bebeğim doymuyor mu?

siyahinmatemi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
355
2
46
Konya
ben ne yapacam arkadaşlar şaşırdım..bebeğimi emziriyorum mememde uyuyor gazını çıkartırken uykusu açılıyor zar zor uyuytuyorm yatagına yatınca ağlamalara başlıyor..Altı temiz ,karnı tok ağlıyor..sonra tekrar kaldırıyorm yine emiyor..bıraksam 10 dk.ya bir emecek..
bir de şimdilerde burnu tıkalı..serum fizyolojik aldım eczaneden 3 gündür kullanıyorm işe yaramadı henüz..şaşırdım kaldım..napcam ben..

Bebeğiniz ne kadarlık?

Bir yenidoğanın doyup doymadığını anlamak için, önce emdikten sonra ağlayıp ağlamadığına bakın. Ağlıyorsa, doymamış olabilir, mama verin. Ardından su da verin, içiyorsa doymamıştır.

Yenidoğan bir bebek, günde EN AZ 7-8 KERE ÇİŞİNİ YAPMALIDIR! Yapmıyorsa, daha az yapıyorsa, doymuyordur, susuz kalıyordur. Dehidratasyona bağlı birtakım rahatsızlıklar geliştirebilir. Allah korusun! Bebeğe hemen su verilmelidir. Hele ateşi çıkıyorsa derhal su verin, mama verin, ateşini düşürün, hemen en yakın tam teşekküllü bir çocuk hastanesine götürün!

Yenidoğan bir bebek, her bir emmesinde 3-4 saati anne memesinde geçirebilir, annenin sütü azdır, doymuyordur, memeyi bırakmak istemiyordur, olabilir. Memeyi bırakana kadar emzirmeli, annenin takati yoksa mama ve su ile beslenmesi desteklenmelidir.

Bir bebeğin ortalama ateşi 36,4'tür. Yükselişe geçiyorsa anne durumu takip etmelidir, hekimle irtibata geçmelidir.

Memeden sonra ağlamaya devam etmesi, bebeğin doymadığına işaret olabilir.

Anne ısrarla meme vermek isteyebilir, mama vermek istemeyebilir. sütü arttırmak için en iyi yol bol su içmektir.

yukarıda yazdıklarım yaşadığım sıkıntılardan edindiğim tamamen kendi tecrübelerimi içerir. İki çocuklu bir anne olarak yazdım, yoksa sağlık personeli değilim. Ancak ilk bebeğime sütüm yetmemiş, ben de toydum daha farketmedim, anlamadım, hastanelik olduk. Bebeğimi kaybetme riski ile karşı karşıya kaldım. Çok sıkıntılar yaşadım, çok ağladım. Allah'a şükür bir sorun kalmadı. Her şey yolunda. Benim çektiğim sıkıntıları hiçbir anne yaşamasın diye paylaşmak istedim. Allah kolaylık versin.

İlgilenenler için : Oğullarıma: Anne Sütünü Arttırma Yolları

teşekkür ederim arkadaşım...bebeğim henüz 21 günlük..kilo alımı geçen hafta kontrolunde gayet iyi çıktı..3-4 gün öncesine kadar 2 sAate bir emziriyordm..şimdilerde ise hep emmek istiyor..yaşadığm skıntılardan solayı acaba sütüm mü kesildi diye düşünmeye başladm ve bu da beni daha da çok üzüyor..bezimiz hep çişli..kakası da normal ama sıkıntısı ne bilmiyorm..

doktora danışmadan bebeğe su ya da mama vermeyin bence

çok haklısınız, doktora danışmak çok önemli. Ancak, ben hamileliğim süresince ve doğumdan sonra, kesinlikle bebeğinize su ve mama vermeyin, anne sütü ile besleyin telkinleri ile o kadar çok yoğruldum ki, ilk bebeğim doğduğunda devamlı emdiği halde sütüm yetmemiş ve bebeğim aç - susuz kalmış. Henüz 3 günlüktü ve ateşlendiği için hastaneye kaldırdık. Oradaki doktorlar anamnez denilen hastanın bilgilerini alırken bana ateşi çıkınca ne yaptın diye sordular. Bebek henüz 3 günlük, göbeği taze yara, yıkayamazsın, ne yapayım, ıslak mendille sildim bende, böyle söyledim. Su verdiniz mi, mama verdiniz mi dedi, vermedim emzirdim dedim. Neden su veya mama vermediğimi sordular, doktorlar verme diyor dedim. Sonra da dediler ki bu bebek susuz kalmış, çişini yapmıyor. Serum bağladık, böbreklerini kaybedebilir, hasar oluşabilir... Sonra gece vakti 2 suları beni aradılar. Bebeğiniz dehidratasyona (susuz kalmaya) bağlı havale geçirdi, beyninde ödem oluştu dediler. Yaşayıp yaşamayacağı konusunda da hiçbir şey söylemediler, her an her şey olabilir dediler. Ödem dağıldığında beyinde hasar kalabilir dediler. 2 ay boyunca epilepsi hastalarının kullandığı ilaçları kullandım. Yerde miyim gökte miyim bilemedim. EEG'ler, MR'lar, hastaneler...... Tüm bu zorlu sürecin ardından yapılan tetkiklerde sorun kalmadığını belirttiler. Ben tekim sanıyordum, bebeğini besleyemeyen bir anne olarak görüyordum kendimi ve yetersiz hissediyordum. Hastanede benim durumumda olan çok anne gördüm.

