Bi göğsümü ucu olmadığı için silikonla emziriyorum. Ne zaman uykuya dalsa ucunu birakiyo ve ucunda sürekli süt kalmış oluyo içi dolu ağzında da süt kalmış oluyor sütüm yok desem var onu da görüyorum hatta birakiyo bile uykuya dalıyorum napicamMerhaba.
Bebegim 12 günlük. İlk başlarda sütüm iç yoktu ve sarılık olmasın diye mama ve emzirme aynı anda gittim ama son 4 gündür sadece gunde 1 kez mama veriyorum o da çok ağlayınca doymadığını düşündüğümde
Ama mama vermek istemiyorum. Emziriyorum sütüm yetiyor mu onu da anlamıyorum. Kakasını günde 4 5 kere yapiyor. Çisli bende 5 6 kez alıyorum.
Ama ne zaman emzirsem ve yatağıma uyumak için koysam 5 dk sonra uyanıyor ve tekrar emmek istiyor
Ne yapacağımı şaşırdım doymuyor mu ondan mı uyanıyor yardım edin lütfen.
Sütünüzün yettiğini nasıl anladı peki doktorBenim kızım da öyleydiŞuan 42 günlük hala aynı sesimi duyunca bile aranıyor .. İnek gibiyim Annelere bağımlılarmış 3 aydan sonra azalırmış. Ben de ilk başta mama dayadım süt verdim doktor dedi ki napıyosun Doymuyor dedim olur mu öyle şey dedi. O onun ilacı dedi. Ağrısı olduğunda , sakinleşmek istediğinde , uykusu olduğunda , huzur aradığında , gazı olursa veya hiçbir sebep yokken bile ten teması emmek sarılmak isteyebilirmiş. Daha dış dünyaya adapte olamadığından anne koynu huzur güven veriyormuş. İlk günlere göre azaldı ama çok şükür 7/24 memedeydi kızım. Bir de normal karyola , büyük beşik , sepet beşik, otomatik ana kucağı aldık amaaa hiçbiirnde durmadı. Daha geçen hafta öneri ile hamak beşik aldık 1 ay sonra ilk kez memeden ayrı uyudu. Diğer konforlu beşiklere nazaran hamak biraz daha dar olduğu için anne karnı hissiyatı verebiliyomuş gerçekten doğru.. Hamağı dene derim uykuyla yeni tanıştı kızım
Doktora götürdüm kilosu az dedi ve mama takviyesine devam etmemi söyledi dün. Doğum kilosu 3400 12 günlük 3500 çıktı. Az olduğunu soyledidaha çok ufak. sürekli meme istemesi normal. doymuyor diye düşünmeyin. zaten daha ufak olduğu için doktor kontrolleri de daha sık olur, kilo takibi yapılır.
çişli bez sayınız yeterli duruyor. sadece açlıktan değil, dünyaya adapte olmak için de sizi istiyor. ama yine de hem emin olmak için hem de sütünüzü arttırmak için sağım yapabilirsiniz. ben de silikon uçla emzirdim aylarca. hem emzirdim hem sağdığım sütü verdim. ilk zamanlar sağdığınız süt de çok olmayabilir stres yapmayın. hiçbir makine bebeğinizin çektiği gibi olmaz. bol bol emzirin. sağlıkla büyüsün inşallah.
Siz tecrübelerini sanırım az mı kilosu ben çok anlamıyorum üzüldümen doğru cevabı doktorunuz vermiş. yine de stres yapmayın. hem mama hem emzirmeyle hallolur bence. en azından emen ve emmek isteyen bir bebekmiş öyle düşünün.
Müthiş bi dengesi var doğamızın. Emdikçe hem kendisini doyuruyor, hem rahminiz kasılıyor küçülüyor, hem de meme uyarıldıkça sütünüz artıyor. 5-6 çiş iyi diyor uzmanlar. Zaten silikon uçta da süt kalıyor diyorsunuz.
Bir de silikon uçla emmek için daha fazla çekmek zorunda kalıyor sütü alabilmek için. O da uzun kalmasına, tekrar meme istemesine sebep olabilir. Çıplak meme ucuyla denemeyi düşünür müsünüz yine
Yok maalesef tutamıyor emzirme danışmanı da denedi. Sizin bebeginiz kilo alımı nasıldı ben pek anlamiyorumUyanık yakaladıkça emzirin. İlk 15 gün çoğunlukla açlıktan ağlar diyor osman gönlüal, fazla sıcak ya da soğuk tutmuyorsanız.
Silikon uç benim meme uçlarımı çok büyüttü. Faydası olmadı mı? Sağdıkça da ucu büyüdü. Emzirme danışmanı ucu olmasa da zaten tüm kahverengi bölümü alıyor ağzına, ucun büyük olmasına ihtiyaç yok demişti. Kahverengi bölümün tamamını, memenizi elinizde makas yaparak( ama sıkmadan, makas yapmayın emzirirken, sadece tutun diyorlar) tutup versiğinizde alamıyor mu?