Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğim 8. ayını bitirmek üzere, ancak yapmış olduğum püreleri blenderdan geçirirsem yiyebiliyor, çatalla ezdiğimde yutamıyor bir türlü, pütürsüz olmasını istiyor, alt 2 dişi var sadece , sizce ne yapmalıyım alıştırmak için?
canim benm oglumda 6bucuk aylik kivamli bisey verdigim zamn hemen midesi bulaniyo kuscak gibi oluyo cok zor yutuyo.bnde yediriken cok korkuyorum ne zamn duzleir bilmiyorum ama ins kisa zamnda duzelir.
ama yutmayi ogrenmesi sart ve ne kadar cabuk ogrenirse okdara iyi bnm bi arkadasimin oglu vardi oda yutamiyodu anneside hic zorlamiyodu herseyi blndrdan geciriyodu.
sonra cocuk ikiyasinda oldu hala yiyemiyodu onun yasitlari cikolatayi hapur hupur goturuyodu bu yaliyodu.snradan cok zor oldu alismasi ama alisdi sonunda anne icinde cokkotuu oluyoo.
10 aylık oğlum da da aynı sorun var,dişten önce pütürlüleri yiyordu ama artık yiyemiyor,zorladığımda da kusuyor,nasıl alıştırıcam tekrar bilmiyorum:44:
merhaba. çocuk sadece püre mi yiyemiyor herhangi bir şeyi yutamıyor mu?
eğer püre ise birşeyden tiksinmiş olabilir. bende de oluyor bazen. yutarken geri geliyor. :97:
merhaba. çocuk sadece püre mi yiyemiyor herhangi bir şeyi yutamıyor mu?
eğer püre ise birşeyden tiksinmiş olabilir. bende de oluyor bazen. yutarken geri geliyor. :97:
canm eğer blenderdan ya da robottan geçirirsem yutuyor , ama pütürlü birşey verdiğimde kusmaya kalkıyor, yani çorba kıvamında pütürsz olsun istiyor, normalde yutuyor.
canm eğer blenderdan ya da robottan geçirirsem yutuyor , ama pütürlü birşey verdiğimde kusmaya kalkıyor, yani çorba kıvamında pütürsz olsun istiyor, normalde yutuyor.
Genelde bebekler ekmek kemirmeyi severler.sizde ekmeğin yumuşak tarafından bi parça verin eline,sizde yanında tetikte durun yinede ne olur ne olmaz Allah korusun,,, onu yemeye ve kopardığı ufak parçayı yutmaya çalışsın.yani kendi yediği için eğlenceli gelebilir ona ve bu sayede o tarz şeyleri çiğneyip yutmayı öğrenebilir.(tecrübeyle sabit:93:)
Benm oglumda 8 ayi gecti ve hazir kavanoz mamalarindan 7 ayliktan itibaren yazanlarin bazilarinin taneleri cok iri bir bezelyenin yarisi gibi diye tarif ediyim onlari yutamiyor ve kusuyor genelde bende mecbur blendirdan az gecirmeye calisiyorum tamamen ezmiyorum corba gibi yapmiyorum cunku korkuyorum.
Benm bir arkadasimin ogluda krese basladiginda alistirdi ogretmenleri anca basladi yutmaya.Bir bilen yokmu ne zaman ne buyulukte yemeli nasil alisicaklar?
Internette okudum bogulabilir yaziyordu korkuyorum veremiyorum.