İkinci bebeğim oldu, doktor odama geldi, emzirip emzirmediğimi sordu, emzirdiğimi söyledim. Yetmediği yerde mama da verdiğimi belirttim. Bana kızdı. Umursamadım, ben yaşadıklarımı bilirim dedim. Çay kaşığı ile birkaç kaşık su verdim her beslenmesinden sonra. Bol bol emzirdim, emdikten sonra uyumuyor ve ağlıyorsa da mama verdim, baktım içiyor, açmış demek ki dedim. Baktım içmiyor, beslemişim, emdiği yetmiş dedim. Sütümü arttırmakla kafayı bozdum, yemediğim kalmadı, kilo aldıkça aldım, kimi işe yaradı, kimi yaramadı. Ben süt arttırmakla uğraşırken bebeğimin aç kalmasına izin vermedim ve mama ile zaman zaman destekledim beslenmesini.

Bir anne için emzirmek dışındaki beslenme seçenekleri çok üzücü olabilir. Ama aksi tutumlar bebek için ciddi sorunlara yol açabilir, açmayabilir de. Bu riski almak herkesin kendi tercihi.

arkadaslar dogru soyluyor bende bebegimi biraz ac birakmksim sonra yetmedigini anladim banada doktor kilosu cok iyi mama fln verme demisti ama bebegm o kadar cok agliyoduki ilk mama verdgmde ole bi icisi vardiki cok uzuldum daha once vermedigim icin kimseyi takma yetmedigini dusunuyosan bebisini aglatma dene bi cnm

arkadaşlar çok haklı , bende bebeğimi aç bırakmışım hiç anlayamadım. Bizler bebek doğmadan önce ilk 6 ay sadece anne sütü söylemleriyle okadar doluyoruzki, özellikle ilk bebekse tecrübesizlikten sırf bu yüzden bebeklerimize bi nevi işgence ediyoruz bilmeden.
Bende yaşadım, bebeğim ilk zamanlar 20 günlük olana kadar en fazla 20 dk emer uyur, emer uyurdu. Fakat daha memeyi bırakmaz oldu 2 saat 3 saat ben çekmesem memeden emerdi, çok zor günler geçirdim ben alırdım memeden yatağına koyardım 10 dk snra uyanır ağlar ağlar ağlardı. Karnı tok, altı temiz neden ağlıyor bilemedim. Anne sütünden başka bişey ilk 6 ay vermiycemya bide doymadığı aklıma bile gelmedi. Gazdan ağlıyor dedik ama ne ağlama gece gündüz ne çektik komşular bilir perişanlığımızı , ağlama seslerini. Göğsümü sıkardım süt ilk fışkırırya süt var derdim bu bebek kolik heralde dedik. Sonra birgün kafamdaki bu anne sütü dogmasını sağolsun bi yakınım yıktı, bana başından geçen ciddi sorunları anlattı bebeklerin çoğu anne sütüyle doymuyor açlıktan huzursuz olabilir die. Onun da çocuğu havale geçirmiş vs.... Ben o gece yine çok ağlarken mamayı verdim çocuk emdi emdi uykuya daldı saatlerce uyudu .
O geceyi hiç unutamam , anne sütü die direterek çocuğu aç bırakmışım , bunun vicdan azabını hala çekerim. 2. bebeğimde bu yanılgıya asla düşmüycem. Zaten tok olan çocuk arkadaşlarında dediği gibi mama verince almıyor...
Senin durumunuda okuyunca kendi çektiklerimi gördüm, muhtemelen bebeğin aç , istersen mama ver , emin ol tok olduğu zaman almıyor zaten. Eğer açsa doyduğu kadarını alıyor sonrasını bırakıyor... Bi dene mutlaka...

tşkler arkadaşım..mama dene demişşsin denedm..SmA mama aldım ama içmiyor..kaşıkla denedm,biberonla denedim olmadı..ya tadını beğenmedi yda karnı tok bilemedim..

Aç olsa hemen saldırıyolar ama istersen bide aptamil , oda olmazsa ülker hero baby dene. Diğerlerini yemeyenler hero baby 'i alıyormuş sanırım. Karnı toksa yüzüne bakmaz zaten öyleyse gaz problemi olablr. Yalnız bide benim bebeğim mamayı alınca karnı doydu ağlamalar kesildi huzur geldi ama, bi süre hem emme hem mama devam etti, sonra memeyle kavga etti almak istemedi sadece gece emmeye başladı sonrada gecede memeyi almak istemedi. Ama bırakmayanlarda var. Tek bildiğim bebeği aç bırakma gibi bi şansımız yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…