20 günlük bebeğim uyanık olduğu her an emmek istiyo en fazla 2saatte bir uyanıyo genelde bi buçuk iki saat uyanık kalıyor çişini kakasını yapıyo sürekli meme ağzında uyanıkken evdekiler doymuyo diyo ama sütümde var geliyo öle diyorlar kafam Karışıyo bebeğim doymadığından mı hep aranıyo acaba lütfen yardım ...:18:
20 günlük bebeğim uyanık olduğu her an emmek istiyo en fazla 2saatte bir uyanıyo genelde bi buçuk iki saat uyanık kalıyor çişini kakasını yapıyo sürekli meme ağzında uyanıkken evdekiler doymuyo diyo ama sütümde var geliyo öle diyorlar kafam Karışıyo bebeğim doymadığından mı hep aranıyo acaba lütfen yardım ...:18:
sen o doymuyor diyenlere sakin kulak asma canini sikma 10 gun daha bekle sonra dr git orda anlasilir doyup doymadigi banada oyle diye diye mamaya baslattilar 3 ay emzirebildim yavrumu mama yiyince emmeyi birakti sende dr sormadan sakin mama falan verme bence
sen o doymuyor diyenlere sakin kulak asma canini sikma 10 gun daha bekle sonra dr git orda anlasilir doyup doymadigi banada oyle diye diye mamaya baslattilar 3 ay emzirebildim yavrumu mama yiyince emmeyi birakti sende dr sormadan sakin mama falan verme bence
İnsanın piskolojisini bozuyorlar ya sarılık kontrolü için Gidicem zaten sorayım ozaman çok Saol şu insanlar herşeyde fikir yürütmeseler olmuyo zaten Allak Bullak oluyorum bişi dediklerinde acaba doyuramıyom mu diye
Aynı sorunu bende yasıyorum doktor şütüm yok diye ilk hafta mamaya başlamıştı şimdi sütüm var ama kendi göğsüm sürekli oğlumun ağzında yalancı emzik gibi onu emiyor öyle sakinleşip uyuyor vermemeye kıyamıyorumda bu yüzden göğüslerim tam süt dolmuyor bende günde doyması için bir yada iki kere mama vermek zorunda kalıyorum. Mutlaka doktora danışmalısın sende üzme kendini
Hiç takma kimseyi bende 1 ay senin gibiydim sütüm azdı bebegim az kilo aldı hatta benim kızım 15 dakika bile zor uyurdu hiç bıkmadım hep meme verdim. Sonradan süt arttı cocugum tombullastı doktor bile şaşırıyodu o kadar kilo almasına. 8 aylık şuan hala anne sütüyle besleniyor. Eger mamaya başlasaydım süt müt gelmezdi eminim...
Benim bebeğim de hep aranıyordu. Daha 1 aylık bile olmamış bir bebeğin öyle olması çok normal. Hatta oğlum 4 aylık olmak üzere. Hala aranıyor. Sakın sütüm az ya da yetmiyor diye düşünme. Psikoloji çok önemli. Eğer sütün geliyorsa doyuyordur. Ben de çok şüphe de kaldım bana da aynı şeyleri söyleyip durdular. Ama inatla sütümün çok bol olduğunu tekrarladım kendime. Şimdi oğlum tosun gibi oldu. Bazı bebeklerin emme refleksi kuvvetli oluyor, açlıkla bir ilgisi yoktur.
Hepinize çok teşekkür ederim rahatlattınız valla ilk olunca insan telaş yapıyo hemen :)) iiki burası var ya bi çok şeyide burdaki tecrubelerden öğrendim
benim de bebeğim doymuyor diye ben mamaya başladım. günde bir iki kez veriyorum bir sabah bir akşam olmak üzere. bebeğim sürekli aranıyordu. bana kimse mama ver falan demedi ama ben kendim doymadığını düşünerek kendimi kötü hissettim. acaba yanlış birşey mi yaptım ? emdikçe çoğalır süt diyorlar ama benimkinde hiç bir çoğalma yok. bebeğim aç kalıyor
Doktora danışmanız tabikide iyi ama bende sizin gibi 2 yada 3 kere veriyorum tek seferde 30 cc veriyorum doyuyor... Mamadan önce emziriyorum tabikide...
Canim benim takma etraftakiler cocuk bakimi konusunda masallah cok bilgilidirler tabi koca kari bilgileri... Sen emzirmeye devam et bebisin su an cok kúcúk benim oglumda baslardan üc saatte bir emerdi iki saate hatte 1-1.5saatte dúsúrmüstü az emiyor ama sık emiyor su an 8.5 aylik hala geceleri yatmadan yalanci emzik yerine kullaniyor gögsúmú keyfine góre ara ara cekiyor....bebeklerin ilk 6 ay sık sık büyüme ataklari olurmus bu búyüme ataklarinda emme ihtiyaci daha yüksek olurmus birde bezini degistirdikten sonra yani islak bezini degistikten sonrada emmek istiyolar bunlari bana eve ebe istemistim almanyada saglik sigortasi kaesiliyor ister ilk ister úcüncú cocuk oldun... cocuk bakiminda yardimci oluyorlar ondan ógrenmistim ve gercekten sadece islak bezini tokda oldugu halde degistirdigimde emmek istiyordu ve tabiki atak dónemleri saat basi emiyordu uykusu hala problemli ama insallah biz onuda atlatiriz neyse uzun oldu dedigim gibi takma etrafi onlar cok biliyor en iyisi en sagliklisi bebegin icin anne sútú daaha cok kúcúk ve dinimize górede iki sene anne sútú ile bedlenmesi hakki kótú bi sey olsa allah niye memelilere bu ózelligi versin? İnsaan olsun hayvan olsun hepimizde bu ózellige saahibiz cok súkür taakmisiz bis insanlar bi mamaya aman brbek doysun uyusun sissin diye sisman bebek illaaki saaglikli bebek degildir mamayi felan karistirma ben hic vermedim mesela daha yeni yeni maamaya basliyorum oda maalesef ek gidaya baaslaaayali oglumun emmekten vaz gecdigi icin... vaz gecme senin icin emzirmen hem faydali rahmin daha cabuk eski halini alir jinekologum kirkimdan sonraki kontrolümde sok olmustu adeta hic cocugum olmamis gii oldugunu sóylemisti hem gercekten ne kadar emmerse o kadar cok sútün olur birde bol bol su ic her emzirmenin ardindn veya emzirmeye baslamadan bir bardak su..incir tüket bol bol ha bendw birde havuc ve pilav bol sút yapiyordu sende dene hangi gidalar iyi geliyorsa onlari tüket tabi saglikli beslen sen ne yersen sútúnden bebegine geciyor.. not:benimde ilk cocugum bebeginin dilinden senden baska hic kimse anliyamaz annesi sensin ac oldugunda degisik karni aagridiginda daha degisik helede uykusu geldiginde daha da bi baska aglar aglamalarina kulaak ver cenem dústú:) allah saglikli uzun ómúrlú en bastada hayirli evlatlar nasip etsin cúmlrmize