bebeğim gaz sancısı çekiyor :((((

serap__

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2012
19
0
16
Erzurum
45 günlük bebeğimin gaz sancısı çekiyor metsil gibi ilaçlarda kar etmiyor önerisi olan varmı kuzum ıkınmaktan yorgun düşüyor......

Son düzenleme:
45 günlük bebeğimin gaz sancısı çekiyor metsil gibi ilaçlarda kar etmiyor önerisi olan varmı kuzum ıkınmaktan yorgun düşüyor......

Valla canim ben zinco veriyorum da fena değil. Gecmis olsun. Bazen de rezene veriyorum. Az bisey

biitkisel ilaçlar bizde işe yaramadı sab simlex kullanıyoruz onunla çıkartır oldu kızım ben içtigimde uyanıksa rezenede veriyorum kimyon demledik verdik ben içtim aci elma yağını denedik hiç biri olmadı sab simlexle ağzından gaz çıkartır oldu kızım

5 buçukdan beri mızıklıyo ağlıyo 2 den beride uyumuyo aralarda 5-10 dk kestiriyo ve bu akşm yemege misafirim vardı neyi nasıl yaptım bilmiyorum allahtan erken kalktılar koligimiz hep maç günleri tutuyo eşim bugün maçı arkadaşlarıyla izlemeye gitti çıldırmak üzereyim:52::52::52:

zincoyuda denedim olmuyor ıkınmaktan makatında çatlak oluşmuş şimdi 2 kremi karıştırıp sürüyorum ama ağlamaaya başlayınca dayanamıyorum bende ağlıyorum 1. oğlumda hiç böyle şeyler yaşamamıştım bende rezene çayını denedim ama bi etkiini henüz göremedim...

kendi yemeklerinize kimyon koyun yada az bi suyla bi çay kaşığı kimyon yutun ya bu işe yarıyor bizde ya da nurse harveys.
günde 4 kez nurse harveys veriyorum. çok ıkınırsa kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp biraz poposundan uyarıyorum.
bu arada battaniyeyle gezdiriyorum kendim de çorapsız falan durmuyorum
inşallah hemen geçsin gazınız

ilk haftalarda bizde gaz sancısı yoktu şimdi kızım 1 aylık çok sancı çekiyor hiç uyumuyor.omx kullandım zinco rezene karnına zeytinyağı hiç kar etmedi..bir kimyon yiyeim barii..o ağladıkça dayanamıyorumm elim ayağım dolaşıyor..

Ablam yeğenlerime gaz sancısı için çok hafif ısıtılmış zeytin yağı ile hep ayı yöne halkalar çizecek şekilde karın bölgesine masaj yapardı.
Sonrada ılık bir mendil, havlu koyardı karınlarına. Çok iyi geldiğini söylüyordu.

şiddetle dut kompostosu öneririm ne bebekte gaz bırakıyor ne sıkıntı. melekler gibi uyuyor.

hep süt yapıyor hemde gazı alıyor. dutu kaynat komposto olarak iç derim. ben her gün büyük bir bardk içiyorum.

çok şükür bebeğimin sıkıntısı yok.

şiddetle dut kompostosu öneririm ne bebekte gaz bırakıyor ne sıkıntı. melekler gibi uyuyor.

hep süt yapıyor hemde gazı alıyor. dutu kaynat komposto olarak iç derim. ben her gün büyük bir bardk içiyorum.

çok şükür bebeğimin sıkıntısı yok.

dut kompostosu bende içiyorum süt yaptığı doğru ama gaza iyi geldiğini bilmiyordum.bizde işe yaramıyo demek ki..

kayınvalidem söylemişti ben çok rahatım tabi bunun yanı sıra gunvitin karışık çayınıda içiyorum. içinde rezene falan var.

belki onunda faydası oluyordur. ektradan kendi yediklerime çok dikkat ediyorum.

bebeğim 4 haftalık ilk 3 haftamız güzel geçti ama şimdi bebeğimin sanırım gaz problemi var.sütüm az geldiği için mama takviyesi yapıyorum.beslerken ıkınmaktan kıpkırmızı oluyor yavrum :( tuvaletini çok zor yapıyor.doktor zinco verdi ama biz pek bi faydasını göremedik.çok huzursuz.uyumuyor.haliyle bende öyle :( uykusuzlukta sinir yaptı bende.çok tecrübesizim.25 yaşındayım ve ilk çocuğum.onun huzursuzluğu benide üzüyor.onu nasıl rahatlatabilirim.sözde 40 ı çıkınca düzelirmiş doğrumu bu ?

