Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğim 4.ayında emzik kullanıyordu ama yaklaşık bir aydır artık emziği almıyor niye bilmiyorum ama şimdi de ellerini ağzına sokuyor bir de emdikten sonra sokunca elini öyle bi sokuyoki ağzına sonra midesi bulanıyo içtiğini kusuyo ne yapcam anlamadım şimdilik eline eldiven taktım oysa doğduğundan beri hiç eldiven takmamıştım.
Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
Benim bebeğim de aynını yapıyor doktoruma diş mi çıkartıyor diye sorduğumda damakları kabarmış ama diş yok daha dedi.
Yani başlangıçlardayız diş çıkarma olayının o yüzden hafif kaşıntımız da var ondanmış.Doktor bu aylardaki bebekler ağızlarını yeni yeni keşfettikleri için de ağzına sokra ellerini demişti.
bizim ki de neredeyse 3 aylik olacak, aynen eller hep agizda birde beceremiyor , cok komik gorunuyor.. biberonla kasiyoruz. tukuruk salgisi da arttiysa dislerdendir. biz cuma gunu rutin doktor kkontrolune gidecegiz o zaman soracagim. sizde doktorunuzla gorusurseniz icinniz daha rahat edecektir.
bebeğim 4.ayında emzik kullanıyordu ama yaklaşık bir aydır artık emziği almıyor niye bilmiyorum ama şimdi de ellerini ağzına sokuyor bir de emdikten sonra sokunca elini öyle bi sokuyoki ağzına sonra midesi bulanıyo içtiğini kusuyo ne yapcam anlamadım şimdilik eline eldiven taktım oysa doğduğundan beri hiç eldiven takmamıştım.
Benimde bebeğim tam 3,5 aylık. Sürekli iki elide ağzında midesini bulandırana kadar uğraşıyor. Bazen ellerini ağzından çekiyorum hırsından ağlıyor. Doktoruna sorduğumda ellerini keşfetmeye çalışıyor normal dedi. Bende elleriyle uğraştığnda dikkatini başka yere çekmek için türlü şebeklikler yapıyorum bazen yararlı oluyor bazende hiç oralı olmuyor. Bebeği olan arkadaşlarıma sorduğumdada hepsi bu süreci yaşamışlar. Bazı arkadaşlar diş çıkarmadan olabileceğini söylediler ama diş için daha erken bi süreç değil mi?
Az insan çok huzur
Pro Üye
Bırakın hanımlar emsinler şimdiden engel koymayın yavrularınıza.Emsinler ne olck siz zaten ne yaprsanız yapın engel olamazsınız :)
minik kızım ada..
Kayıtlı Üye
benim kızım da aynı... emziği bırakmadı ama çok seviyo elini emmeyi..yapacak bişey yok zamana bırakıcaz..
nette gezerseniz bundan daha doğal bişey olmadığını göreceksiniz....el emme 4.ay civarı başlar bizim hala devam ediyor sadece el değil ne bulsa emmek istiyor.oral öğrenme bu.korkmayın ,yakında sizin ellerinizi de emmek ister.normal...
benim kızımda 11 aylık o da halen emiyor yaklaşık 4 aylıktan beri.emmesinden yana bir dert edinmiyorum yok mikrop varmış ki emekliyor ,yok alışırmış hiç takmam.aksine kayınvalidem daha takıyor boşver anne diyorum onlar beni telkin edeceğine ben ediyorum...:) neyse...problem evet emmesi değil de biz çıkartmaya çalışınca elleri ağzından önce oyun sanıp hırslanıyor daha da sokuyor sonra da sinirlenip ağlıyor.bıraksak şaaarrr kusuyor.bizde dikkatini dağıtıp eline hep bişiler vermeye çalışıyoruz.
bir de bi arkadaş ellerini ağzına sokmasın diye eldiven takıyormuş bebeğine.aman dikkat lütfen bebeğiniz madem başladı ağzına sokmaya eldiven çıkıp elinden ağzında kalmaması için nolur dikkat edin.ben 40 günlükken çıkarttım eldivenleri sırf bu evham yüzünden...
aynı canım benim kızımda aynı izin versem iki yumruğunu da sokacak ağzına düşün :)
Diş etkisi başlıyor sanırım kaşıntıları var yavrucakların.
Hatta bazen emerken memenin arasından parmağınıda sokup ikisini birden emmeye çalışıyor :)))
Bayılıyorum onun o haline yavrummm benim