- 28 Nisan 2020
- 43
- 4
- 16
- 33
- Konu Sahibi Ozlem Dal Yasar
Insallah oyle olur birde geceleri bazen 3saati geciyor uyumasi korkup uyandirip besliyrum ondan sonrada ayakta oluyruz en az bir saat 1.ayimiz gecti ne kadar sure uyumasina izin vermeliyim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bebegim sadece anne sütü aliyor gunde 30ml kadar da mama bende inek sutune dair herhangi birsey tuketmiyeum hatta artik ne yiycegimi sasirdim ya pisik yapiyor yada gazMerhaba. Bebeğinizin muhtemelen yoğun gazı var. Emme refleksi çalışırken bağırsak hareketliliği artar, var olan gaz bebeği daha çok rahatsız ettiği için bacaklarını çırpmaya başlar, kasılır ve emmeyi bırakır. Uykuya dalamamasi da bu yüzden. Gunumuzde hemen her bebekte alerji var, gaz bundan kaynaklaniyor olabilir. En yogun alerji inek sütü alerjisidir, süt ve süt ürünlerini kesip gözlemleyin bebeğinizi. Ayrıca kakasini iyi takip etmelisiniz, yeşil, köpüklü, kotu kokulu kaka, çırpılmış yogurt gibi pürüzsüz kaka, kakada kırmızı kahverengi siyah renkte nokta ve cizgiler, mukus alerji belirtisidir. Cok hıçkırma, geviş getirir gibi ağzında bir seyler geveleyip sık sık yutkunma, kulak arkasi, koltuk alti pisikleri, yogun konak, makatta geçmeyen kızarıklık, inatçı pişik, ciltte kızarıklık diger alerji belirtileri.
Doyuyor o zaman sadece kolik bir bebeğe benziyor.. Bebekler ilk 1 ay kilo verip sonradan kilo almaya başlar
Valla ben kendim uyandrmıyorum iki kere denedim uyanmadı sonra bıraktm acıkınca uyanıp emiyor mama da yiyor benim bebeğim sütüm az olduğu için..Insallah oyle olur birde geceleri bazen 3saati geciyor uyumasi korkup uyandirip besliyrum ondan sonrada ayakta oluyruz en az bir saat 1.ayimiz gecti ne kadar sure uyumasina izin vermeliyim
Bende hala sutumun yetip yetmedigini anlayamiyrum ama arada kasikla enjektorle mama takviyesi yapiyrum gecede zorla uyandiriyorum sonrada ayakta geciriyruz geceyi fazla ehvamliyim hala atamadim uzerimden lohusaligin gerginligini ilacta kullaniyrum Lohusa depresyonu teshisi kondu ama aglama krizleri sikinti olunca yine geliyirValla ben kendim uyandrmıyorum iki kere denedim uyanmadı sonra bıraktm acıkınca uyanıp emiyor mama da yiyor benim bebeğim sütüm az olduğu için..
Benim bebeğim 46 günlük prematüre 19 gün yoğunbakımda kaldı.. sağıp gönderdiğim için hastanedeyken besini arttığı zaman yetmediğini öğrendim mama veriyordular bende hem mama veriyorum hem emziriyorum.. emerken bıraktığı zaman göğsünü sık süt geliyorsa anlaki sütün var .. sen emzirirken dk koyma.. bebeğin ne zaman memeyi bırakırsa o zamana kadar emzir.. ben oğlumu aldığım zaman sormuştum beslenme düzeni aynı mı devam etsin diye hemşiresi bana beslenmesini evde siz ayarlayacaksınız o nasıl isterse ne kadar isterse o kadar olur dediSizin bebeginiz kac günlük
Bizde basta gayet uzun emiyorduk ortalama 4gundur bu durumdayiz cocuk gazi oldugu icin memeyi birakiyor ve almak istemiyor tekrar oda hep onsutu aldığı icin yetmiyor hemde kisa surede geri emmek istiyor birde biz gogsumde sorun oldugu icin ozellikle sol tarafı efektif tutamiyor hem canim.yaniyor hemde yara oluyor tutunca biraktirip geri tutturmak istiyorum onada direniyorBenim bebeğim 46 günlük prematüre 19 gün yoğunbakımda kaldı.. sağıp gönderdiğim için hastanedeyken besini arttığı zaman yetmediğini öğrendim mama veriyordular bende hem mama veriyorum hem emziriyorum.. emerken bıraktığı zaman göğsünü sık süt geliyorsa anlaki sütün var .. sen emzirirken dk koyma.. bebeğin ne zaman memeyi bırakırsa o zamana kadar emzir.. ben oğlumu aldığım zaman sormuştum beslenme düzeni aynı mı devam etsin diye hemşiresi bana beslenmesini evde siz ayarlayacaksınız o nasıl isterse ne kadar isterse o kadar olur dedi![]()
Gazını çıkartıp tekrar veriyorsunuz ve o zaman mı istemiyor. ?? 5 dk falan bekleyip tekrar verseniz alır belkiBizde basta gayet uzun emiyorduk ortalama 4gundur bu durumdayiz cocuk gazi oldugu icin memeyi birakiyor ve almak istemiyor tekrar oda hep onsutu aldığı icin yetmiyor hemde kisa surede geri emmek istiyor birde biz gogsumde sorun oldugu icin ozellikle sol tarafı efektif tutamiyor hem canim.yaniyor hemde yara oluyor tutunca biraktirip geri tutturmak istiyorum onada direniyor
