Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
2 ay 8 günlük nur topu (maşallah) bir kızım var...
tam anlamıyla beslenmediğinden ve doymadığından şüpheliyim... şimdiye kadar bebek maması veriyordum... Ama tam doymadığından şüphelendiğim için Ek olarak Bir markanın prinç unu (12 vitaminden) aldım... bu vermeliyim mi? Vermemeliyim mi? Verirsem nasıl ve ne kadar bir ölçü kullanmalıyım? Yada bundan başka ek tavsiye eden var mı? Aranızda bilenlerin yardımcı olması dileğiyle... Teşekkürler.
Canim öncelikle allah güle güle saglikla hayirlisinla bebegini büyütmeyi nasip etsin insallah ne kadar tatlidir simdi...
Bence bu konuyu muhakkak önce doktorla görüs cünkü cogu anne bende dahil zaman zaman cocuklarimizin doymadigni iyi beslenmedigni düsünüyoruz, helede böyle kücük olduklari zaman her aglamasini acliktan diye sanma eger kilosu yerindeyse ve günde 4 - 5 tane bez kirletiyorsa endiselenmeye hic gerek yok. Bazen bebekler gazi var diye agliyor huzursuz oluyor yada suan verdigin mama yaramiyordur.
Ama dedigim gibi doktorla görüs bence daha iyi bilgi edinirsin.
merhaba.neden hemen mamaya başlamışsın ben onu anlamadım.benimde 2 ay 2 günlük bir oğlum var bırak mamayı daha su bile vermiyorum.anne sütünden başka........................
tam anlamıyla beslenmediğinden ve doymadığından şüpheliyim... şimdiye kadar bebek maması veriyordum... Ama tam doymadığından şüphelendiğim için Ek olarak Bir markanın prinç unu (12 vitaminden) aldım... bu vermeliyim mi? Vermemeliyim mi? Verirsem nasıl ve ne kadar bir ölçü kullanmalıyım? Yada bundan başka ek tavsiye eden var mı? Aranızda bilenlerin yardımcı olması dileğiyle... Teşekkürler.
nerde bu kanıya vardın canım ac olan bebek huzursuz ve devmlı aglarrrrrr ben kızımdan biliyorum 4 aylıktı aglama krizi gecirirdi bu yuzden mamaya başladık daha küçük bebegin emzirmeni tavsiye ederim eger cok aglarsa ver yada doktora danış kilosuna bak o zaman verrisin mama sevgile canım gule gule buyut bebişini a.s.
merhaba benimde 4 aylık bir kızım var emzirdikten sonra dahi bazen elini emiyo anne sütünü bırakır korkusuyla biberon maması vermiyorum ama ben de yeni yeni günde 30 ml kadar vitaminli pirinç unlarından veriyorum büyük bir iştahla yiyor 4 aylık olduktan sonra başlayın mamaya diyorlar seçim sizin sevgiler
e mama veriyormuşsun nasıl doymasın ki,verdiğini görüyorsun. pirinç unu lütfen verme,daha el kadar yavrucak,nasıl sindirsin. öte yandan 6 aya kadar kiloyu anne sütü ve mamadan alıyorlarmış. ben mamayla beslediğim halde 4. ayda ek gıdaya geçtiğime pişmanım,keşke 6 ay mama verseydim sadece.
kilo alımı normal ve günde 4-5 kez çişini yapıyorsa kriz şeklinde ağlamıyorsa doyuyordur.buna genelde dr lar karar verir. bu tip şeyler için çok erken canım.süt yetmediği durumda bu zamanda verebileceğin tek şey mamadır.zaten muhallebi tipi şeylerin ne süt nede mama kadar besleyiciliği olmuyor. 4. aydan itibaren kullanılanları var ama dr lar 6 aydan önce tavsiye etmiyorlar.
ben ikizlerim için bile 1,5 ay bekledim mama vermemek için ama olmadı.malesef mama vermek zorunda kaldım.keske ikisini de sadece anne sütüyle besleyebilseydim.sonradan bir bayanın 5 ay boyunca ikizlerini sadece anne sütüyle beslediğini öğrendim ve bir daha vicdan azabı yaşadım,evet zor bir iş ama en doğrusu anne sütüyle beslemek.mama vermek sanırım moda oldu kimi görsem mama veriyor.11 aylık oldular hala emziriyorum çok sanslıyım yine de çünkü üsenmedim emzirdim.canım sn de ne yap et sütünü arttır onun gibi sağlıklı bir mucize daha yok bu bir nimet..
