kızlar aynı şeyleri ben de yaşadım. ve ara sıra hala yaşıyorum da.. bebeğim çok güzel emerdi ama ne zaman 40 çıktı huyu değişti.. gaz sancısı da başladı. kolik oldu. zar zor emzirdim. 3. aya zor geldim. şimdi ise koliki azaldı.ama bu sefer de sütüm yetmez oldu.kilo alsın diye yada dışarı çıkınca mama da vermeye başladım .. aslında o yüzden sütüm azaldı..çocuk ne kadar çok emerse o kadar süt gelir dedikleri kesinlikle doğru.. çünkü vücudumuz bebeğin ihtiyacına göre süt üretiyor.. eğer biz bir öğün emzirmezsek,bünyemiz bebek için süt üretimini aza indirgiyor.. demekki çok fazla süte ihtiyacı yok diyor :)) bi dahaki emişine de daha az süt üretmiş oluyor..neyse benim çocuğu anlatıyordum.. sütüm az gelince çıldrmış gibi ağlıyo.. memeyi görünce kafasını çeviriyo.aç oldugundan dolayı da uyuyamıyo tabiki.. ben de kendimce farklı farklı çözümler bulmaya başladım.. çok ağlayınca babasıyla bi battaniyeye koyup karşılıklı sallıyoruz. anında susuyo.. uyuklamaya başlayınca da alıyorum hemen göğsüme tutturuyorum.. öyle emiyo biraz.. sonra gene mi ağladı.. gene aynısını yapıyoruz. sallıyoruz. uyuyo. sonra gene emziriyorum. o çektikçe de sütüm tekrar gelmeye başlıyo.. bide bebeğim emerken göğsümün altından bi elimle uca doğru sıkı sıkı masaj yapıyorum. süt daha hızlı gitsin diye.o da işe yarıyo biraz.. sallayınca bebek alışır diyorlar ama bu gaz baloncuklarını da en çok bu sallamalar yok ediyor..benim size nacizane önerim. kesinlikle emzirmekten vazgeçmeyin.. sütüm az mı var mı yok mu diye düşünmeyin.. beni istemiyo mu niye kafasını çeviriyo düşüncesini aklınıza bile getirmeyin.. bebeğinizin size ihtiyacı var.tabi sizin de ona.. bu 3. ayı atlatınca her şey daha kolayımıza gidecek inşallah.. şu anda benm bebiş bi yandan beni emiyor. ben klavyeyi tıkırdatınca da kafasını çevirip o sesleri dinliyor ,gülüyor :) dikkatini çekti sanırımm.. Allah hepinize kolaylıklar versin..