Bebeğim emmiyor lütfen yardım

eflatunben

MUSTAFA SEYMEN'in annesi
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2011
242
4
96
Gaziantep
Slm kızlar oğlum 3 aylık ve 1 aydır emmeyi çok azalttı.Gündüzleri çook zoor ağlayarak ve azcık emiyor.UYkuda sorun yok.Gecen ayın sonlrı gibi başladığı için kilo alımına pek etki etmedi bu yüzden dr öenmesemedi.Geceleride 4 saatte 3 saatte bir emmeyi tercih ediyo.Sizce bundan mı kaynaklanıyordur?Bir de ben dün regl olmaya başladım.Sizce az emmesinden mi kaynaklıdır bu?SÜtüm azalırmı?lütfen yardım edin ne yapmalıyım gündüzleri uyanıkken de güzel emmesi iç,n

ben teyzeyim. anne olacagım inşallah.. Bence dert etmene gerek yok.. doymazsa zaten emer.. sana göre az olmasın kaç dakika emiyor. 3 aylık bebekler için kaç saatte 1 kac dk diyor drlar da sen endişeleniyorsun bunlar önemli... Umarım ciddi 1 şey yoktur.. Allah korusun bebişini

öncelikle bebeğin hayırlı olsun, sağlıkla büyüt inşallah. ben de işe başladıktan sonra biberona alıştı kızım ve emmeyi reddetti. çok uğraştım, moralim bozuldu. tek çağre olarak benim geleceğim saatlerde çok doyurmamalarını tembih ettim bakıcıya. aç kalınca inat cebelleş zar zor almaya başladı. bir de bebeğinin en rahat olduğu pozisyonu bulman da önemli. mesela benim kızım yatakta uzanarak daha kolay emiyor. hiç canını sıkma ve olabildiğince inat et.

canım bebeğinle bir ömür inşaallah diyeyim ilk önce:)9
beniim bebeğimde 3ay emdi..ilkönce hep huzursuzlandı ağladı sızladı göğsümü gördüğünde başlıyordu ağlamaya..doktorum sütünün tadına bakmamı söyledi.sütün acı olabilir ve bebeğin bundan huzursuzluk duyar dedi.gerçekten tadına baktığında sütüm acıydı sende bir dene istersen.birde bebeğinde yada sende gaz problemi varsa almak istemeyebilir

3 ile 5 ay arası bebeklerin çoğu emmeyi reddedermiş bizde 3aylıkken başladık 1ay sürdü emmediği zaman sağıp biberonla verdim uğraştım hep emsin diye sonunda aldı şükür tekrar almaya devam eder canım üzülme baharatlı acı yeme sütü etkiliyo sabırlı ol alacaktır sonunda

cevaplarınız için çok teşekkür ederim.bakalım yarın nasıl bir gün olacak(( rahat olmaya çalışacağım.peki 4 saat emmezse de mi sütümü sağıp vermeyim?yoksa 2 saatte bir sağıp vereyimmi?sütüm acı değil baktım tadına.allah sabır versin bana ve benim gbilere

canım çocuğun emmekte problem yaratıyorsamuhakkak sıksık sağmaya çalış buarada göğsünüde sürekli deneki vazgeçmesin.peki sütün yeterlimi sağdığında nekadar çıkıyor baktınmı hiç eğer sütün azsada emmek istemez bebeğin.sürekli göğsünle kavga eder durumda olur ve sonunda pes eder...

canım sütüm maşaallaho kadar çokki!sıpam istemediği için emmiyor!ağlıyor ağlıyor mememe yaklaştırınca.inşallah aşabiliriz.bugün emme sürelerini uzatmayı düşünüyorum yani aç bırakıcam anlayacağınız...yanlış mı yaparım.....

merhaba,
emzirirken saç kurutma makinası ya da elektrik süpürgesi çalıştırmayı bir dener misin bakalım ne sonuç verecek.sakinleşmesi için çok etkili ve işe yararsa bir süre böyle devam edersin sonra tadını alınca zaten bırakmak istemeyecektir merak etmeyin :)

merhaba kızlar .canım benimde bebeğim 2 aylık ve 3 gündür beni inatla reddediyo .sırf bu yüzden kadınlar kulubüne üye oldum acaba benim gibilerde varmı diye 3 gündür 2 yada 3 dakka anca emiyo oda 2 saatte bir gecede 4 saat uyuyo ve yine en fazla 5 dakka emiyo o yüzden sağıp veriyorum ve o kadar çok korkuyorumki biberona alışacak diye .
acaba kaşıkla versem bu süreçte sorun olurmu hemde biberona alışmaz .birde bişey daha sorucam emzik konusunda ne düşünüyorsunuz .ben verdim ama çok huzursuzum

memeyi hiç mi almıyor, yoksa 2-3 dk. emip bırakıyormu, eğer ikincisi ise yeterlidir onun için.