2 aylık bebeğe prinç unumu? ne gerek var cnm. hem nur topu gibi diyorsun hem anne sütü hem mama bunla doymaz mı cnm? ayda 500 gr bile alsa anne sütü yeterli kabul ediliyor.
2 aylık bebeğe neden ek gıdaya başlamaya karar verdin anlamadım :1shok: dr lar bas bas bağırıyo bütün programlarda ilk 6 ay anne sütü diye eğer anne sütü yetmiyosa dr un tavsiyesiyle mamaya başlanır bence kafana göre bebeğine bişey verme alerji olabilir
anne sütü yetersizliğinde ve bebeğin kilo alımı azlığında dr lar mama verir evet ama pirinç unu değil pirin ununun anne sütüne eş değer hiçbir faydası yoktur ham kilo ve ham tokluk yaratır ayrıca kabızlık yapar ben büyük oğlumda o kabızlık acısını yaşamıştım.ama hazır mama anne sütüne karşılık ek besindir bence çok çok erken pirinç unu için.ben hala ek olarak emziriyor ve mama da veriyorum.
arkadaşlar siteye yeni üye oldum.sormak istediğim bişey var.3 aylık bebeğimi emziriyorum.doymadığını düşünerek üstüne 60 ml mama veriyorum .onu da içiyor.aç olmasa içmez değil mi,sütüm yetmiyor mu acaba
canım ek tavsiye sadece annne sütünün yanı sıra anne sütüne eş değer olan mamalrdır pirinç unu değildir......doymuyorsada yine mamasını yap ver bence.....bebekler doymadığını bilmez diye bir şey yokmuş dr.muz demişti tekrar ver acımkırsa mamasını...yada emzir sürekli sütün daha çok artar bebek emdikçe...
pirinç unu sakın vermeyın aman ha bende oyle bır hataya düştüm,geceyarısı 3te dr da aldık solugu.bebek sındırım sıstemıne uygun bırsey degılmıs pirinç unu ,ancak 6.ay dahılınde kullanabılırmısız.ve zaten kakasını yapamadıgını saatlere aglayıp ııladıgını kendınde gorursun,cocugu deneme tahtası etme bence.ben ettım pişmanım...
tatlım pirinç unu evet verilirdi eskiden hatta şuan annemde görüşlerini bildiriyor oda pirinç unu ile beslemiş ama annemin sütünü almamış kardeşim o zamanlarda böle mamalar yokmuş ve çok sorun yaşamış hem sindirim zorluğu, kabızlık üstüne üstlük yeterli kiloyuda alamamış çocuk , bizden sana tavsiye bebeğin henüz çok küçük zaten mama vermişsin bu bile ilk 6 ay yanlış tabi anne sütü verememiş olabilirsin mecbur olabilirsin ama zaten mamadan alacağını alır bence obez olup hastalıklı olacağına zayıf olup sağlıklı olsun, hem doktorlar çok ii biliyor bir bebeğin neyle ne kadar doyduğunu bence doktorla görüş o mamayıda doktorun ne kadar önerdiyse o kadar ver bazı bebekler sıkıntıdan,açlıktan vb sorunlardan dolayı ağlamayabilir o an bulunduğu odadan yada sıcaktan sıkılıp ağlayan bebekler de olabiliyo bence önce bebeğine huzur verecek şeyler yapmayı dene kolay gelsin ..=))
pirinç unu verimez tabi ama bence mamayada bukadar katı olunmaması lazım eğer çocuk kilo alamıyorsa anne sütü yetersizse mama verin derim aaa niye mama verdin el kadar çocuğa tavrı yanlış bende düştüm o hataya mama vermicem diye ağladım şimdi noldu kızım almıyor biberon mamasını sütümde azaldı iyice ek gıdaya başladım mecburen ama yinede mama içmesi gerekiyor kilo alamıyor ama içiremiyorum insanlar mamayı zehir gibi görüyor tabiki sütünüz varsa emzirin ama süt yoksa mama verrlmeli bence verenlerde üzülmesinler anne sütüyle ve mamayla büyüyen okadar çok çocuk varki