Emerken gazi geliyo birakiyo gazi cikarmaua ugrqsiyoruz sonrasinda dq tekrar tutmuyor memeyi en erken yarim saat onzamanda ya memede uyu yada em gaz cikar sinra geri em geri gaz cikar kisir bi dongu oluyorGazını çıkartıp tekrar veriyorsunuz ve o zaman mı istemiyor. ?? 5 dk falan bekleyip tekrar verseniz alır belki
Oyy yerim onu.. Sakin ol annesi.. Zamanla daha iyi alacaktır... kilo bu saatten sonra almaya başlar zaten.. O zaman yılmadan emdiği kadar ve emdiği süre içerisinde emzirin.. ve sağın emmek istemediği zaman sağdığınız sütünüzü verin..Emerken gazi geliyo birakiyo gazi cikarmaua ugrqsiyoruz sonrasinda dq tekrar tutmuyor memeyi en erken yarim saat onzamanda ya memede uyu yada em gaz cikar sinra geri em geri gaz cikar kisir bi dongu oluyor
Teşekkür ederim insallah ise yarayacaktir evet ben sakin olamiyrum sikinti olunca buda bebege yansiyor o kisimlari da hayirla atlaticam inşallahOyy yerim onu.. Sakin ol annesi.. Zamanla daha iyi alacaktır... kilo bu saatten sonra almaya başlar zaten.. O zaman yılmadan emdiği kadar ve emdiği süre içerisinde emzirin.. ve sağın emmek istemediği zaman sağdığınız sütünüzü verin..
Sanirim bizimde sikintimiz bu gece gunduz kucakta pispis yada meme tutturmaya calisir durumdayim zinco kullandim bi ise yaramadi dun biogai kullanmaya basladim insallah faydasini görürüm gecemiz yine hep ayakta gectiEmzirdikten sonra bıraktığında gazını al sonra tekrar dene. Bebekler midesi gaz dolduğu için emmeyebiliyor
Biogaia güzel ama bir haftadan önce etki etmiyor. Sizde bi yandan kimyon demleyip için gün içerisinde. Merak etmeyin geçiyor hepsi hatirlanmiyor bileSanirim bizimde sikintimiz bu gece gunduz kucakta pispis yada meme tutturmaya calisir durumdayim zinco kullandim bi ise yaramadi dun biogai kullanmaya basladim insallah faydasini görürüm gecemiz yine hep ayakta gecti
Insallah o gunlere sağlıkla geliriz teşekkürlerBiogaia güzel ama bir haftadan önce etki etmiyor. Sizde bi yandan kimyon demleyip için gün içerisinde. Merak etmeyin geçiyor hepsi hatirlanmiyor bile![]()
Bebeginiz kiz mi erkek mi kac gr dogdu? Dakika mi tutuyorsunuz? Bir sag bir sol göğsünüzü emzirin. gerekirse kucagijizda pispislayarak gezerek emzirin. Cok gazli oldugu zaman da emmek istemezler. 40 45 dk gaz cikaran anneden sevgiler :)Merhaba arkadaslar yeni katildim araniza 34gunluk bir bebegim var birkac gundur 7dkdan fazla emmiyor ve tam uykuya da dalamiyor sürekli huysuz dr mama ver dedi onuda yemek istemiyor kilomuz da geriden geliyor bu durumu yasayan oldu mu ne yapacagimi bilemiyrum
Bebegim kiz 3725gram doğdu sorunumuzu parca parca buldum sanirim gaz pamukcuk ve emzik kullanimi meme reddine yol acti bizde 2gundur hic tutmaz oldu nerdeyse göğsümü sadece sabahlari emiyor oda geceden ac uyandigi icin emzigi tammen biraktim pamukcuk icin ilac basladik insallah bugün gun icindede normal emmesini umut ediyorumBebeginiz kiz mi erkek mi kac gr dogdu? Dakika mi tutuyorsunuz? Bir sag bir sol göğsünüzü emzirin. gerekirse kucagijizda pispislayarak gezerek emzirin. Cok gazli oldugu zaman da emmek istemezler. 40 45 dk gaz cikaran anneden sevgiler :)
Evet dk da tutuyrum aslinda normal emerken bırakmistim simdi kisalinca emme suresi ve tutmayinca yeniden basladimBebegim kiz 3725gram doğdu sorunumuzu parca parca buldum sanirim gaz pamukcuk ve emzik kullanimi meme reddine yol acti bizde 2gundur hic tutmaz oldu nerdeyse göğsümü sadece sabahlari emiyor oda geceden ac uyandigi icin emzigi tammen biraktim pamukcuk icin ilac basladik insallah bugün gun icindede normal emmesini umut ediyorum
Evet dk da tutuyrum aslinda normal emerken bırakmistim simdi kisalinca emme suresi ve tutmayinca yeniden basladimBebeginiz kiz mi erkek mi kac gr dogdu? Dakika mi tutuyorsunuz? Bir sag bir sol göğsünüzü emzirin. gerekirse kucagijizda pispislayarak gezerek emzirin. Cok gazli oldugu zaman da emmek istemezler. 40 45 dk gaz cikaran anneden sevgiler :)