• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim ek gıdadan ne kadar yemeli🤔

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Oydar

Don't stop talking about palestine 🇵🇸
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
8.819
47.187
548
Merhaba, oğlum şuanda 9 aylık ek gıdaya geçtik tabiki ama yemiyor yani ne kadar yemesi gerekiyor bilmiyorum. Anne sütü değil mamayla besleniyor normalde. Çevremde bazı insanlar "artık her şey yiyor mamayı bıraktır" diyorlar. Ama yaptığım şeylerden çok az yiyor. Sabah yumurta yiyor onda sorun yok. İrmikli meyveli mama da bazen severek yiyor onun dışında sebze yemeği ya da çorba yapıyorum muzlu veya elmalı pankek yapıyorum bazen güzelce yiyor ama bazen asla ağzını açmıyor ya da kaşığa vuruyor. Gün içinde mama vermesem onu doyuracak kadar ek gıda yemiyor yani. Neyi yanlış yapıyorum acaba

Bence milleti dinlenmeyin bebiş doktorunuza gidin yapmanız gereken herşeyi boy kulo ölçümü yaparak anlaticaktir iştahlı yemekleri olsun 😊🌺

Bence milleti dinlenmeyin bebiş doktorunuza gidin yapmanız gereken herşeyi boy kulo ölçümü yaparak anlaticaktir iştahlı yemekleri olsun 😊🌺
Aslında haklısınız,araya birsürü şey girdi gidemedim doktora bu ay. En sağlıklı bilgiyi o verir. Kan değerlerine falan da bakılacak

Mama, anne sütü yerinedir.
Uzmanlar ne diyor, 2 yaşa kadar anne sütü:)
Mama 1 yaşa kadar ana besini bebeğinizin, diğer şeyler ara öğün aslında.
Sebzeler, et, kıyma, balık, baklagil vb şeyleri vermelisiniz.
Karışık yemek yerine ona özel tekli yapın.
İçine bulgur koydunuz 1 köfte , yanında ızgara havuç gayet yeterli bir öğün ona.
Örneğin irmikli ya da muhallebi denen şeyleri bebeğin yemesinin hiçbir faydası yok.
Onun yerine yoğurdun içine doğradıydınız meyveleri yedirin.

İçine bulgur koydunuz 1 köfte , yanında ızgara havuç gayet yeterli bir öğün ona.
Örneğin irmikli ya da muhallebi denen şeyleri bebeğin yemesinin hiçbir faydası yok.
İrmiğin boy uzatma etkisi var yani hiç işe yaramıyor değil 😌pirinç ununun hiç bir faydası yok aksine zararlı . İrmiğin su ile pişirip içine meyve eklediği zaman çocuğa değişik bir öğün olur alternatif yani

İrmiğin boy uzatma etkisi var yani hiç işe yaramıyor değil 😌pirinç ununun hiç bir faydası yok aksine zararlı . İrmiğin su ile pişirip içine meyve eklediği zaman çocuğa değişik bir öğün olur alternatif yani
İrmikli muhallebinin hiçbir faydası yok, bunda her türlü iddialaşırım.
İrmiği başka alanlarda kullanabilirsiniz, muhallebi neden?
Yemeklere, çorbalara vb her şeye katılabilir bir şey. Çocuğun karnı muhallebi ile doyacağına yediği şeyi arttırmak daina iyidir.

Mamayı 2 yaşına kadar bırakmamalısınız sadece ay ilerledikçe öğünde sayısı düşer . 1 yaşına kadar temel besin maddemiz anne sütü o yoksa formül mamadır. Zaten bunları doktorunuz söylemiştir lütfen etrafınızdakilerin söylediklerine kulaklarınızı tıkayın . Kırmızı ete ve başlığa başlamış olmalısınız bakliyat kesinlikle olmalı . Protein yumurta yoğurt peynir olmalı tabiki. Çocuk doktorunuza danışın ve bir çizelge çıkarın

İrmikli muhallebinin hiçbir faydası yok, bunda her türlü iddialaşırım.
İrmiği başka alanlarda kullanabilirsiniz, muhallebi neden?
Yemeklere, çorbalara vb her şeye katılabilir bir şey. Çocuğun karnı muhallebi ile doyacağına yediği şeyi arttırmak daina iyidir.
Ben hergün bir öğün muhallebi olsun demiyorum alternatif olur diyorum akşam yatmadan mesela . Onun dışında ben bazen öyle kullanırdım bazen çorbalarında kullanırdım . Başka nasıl kullanılır ki ? Zaten çocuk 9 aylık artık katı şeyler yiyor olmalı irmiğin öyle bir yeri yok bence

