Bebek Beslenmesi bebeğim doymuyor mu?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

smy11

Başlangıç:62 Hedef:55 Gncl:57.0
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
1.177
1.587
133
4 aylık bebeğim var ve her yedirdiğim şeyden sonra ağlıyor.acaba az mı veriyorum.sütüm yetersiz olduğu için mama takviye ediyorum. mama yediği içinde doktor bu ay ek gıdaya geçirdi. yaklaşık bir çay bardağından biraz az meyve suyu veriyorum bitince ağlıyo yada mama veriyorum bitince ağlıyo. daha fazla versem acaba zararı olur mu? ya da bebeğimin başka bi rahatsızlığımı var? bu arada ilk iki ay 2 saatte bir besliyodum şimdi saatte bir mama veya ek gıda veriyorum ya da emziriyorum. buna rağmen her yediğinin daha fazlasını istiyor. benim durumumda olan var mı yada tavsiyesi olan? sizin bebekleriniz kaç saatte bir besin alıyor?

canım mamayı kaç ölçü yapıyorsun benim kızım 3.5 aylık 3-4 saatte bir 120cc mama yiyor.mama yedikten bir saat sonra da emziriyorum sonra uyuyor.

canım mamayı kaç ölçü yapıyorsun benim kızım 3.5 aylık 3-4 saatte bir 120cc mama yiyor.mama yedikten bir saat sonra da emziriyorum sonra uyuyor.

90 cc veriyorum.yaklaşık 1.5 saat sonra emziriyorum.emzirmedan yaklaşık 45 dk yada 1 saat sonra meyve suyu ya da ek gıda ne vericeksem veriyorum sonra 1 saat sonra emziriyorum ve gene 1 saat sonra 90 cc mama.sonrası yukarıda yazdığım gibi.ama her verdiğim şeyden sonra ağlıyo.acaba az mı veriyorum.doktor bana 60 cc ver demişti.bende ne zaman arttırıcam dediğimde 90 cc dene yerse 90 cc ver dedi. acaba 90 cc de az mı?

Bir de 120 cc verin, bebek zaten doyana kadar çeker, fazlasını biberonda bırakır. Hiçbir zararı olmaz, çok gelirse en kötü ne olabilir,,, bi sefercik kusar fazlasını o kadar. O zaman vazgecersiniz. Daha fazla yiyince aglamazsa , önceki mamanin az geldiği kanıtlanmış olur. Yazık minige, belki gerçekten doymuyodur...

bencede doymamış olabilir o yüzden 90 cc yerine 120 cc yapıp fazlasını dökersin kimbilir belkide hepsini içebilir

bencede doymamış olabilir o yüzden 90 cc yerine 120 cc yapıp fazlasını dökersin kimbilir belkide hepsini içebilir

ama 120 yapıncada kusuyor.onun için 90 veriyorum. bide doktor 90 deyince bende hep 90 veriyorum. bu arada kilo artışı normal. acaba çocuk doyduunu mu bilmiyor..

canım mamayı çok yap doysun bebeğin.ya açlıktan ağlıyodur ya gazından yada meyve suyu verdiğin için susuzluktan..benim bebeğim çok su içerdi mamadan sonra.meyve suyu falan doktorda bana 4 aylıkken ver demişti ama vermedim.ben bebeklerin o kadarcıkken ek gıdaya bağırsaklarının hazır olduğuna inanmıyorum.rabbim onları anne sütüne uygun yaratmış biz emziremeyenler mama veriyoruz..çünkü bedenine uygun süt.bence çay bardağı çok.yinede sen bilirsin.bebeğini meyve suyu beslemez mama besler geliştirir ilk 6 ay..mümkün olduğunca mamasını ver.ben günde toplam 800-900 cc mama içiriyordum o dönemlerde..

bebek çok kilo almaz de mi. bu defa doktor iyice azalt dicek mamayı.

bebek çok kilo almaz de mi. bu defa doktor iyice azalt dicek mamayı.

yok canım niye çok alsın.bebekler doyunca sen ne yaparsan yap yemez.ama aç kalırsa mahveder seni:)huysuz olur,uyumaz vs..eğer düzenli uykuya geçmesini ve bebeğinin rahatlamasını istiyorsan en fazla 3 saat aç bırak.4 aylık bebek en fazla o kadar açlığa dayanabilir..tabi tam olarak karnını doyurmak şartıyla.sen ne mamanın üstünde yazan miktara nede doktorun dediğine bakma.bana da herkes çok yiyo diyordu ama ben emindim normal yediğinden..dinlemedim kimseyi.bebeğime düzen oluşturmuştum.4. aydan sonra anne sütü olmadı sadece mama aldı.6 aya kadar mama yediği saatler belliydi.dediğim gibi 3 saatte 1..ben hep 30 cc fazla yaptım.mesela 150 cc yapardım 140cc yerdi.sende öyle yap karnı kesinlikle doysun hiçbir zararı olmaz.iştahlı bi bebektir belki benim oğlum gibi :)))ek gıdaya geçtiğindede eğer çorba kahvaltı falan güzel yerse mamayı baya azaltıyorlar.sıkıntı yapacağın bişey yok.

benim kızımda iştahlı senin oğlun gibi.gerçi herşeyi iştahla yemiyor bunu ek gıdaları arttırınca farkettim.peki senin oğlunda kusuyormuydu çok fazla?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…