• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim düştü alnı morardı

yldzz11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2025
8
2
1
26
Arkadaşlar merhaba 1 yaşında bebegim bugün ağzında boş bardakla oynarken duvara çarptı bardağın izin çıktı alnında şişti az bişey ama hemen indi fakat alnında morarma kaldı çok korkuyorum kusma falan olmadı o an ağladı ama 5 dk sonra sustu içim içimi yiyor başına gelen arkadaşlar varmı lütfen anlatın içim bi türlü rahat etmiyor alnında uzun çizgi şeklinde morarma kaldı bişey olmuş mudur ilerde bi sorun olur mu

Uyutmasaydınız,ne olur ne olmaz ben götürürdüm acile gecmiş olsun 🥺

Uyuyorsa arada uyandırın uyanma tepkisi kıpırdanma varsa problem yok tepki vermiyorsa doktora götürün sadece bugün değil bikac gün takip edin derin uykuya geçince uyandirmayi deneyin ağzına burnuna dokunun tepki varsa sıkıntı yok

Arkadaşlar merhaba 1 yaşında bebegim bugün ağzında boş bardakla oynarken duvara çarptı bardağın izin çıktı alnında şişti az bişey ama hemen indi fakat alnında morarma kaldı çok korkuyorum kusma falan olmadı o an ağladı ama 5 dk sonra sustu içim içimi yiyor başına gelen arkadaşlar varmı lütfen anlatın içim bi türlü rahat etmiyor alnında uzun çizgi şeklinde morarma kaldı bişey olmuş mudur ilerde bi sorun olur mu
Uyutmamaya çalışın internetten bakın kaç saat uyumaması gerektiği yazar. Kusması var mı siye bakın gözleri ne durumda durumu normal mi göz teması vs bakın. Ama inşallah bir şey yoktur benim 2 çocuğum var ne düştüler ne çarptılar korkmayın öyle hemen bir şey olmuyor Allah korusun tabi ki. Oğlum koltuktan düştü dişi ağzını yırttı dikiş atıldı doktor uyutmayın dedi kusmasını vs sordu başka bir şey yapmadı. Siz yine de içiniz rahat etsin diye bi doktora götürün

Bizim ki daha yaşını bile doldurmamisti yaktaktan düştü ne kadar dikkat etsekte 2 kez oldu evet morardı takipte kaldık 24 saat gozlemledik sonra içimiz rahatladı, şuan 2 yaşında ciddi bir düşme olmadı ama ara ara sinirlenince kendisi bir anda kafasını sert yerlere vuruyor şişip morartiyor geçiyor alıştık, bu süreçte kulak arkasına bak ara sıra çünkü kafa tasinda bir çatlak olursa kulak arkasında morarma olurmuş çocuk doktoru anlatmıştı. Böyle şeyler oluyor vede olacak çok panikleme soğuk kanlilik ile takip et ve lütfen elinde bardakla özellikle cam bardakla oynamasına izin verme.

Uyutmamaya çalışın internetten bakın kaç saat uyumaması gerektiği yazar. Kusması var mı siye bakın gözleri ne durumda durumu normal mi göz teması vs bakın. Ama inşallah bir şey yoktur benim 2 çocuğum var ne düştüler ne çarptılar korkmayın öyle hemen bir şey olmuyor Allah korusun tabi ki. Oğlum koltuktan düştü dişi ağzını yırttı dikiş atıldı doktor uyutmayın dedi kusmasını vs sordu başka bir şey yapmadı. Siz yine de içiniz rahat etsin diye bi doktora götürün
Büyüyene kadar her hafta bi yerleri şiş bi yerleri mor gezdiler ciddi bi çarpma travma olmadıysa o kadar hassas değiller korkmayın

Büyüyene kadar her hafta bi yerleri şiş bi yerleri mor gezdiler ciddi bi çarpma travma olmadıysa o kadar hassas değiller korkmayın
Kesinlikle katılıyorum birgün kafalarını vuruyorlar birgün bir yerlerini çiziyorlar birgün bakiyorsun bacaklarında düşme çarpma kaynaklı ufak morluklar var, alışılıyor zamanla bu duruma.

Kesinlikle katılıyorum birgün kafalarını vuruyorlar birgün bir yerlerini çiziyorlar birgün bakiyorsun bacaklarında düşme çarpma kaynaklı ufak morluklar var, alışılıyor zamanla bu duruma.
Bi süre sonra artık morarmaları üstlerini değiştirirken fark eder olduk vallahi😂 bu ne zaman oldu diye soruyorum o kadar sık oluyor ki özellikle hareketli çocuklarda onlar bile vurunca morarınca söylemiyor sonradan görüyoruz . Allah korusun bütün çocuklarımızı ama bu zamanlar böyle geçiyor biz de böyle büyüdük

Canım öncelikle gecmis olsun bardak kırılıp battimi? Sanmıyorum kötü bişey yoktur . Genel durumuna bak her zamankinden farklı olarak bir durgunluk ya da hareketlerinde bir yalpalana yani denge kaybı var mı? En az iki saat uyutma ama bu surededebisey yedirme + yemek bazan kusmayı engelleyebilir ya da direk kusturabiliyor), uyudugundada iki saatte bir ışığı aç bakalım tepki veriyor mu hani göz kapaklarımizi uyuyorken ışıkta kirpistiririz ya öyle ona bak

Arkadaşlar öğlen oldu bu olay uyudu uyandı sıkıntı olmadı az bile uyudu hatta anormal bi durumda olmadı ama içim rahat etmiyor işte annelik alnı mor kaldı ben yine takip ediyorum inşallah bişey olmaz

Bi süre sonra artık morarmaları üstlerini değiştirirken fark eder olduk vallahi😂 bu ne zaman oldu diye soruyorum o kadar sık oluyor ki özellikle hareketli çocuklarda onlar bile vurunca morarınca söylemiyor sonradan görüyoruz . Allah korusun bütün çocuklarımızı ama bu zamanlar böyle geçiyor biz de böyle büyüdük
Çok haklısınız ❤️

Arkadaşlar öğlen oldu bu olay uyudu uyandı sıkıntı olmadı az bile uyudu hatta anormal bi durumda olmadı ama içim rahat etmiyor işte annelik alnı mor kaldı ben yine takip ediyorum inşallah bişey olmaz
İçiniz rahat olsun zaten bardak da plastikmiş annelik böyle kafaya çok takıyoruz tabi ki ama bir şey olmamıştır hali normalden farklı değilse

ne kadar peşlerinden ayrılmasak da olacağı varsa oluyor arkadaşlar . Çok hareketliler nasıl baş edeceğiz bilemiyorum çok zor valla böyle bi durumda da bizim canımız daha çok acıyor

Genel durumunu takip etmişsiniz bu saate kadar sıkıntı olmamış Allah ın izniyle başka sıkıntı olmaz. Oğlum çok hareketli. 4 yaşına girecek. Alnındaki morluklar hiç gecmiyor. İyileşti derken diğer tarafı morarıyor. Arkadaşta demiş ya. Bir zaman sonra vurduğunu bile sonradan fark ediyorsun 😅 soruyorum öyle söylüyor

Merak etme önce moraracak sonra sarıya yeşile döndü derken geçecek iz kalmayacak ve bu süreçte o ağrı hissetmeyecek için rahat olsun, üzgünüm ama daha coook karsilasacaksin böyle durumlarla, o yüzden kendini de boş yere üzme, gelişimlerinin bir parçası olarak düşün.

Back