Merhaba,
Benim de bebeğim şuan 32 günlük. 3.520 gr doğdu ve doğduktan sonra 3.200grama kadar zayıfladı. 1 ayını yeni doldurdu ve şuan 4.900 gr. Buraya kadar hersey normal, kilo alımı çok iyi, hiçbir sorun yok gibi duruyor ama aynı dert bende de var. Benim de bebeğim doymuyor. İlk başlarda eşim bu bebek doymuyor dediğinde kızıyordum, daha yeni emzirdim nasıl olur da doymaz diyordum. Fakat sonraları ben de doymadığını anlamaya başladım. Çok iştahlı bir bebek ve bazen nerdeyse 45 dakika toplamda emziriyorum, 30-45 dakika sonra tekrar acıkıyor ve uyanıyor hatta bazen uyumadan hemen emzirdikten sonra bile ağzı ıle meme arıyor, ağzını açıyor. İnanması güç geliyor bazen!!! Göğüslerimde süt birikmiyor bu yüzden, bol memeyi veriyorum artık tabi ki yine doymuyor ve uyumuyor, bu kısır döngü bazen tüm gün sürüyor ve moralım çok bozuluyor. Sütüm gece ve akşamları artıyor, sabah ve gündüz çok az sütüm var. Sütü arttırmak için bol su, üzüm suyu herseyi deniyorum, ama bebeğimi tam doyuracak kadar süte ulaşamıyorum.
Ebemizin tavsiyesi ile mamaya başladık önce akşam yatmadan önce 80-90 mg veriyordum şimdi sabahları da doyuramadığımiiçşn gün içinde de 50-75 mg vermeye başladım. Vermemek için çok direndim ama bebek ağlıyor, meme arıyor, sütüm yetmiyor... Bu verdiğim bile zor yetiyor...
Hem emzirip hem mama veren anneler ne kadar mg mama veriyor günlük bunu merak ediyorum,
Teşekkürler