bebeğim 4 haftalık ilk 3 haftamız güzel geçti ama şimdi bebeğimin sanırım gaz problemi var.sütüm az geldiği için mama takviyesi yapıyorum.beslerken ıkınmaktan kıpkırmızı oluyor yavrum :( tuvaletini çok zor yapıyor.doktor zinco verdi ama biz pek bi faydasını göremedik.çok huzursuz.uyumuyor.haliyle bende öyle :( uykusuzlukta sinir yaptı bende.çok tecrübesizim.25 yaşındayım ve ilk çocuğum.onun huzursuzluğu benide üzüyor.onu nasıl rahatlatabilirim.sözde 40 ı çıkınca düzelirmiş doğrumu bu ?

aynen bizde öyle 3 hafta gayet iyiydi şimdi 4 haftalık gaz başladı.bana en erken 3 ay da gecer dediler:(

aynen bizde öyle 3 hafta gayet iyiydi şimdi 4 haftalık gaz başladı.bana en erken 3 ay da gecer dediler:(

2 ay daha var demekki hem bebişlerimizin huzursuzluğunun bitmesine hemde bizim uykusuz gecelerimizin :( sabır

sab diye bir gaz ilacı daha var. günde 4 kere 10 ar damla verebilirsin emzirmeden 10-15 dk önce çok iyi geliyor ben bu şekilde kullandım. yalnız senin yediğin içtiğin şeylere de çok dikkat etmen lazım bol bol rezene çayı iç baklagil kesinlikle yeme sebze ağırlıklı beslen ama karnabahar yada pırasa tarzı gaz yapıcı sebzelerden de uzak dur. yoğurt süt ürünlerinden sakın . yani kısacası hamile kalmadan önce sana gaz yapan bütün iyiyecek ve içeceklerden uzak durman lazım :)

ben yazını tam okumadan yazmışım mama veriyormuşsun gaz problemi için 1-bebeği yüz üstü yatırmak çok iyi geliyor(ama yanında olmak şartıyla)
sırtını ovala saat sekiz yönünden 4 e gibi yap 2-rezene çayı vere bilirsin 3- elini bebeğin göbeğin her iki kenarına koyup kumda kum toplarmışçasına avucunu göbeğin orta kısmına doğru sürükle çok bastırmadan bunu bi 5,6 kere yap zaten oda ıkınna gibi refleksler yapacak ondan sonra sağ elini çocuğun göbek kısmını saat gibi düşün saat sekiz yönünden saat dört yönüne git (8,9,10,11,12,1,2,3,4, gibi) bunuda 5,6 kere yap sonrada omuzuna koyup sırtına yumuşak bi şekilde vur
4-bacaklarını ayak kısmından her iki elinle tut karnına doğru dizlerini büküp it . çok iyi geliyor. ama hemen etkisini göstermesini bekleme 1-2 kere dene ve sabırlı ol. kolay gelsin...

Merhaba ben 2012 annesiyim... oğlum tam 3 ay kolik gaz sancısı çekti gece gündüz arabada sokaklarda gezerdik uyutur içeri alırdık kabus gibi 3 aydı... denemediğim gaz ilacı kalmadı en son zinco adında gaz ilacı işe yaramıştı... birde youtube aç buziki orhan kolik albümü müziğini aç dinlet biz 24 saat bununla dururduk ve çok işe yaradı tavsiye ederim...

Arkadaslar ben de gazdan çok çekenlerdenim. Kızım bugün 39 günlük oldu ve ilk defa gazdan ağlamayan bir 3 gün geçirdik.
Ben hangisinin bire bir fayda sagladigini bilmiyorum ama bir gün icinde tum uyguladiklarimi yazicam
Sabah kalkinca ilk emzirmeden sonra yarim cay kasigi corek otu yagi icirdim.
Oğleden sonra rezene cayi ictim iki kasikta bebegime verdim. Akşamustu tekrar yarim kasik corekotu yagi icirdim. Aksam ise esra erol'un meshur kimyonlu suyunu uygulayip iki kasik icirdim. İnanin gaz denen illet hayatimizdan cikti. Kizim artik aglamiyo ya bu mutluluk bize yeter. Arti unutmadan her emzirmeden sonra mutlaka agzindan gaz cikarmasini saglayin ve gazini cikarsa bile 5 dakika dik pozisyonda tutun. İnsallah bu yontemler siz de de ise yarar

benım bebegmdede aynı problem vardı nurse harveys gaz surubu cok ıyı geldı bıze gunde 5 kere verıyordum
suan pırt pırt cıkartıyor tavsıye ederım

Back
X