Canım ilk olarak panik yapma , yapma ki sütün azalmasın. Aynı sorunları bende yaşadım. 4 saat aç bırak . emzirme ağlayınca emzir. en kötü ihtimal 7.aydan sonra tekrar emmeye başlayacak. benmki 10 aylık. ben uzanıyorum o emekliyo kendisi tutuyo memeyi. hiç panik yapma ama ...

bebeğim 2 ay 23 günlükve aynı şeyleri yaşıyorum öyle moralim bozukki..kucağımda tepiniyor kendini geriye atıyor bağırıyor ve kulaklarına asılıyor..ayrıca sanki yüzüme bakmıyor..halası denedi onu emdi.ayrıca hiç uyumuyor uykuya dalana kadar bağırıyo en fazla 20 dk uyuyor.tüm günüm uyutmya çalışmakla geçiyor.emzirmek için neredeyse amuda kalkıcam yılmadım zorla emziriyorum ama bırakacak gibi geliyor..gece sıkıntı yok uykuda emiyor gündüz emzirme pozisyonuna geçer geçmez bağırmaya başlıyo((o ağlıyo ben ağlıyorum43:

yanlış anlamadıysam halası emzirdi ve emdi yazmışsınız. Acaba sütünüz gelmiyor olabilirmi?

Aynı sorun bende de var.Bende aynı cümleyi kurmuştum 'amuda kalkıp emzirmem kaldı 'diye :). Gece problem yok ama gündüz kucakta ayakta ve zorla. Ben patates makarna ve şeker olabilecek herşeyi kestim daha iyi emmeye başladı. Belki tadı çok tatlı gelip rahatsız ediyor olabilir diye.Bir sizde deneyin ve sonucu bizle paylaşın. Kolay gelsin.

aynı sorun bende de var ve birden bire oldu bende gaza bağlıyordum gündüz de gecede 5 dk zor emiyo vala dk tutuyorum 7 dk emse seviniyorum 2 haftadır böyle ..
iştahsız bi bbek olsa anlıcam ama okadar güzel emmesi vardıki 15 dk birini 15 dk diğerini emerdi ben zor çekerdim çekmek bile istemezdi ,bide sık sık emerdi memede uyurdu huysuzlaşınca memeyi verirdim hemen sakinleşir emerdi offfffffffff bu çocuk gitti şimdi ise memeyi ağzına veriyorum 2 dk emiyo çekiyo ağzını bağrış çağrış kafasını sağa sola çeviriyo resmen memeyle mücadele ediyo ... okadar üzülüyorumki sütümde az değil sağıp vereyim diyorum bukezde ona laışıcak diye korkuyorum biraz büyük olsa bukadar üzülmücem biberona alışırsa alışsın ama daha çok küçük 35 günlük çaresiz kaldım resmen

deniycem umarım bundandır..

kızlar aynı şeyleri ben de yaşadım. ve ara sıra hala yaşıyorum da.. bebeğim çok güzel emerdi ama ne zaman 40 çıktı huyu değişti.. gaz sancısı da başladı. kolik oldu. zar zor emzirdim. 3. aya zor geldim. şimdi ise koliki azaldı.ama bu sefer de sütüm yetmez oldu.kilo alsın diye yada dışarı çıkınca mama da vermeye başladım .. aslında o yüzden sütüm azaldı..çocuk ne kadar çok emerse o kadar süt gelir dedikleri kesinlikle doğru.. çünkü vücudumuz bebeğin ihtiyacına göre süt üretiyor.. eğer biz bir öğün emzirmezsek,bünyemiz bebek için süt üretimini aza indirgiyor.. demekki çok fazla süte ihtiyacı yok diyor :)) bi dahaki emişine de daha az süt üretmiş oluyor..neyse benim çocuğu anlatıyordum.. sütüm az gelince çıldrmış gibi ağlıyo.. memeyi görünce kafasını çeviriyo.aç oldugundan dolayı da uyuyamıyo tabiki.. ben de kendimce farklı farklı çözümler bulmaya başladım.. çok ağlayınca babasıyla bi battaniyeye koyup karşılıklı sallıyoruz. anında susuyo.. uyuklamaya başlayınca da alıyorum hemen göğsüme tutturuyorum.. öyle emiyo biraz.. sonra gene mi ağladı.. gene aynısını yapıyoruz. sallıyoruz. uyuyo. sonra gene emziriyorum. o çektikçe de sütüm tekrar gelmeye başlıyo.. bide bebeğim emerken göğsümün altından bi elimle uca doğru sıkı sıkı masaj yapıyorum. süt daha hızlı gitsin diye.o da işe yarıyo biraz.. sallayınca bebek alışır diyorlar ama bu gaz baloncuklarını da en çok bu sallamalar yok ediyor..benim size nacizane önerim. kesinlikle emzirmekten vazgeçmeyin.. sütüm az mı var mı yok mu diye düşünmeyin.. beni istemiyo mu niye kafasını çeviriyo düşüncesini aklınıza bile getirmeyin.. bebeğinizin size ihtiyacı var.tabi sizin de ona.. bu 3. ayı atlatınca her şey daha kolayımıza gidecek inşallah.. şu anda benm bebiş bi yandan beni emiyor. ben klavyeyi tıkırdatınca da kafasını çevirip o sesleri dinliyor ,gülüyor :) dikkatini çekti sanırımm.. Allah hepinize kolaylıklar versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…