Bebegim gaz sancilarindan ememiyor!

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
56 gunluk bebegimin fena halde gaz sancilari var, gaz damlalari, kimyon, hepsi 1-2 gun fayda ediyor sonra yine ayni... memeye koydugum anda tikanircasina agliyor ve gazdan emmiyor! Kaldiriyorum gazini cikariyorum ama yine ayni. Tum gun toplamda 15 dk emziremedim! Sagilmis sut verdim biberonda da ayni seyi yapti, mama denedim onda da... 40 gunluk olana kadar gayet guzel emiyodu ama su an fena bir haldeyiz.surekli gaz masaji yapiyorum masaji yaparken rahat ama altini kapattigim anda basiyo yaygarayi.beslenemiyor ona uzuluyorum. Varmi benim gibi olan onerileriniz neler?

canım mama deneme bıbeon deneme tammen keser sütü çok üzülürsün.

bebeği dizinde yatır avuc içinde saat yönünde masaj yap sonra hafıf hafıf popoya dogru vur bu oğlumda cok işe yaradı
gazın çıkması için bebeğin harelet etmesi gerekiyor püf nokta bu yapabildiğin kadar dik tutarak gezdir hatta ben masal anlatırken oynatıyorum mesela diyorum ki; zıp zıp tavsan zıp zıplıyor derken orantılı ve ritmik şekilde zıplıyorum bir bakıyorum sıkışan gaz cıkmaya başlıyor
eğer bebeğin karnı gurulduyorsa bu iyi işaret bebeği sıkıştıran zorlayan sıkışıp kamıi hareket etmeyen gaz sıkışan gazı çözmenin yolu da bebeği hareket ettirmede yatyor

emzirme koltuğu olanlar için bu da bazen işe yarıyor emzirme koltugunda bebegı dik tutup kucagında beraer sallanmak işe yarıyor bizde

fitnes topu da yarıyor topun ustune oturup ritmik zıpla ama dikkat etmen lazım dengene aman allah korusun top kaymasın kolay kolay kaymaz ama sonucta bazen yorgunuz bebek kucakta ...
biz bazen bebek arabasıyla evin içinde dolaştıryoruz genelde çözüm oluyor bazen hiççç olmuyor tabii

banyo yaptırıken ılktan sıcak suıcındeyken belıne karnına masaj cok ıyı gelıyor ya da
ben zeytınyagını hafıf ısıtıyorum ( benmari usulü ) ılık zeytınyagıyla karnına saat yonunde yuvarlak masaj yapıyorum bu çok iyi geliyor işte

canım harika haftalar dene haftalarda olabilir bebeğin yani atak haftası. bu haftalarda bebekler cok hırcın oluyormus. kk da bak bilen kızlar var ben tam bilmiyorum. mesela benım oğlum 12. haftaya girdi ve 12. hafta sıçrama haftası dune kadar cok usluydu bugun deli gibi ağlıyor meme almıyor normalde memeci bir bebek sürekli memede ama bu haftalarda meme de bile durmuyor kendini geriye atıyor çatlayacak kadar ağlıyor belki bebeğin atak haftasındadır

ama mama verme canım ya mama bir başlayınca aynen tuzak gibi ... arkası gelmıyor mama bebeklerı hantallastırıp uyutuyor annelerde demek bebek acmıs oh rahatladı dıye devam edıyor bu arada emme azalıyor süt azalıyor mama çogalıyor ve hoopp mamanın tuzagındasın kötü bir döngü aman dikkat et kuzuna madem memeyi seviyor verebildiğin kaar süte devam et kuzun çekil gibi güçlü olsun

Burnu tıkalı mı diye kontrol ettiniz mi? Kıyamam kuzuya. Geçmiş olsun. Bir de gazlı bebekler için sling öneriyorlar. Tavsiye ederim bende

Zaten surekli kucagimda ve ziplama halindeyiz. Nil karaibrahimgil sarkilari aciyorum her gun sarki soylerken el ayak alistirmalari yapiyoruz ama en cok yarim saat rahatlatiyor sonra yine ayni kaos. Mama meme dolapta sagdigim sutler, herseyi deniyorum, tadina bile bakmiyor zaten. Yani emzirme pozisyonu alana kadar iyi ama pozisyon aldigimiz anda agzina bisey sokamiyorum. karni ac oldugu icin de huzursuzlaniyor sonra bir de onunla ugrasiyorum.

Atak haftasimi diye bende arastirdim ama 2 haftadir boyle, atak haftasi olsa coktan biterdi anlamadim ki... cok guzel emiyordu 40 dk emdigini biliyorum simdi kavga dovus 5 dk emzirebilsem kar sayiyorum
Burnu tıkalı mı diye kontrol ettiniz mi? Kıyamam kuzuya. Geçmiş olsun. Bir de gazlı bebekler için sling öneriyorlar. Tavsiye ederim bende

Slinglerde de yatis pozisyonunda oldugu icin sevmiyor, daraliyor onu da denedim, burnu da acik gibi serum fizyoloji yapiyorum surekli. Yani anlamadim nasil bir sorun en son huniyi takicam kafama

Yanlışın var canım tamamen dik pozisyonda duruyor çocuk. Koyunca da mutlaka yürümen lazım. Ama bazen ne yaparsan yap çocuk sevmedimi sevmiyor

Yanlışın var canım tamamen dik pozisyonda duruyor çocuk. Koyunca da mutlaka yürümen lazım. Ama bazen ne yaparsan yap çocuk sevmedimi sevmiyor
3 aydan once dik pozisyonda kullanamiyorum doktorum onermedi. Ama daraliyor zaten icinde.... bugun onu alip sling ile disari ciktim yarim saat uyuyordu uyansaydi yanmistim ama cok sukur uyanmadan dondum

Aynı sorunu bende yaşıyorum bebeğim 43 günlük sorunu nasıl çözdünüz acaba lütfen paylaşır mısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…