Hanımlar mrb. Bebeğim karnımda iken ense kalınlığı mak seviyede çıkmıştı. Tahliller filan istendi. Bebeği aldırmayacağımız için yaptırmadık. Sonra renkli ultrason falan derken herşey normal görünüyordu. Bizde rahatladık tâbi. Neyse doğum yaptım. Bebeğin tüm kontrolleri yapıldı. Doktora durumu izah ettim. Tahlile gerek yok. Down sendromu değildir denildi. Bizde yaptırmadık. Sonrasında tiroid genel muayene kalça çıkığı, göz, kulak hepsi temiz çıktı. Her gittiğim doktordan down sendromu olup olmadığını sordum ve hepsi de down sendromlulara benzemiyor dedi. Tam anlamıyla rahatlatmıştım. Sonra bir ara gözleri ilgimi çekti biraz çekiklik olduğunu fark ettim huzursuz oldum ama eşim bir türlü bu psikoloji üzerimden atamadığımı birden fazla dr un down sendromu olmadığını söyleyip konuyu tamamen kapatmami istedi. Bebek şuan 4 aylık. Dün aşısı için sağlık ocağına gittim ve hemşire bu bebek down sendromlulara benziyor dedi. Neyse üst kata doktora çıkarıp gösterdim doktor kesin bir şey diyemem tahlil yapılması lazım dedi. Aynı gün içerisinde bebeği araştırma Hastanesi'ne götürdüm. Onlarda randevusuz almıyorlarmış. Ama çocuk doktoruna yine gösterdik ve dr tahlile gerek yok kesinlikle down sendromu değildir dedi. Pazartesiye tahlil vereceğiz artık . Bu arada gelişimi her şeyi normal görülüyor.
Kafasını tutmaya çalışması, bizi fark etmesi, bize gülümsemesi, yüzüstü dönmesi, kısaca herşeyin olabildiğince iyi olduğunu düşünüyorum. Doğduğundan bu yana ağlaması da normal her çocuk gibi. Boyda falan kısalık yok avuç içi normal bizimki gibi. Down sendromlu anneler lütfen fikirlerinizi yorumlarınızı belirtin. 8ay karnımda +4 ay doğumundan bu yana tam bir yıldır bu stresle yaşıyorum. Tahlil sonucu kaç günde çıkar bilenler lütfen yoruma gelin. Şimdiden teşekkürler