Et balık kıyma da yiyor. Çok gazlı bir bebek olduğu için açıkcası bakliyatlara yeni başladım. Ama ben cevabımı aldım herkese teşe ederim. Bebeğim daha fazla ek gıda daha az mama yemeli diye düşünüyordum

Aslında irmiğin besin değerlerine baktım güzeldi 🤔

Ben hergün bir öğün muhallebi olsun demiyorum alternatif olur diyorum akşam yatmadan mesela . Onun dışında ben bazen öyle kullanırdım bazen çorbalarında kullanırdım . Başka nasıl kullanılır ki ? Zaten çocuk 9 aylık artık katı şeyler yiyor olmalı irmiğin öyle bir yeri yok bence
Bulgur giren her şeye irmik de girebilir.
Semizotu yemeğine çok yakılıyor mesela, keza pırasaya da.
Yatmadan önce bu muhallebi ya da kaşık maması denilen şeyler hiç kullanmadım, reflüsü vardı çocuklarımın.
Mama kesilene kadar yatmadan 1 saat önce mamasını içirir, sabah yine aynı şekilde güne mamayla başlatır, öğünlerine normal devam ederdim.

Şekerli purelerden muhallebi felan gacinnnnm..

Bulgur giren her şeye irmik de girebilir.
Semizotu yemeğine çok yakılıyor mesela, keza pırasaya da.
Yatmadan önce bu muhallebi ya da kaşık maması denilen şeyler hiç kullanmadım, reflüsü vardı çocuklarımın.
Mama kesilene kadar yatmadan 1 saat önce mamasını içirir, sabah yine aynı şekilde güne mamayla başlatır, öğünlerine normal devam ederdim.
Hııı birde şu var yukarıda yazmışsınız ki irmiğin hiç bir faydası yok . Onun altında ben söyleyince de irmikli muhallebinin faydası yok yazmışsınız . İkisi çok farklı şeyler o yüzden yazdım . Ben mama vermedim hiç işleyişe tam hakim değilim . Zaten yukarıda da doktoruna danış dedim

Hııı birde şu var yukarıda yazmışsınız ki irmiğin hiç bir faydası yok . Onun altında ben söyleyince de irmikli muhallebinin faydası yok yazmışsınız . İkisi çok farklı şeyler o yüzden yazdım . Ben mama vermedim hiç işleyişe tam hakim değilim . Zaten yukarıda da doktoruna danış dedim
Sanırım sadece kıvam veren bi madde olarak kullanılması gerektiğini söylüyor

Birde şu var çocuğa her sabah yumurta vermek yumurtadan bıktırmak oluyor bazen . Birgün pankek bir gün yumurta bir gün irmikli bir şeyler bir gün yulaf böyle çeşitlendirilir

Birde şu var çocuğa her sabah yumurta vermek yumurtadan bıktırmak oluyor bazen . Birgün pankek bir gün yumurta bir gün irmikli bir şeyler bir gün yulaf böyle çeşitlendirilir
Zaten böyle yapıyorum

Merhaba, oğlum şuanda 9 aylık ek gıdaya geçtik tabiki ama yemiyor yani ne kadar yemesi gerekiyor bilmiyorum. Anne sütü değil mamayla besleniyor normalde. Çevremde bazı insanlar "artık her şey yiyor mamayı bıraktır" diyorlar. Ama yaptığım şeylerden çok az yiyor. Sabah yumurta yiyor onda sorun yok. İrmikli meyveli mama da bazen severek yiyor onun dışında sebze yemeği ya da çorba yapıyorum muzlu veya elmalı pankek yapıyorum bazen güzelce yiyor ama bazen asla ağzını açmıyor ya da kaşığa vuruyor. Gün içinde mama vermesem onu doyuracak kadar ek gıda yemiyor yani. Neyi yanlış yapıyorum acaba
Canım anne sütü alan bebekler için temel besin odur 2 yaşına kadar hatta ek gıda tadımlık sayılır demişti doktor aynı şekilde mamayı bırakman ne kadar doğru olur bilemedim bana biraz erken geldi mamadaki vitamin minerali ek gıdayla tek öğünde sağlaman pek mümkün gelmiyor bana açıkçası bi sonraki kontrolünde doktoruna danışsan en iyisi olur bence

‘İrmikli ya da muhallebi denilen şeylerin’ demişim, siz yanlış anlamışsınız, olur öyle arada problem değil.
İrmiğe laf atacak halimiz yok yani😂

Back