Çocuk Hastalıkları Bebeğim down sendromlu mu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Canım bence Bebeğin sağlıklı. Bizim ailemizde var down sendromlu. Annesi bütün testleri yaptırmıştı gebeyken gayet sağlıklıydı öyle görünüyordu. Doğduktan sonra anlaşıldı.
Down sendromlu çocukların kalbinde illa problem oluyor seninkinde yokmuş burun kemiği olmasıda olmadığına işaret. Ve abisinede çok benziyo hiç görüntü down gibi gelmedi o yüzden.
Ağlaması uyuması nasıl? Bizimki hiç ağlamıyordu zorla 2-3 saatte uyandırıp öyle emziriyordu 4-5 ay böyle devam etti nerdeyse.

Cnm uzulme masaallah barekallah tosuncugun biseyi yok
Down sendromlu bebeklerin bazi ozellikleri var bunlari netten atastir icin rahat etsin
Mesela seslere tepki vermezler göz
teması kurmazlar vb...

ALLAH bagislasin kuzucugunu

Seymasevde acıkınca ağlıyor.kan alırken yırtıyo ortalığı.gündüz uyanık.uyumasıda normal gibi cnm..

Bugün işitme testini geçti. Abr ye gerek yok şimdilik dediler.gözle kalça testi kaldı. Hayırlısı Allahtan..

Bugün işitme testini geçti. Abr ye gerek yok şimdilik dediler.gözle kalça testi kaldı. Hayırlısı Allahtan..

Ayyy çok sevindim bence bebeğin sağlıklı resimlere baktim abisine benziyor sadece Allahım kimseyi yavrusuyla sinamasin içlerinde bizide bebeklerimiz sağlıklıdir inşallah güzel haberler verirsin Allahin izniyle inşallah

Ayyy çok sevindim bence bebeğin sağlıklı resimlere baktim abisine benziyor sadece Allahım kimseyi yavrusuyla sinamasin içlerinde bizide bebeklerimiz sağlıklıdir inşallah güzel haberler verirsin Allahin izniyle inşallah

Şu an ne kadarlık bebeğin

Hilal 29 günlük.iyi dileklerin için teşekkürler..biraz araştırdım netten umudumuz arttı.
Kalp sorunları görülme oranı %40-45
İşitme sorunu görülme oranı %75-80
Tiroid sorunları görülme oranı %30

Tabi bunlar bizde temiz diye olmayacak anlamına gelmese de umutlanıyor insan.

Hilal 29 günlük.iyi dileklerin için teşekkürler..biraz araştırdım netten umudumuz arttı.
Kalp sorunları görülme oranı %40-45
İşitme sorunu görülme oranı %75-80
Tiroid sorunları görülme oranı %30

Tabi bunlar bizde temiz diye olmayacak anlamına gelmese de umutlanıyor insan.

Genetik testinizde temiz çıkar inşallah Allah yardimcin olsun Rabbîm tez zamanda içini ferahlatir inşallah

Merhaba arkadaşlar.Çok zor günler geçiriyorum.ikili testim sınırda çıkmıştı.üçlü yaptırmadım.sonra 3 boyutlu ultrason yaptırdım.Doktor down sendromuyla ilgili bir bulguya rastlamadım dedi bizde rahatlamıştık.Bebeğim doğduktan sonra doktor fizik muayenede down sendromuna benziyor dedi.Genetik testi yaptırdık 31 mart gibi belli olur dediler.Resimlerini yüklüyorum .İkinci resim abisi çekik göz var sülalede.desteklerinizi ve dualarınızı bekliyorum:KK43:

https://imageshack.us/i/p1BU4srUj
https://imageshack.us/i/p1vSt7t1j
https://imageshack.us/i/ipee1m2Lj
https://imageshack.us/i/id34YzBXj

meryem2 hanim mrb forumda yazinizi gordum ve hemen bende uye oldum..cunku suam benimde 30 gunluk bir bebegim var ve bizdede ayni sorun var ve ayni suphe var bizde test sonucunu bekliyoruz..benim.hamilelikte herseyim temiz cikmisti hicbir risk faktoru yoktu..dogunca sok olduk..bizdede goz benzerligi var..elimizde simian filan yok..sizin ayak parmaklariniz nasil ayriklik varmi..

gamze25 Ayak baş parmağıyla yanındaki parmak gözle görünür şekilde ayrık olmamalı.bizimki bitişik.el parmakları birinci boğumdan sonra kısa görünmemeli bizimki aksine uzun parmaklı.testlerden kalp tiroid işitme hangilerini yaptın

meryem2 hanim mrb forumda yazinizi gordum ve hemen bende uye oldum..cunku suam benimde 30 gunluk bir bebegim var ve bizdede ayni sorun var ve ayni suphe var bizde test sonucunu bekliyoruz..benim.hamilelikte herseyim temiz cikmisti hicbir risk faktoru
yoktu..dogunca sok olduk..bizdede goz benzerligi var..elimizde simian filan yok..sizin ayak parmaklariniz nasil ayriklik varmi..

Birde fiziki benzerliklerin hepsi bulunsa dahi bu özelliklerin hepsi normal bebeklerdede azda olsa bulunabildiğinden asla fiziki benzeliğe göre tanı konamaz.İnşallah senin bebeğinde de bi şey çıkmaz cnm.

bizimde el parmaklari uzun simian yok..sizde varmi..ama ayk parmaginda var ama nekadr bir ayriklik.onu bilmiyorum..ama biz ikigunde cikan bir sonuc var onu yaptirdik omda cikti ama kesin sonuc kromozonda dendi..bilmiyoruz olsada yapabilecek cok bisey yok canim..

2 günde çıkan sonuç hiç duymadım.neymiş ki o.ben o kadar araştırdım down sendromunun doğumdan sonra karyotip (kromozom analizi)testinden başka tanı koyacak test yok diye biliyorum. Smian çizgi var bir elde bizim.ama dediğim gibi ayak parmağıda el bulgularıda normal bebeklerdede rastlanıyor.İnşallah rabbim bizi evlatlarımızla sınamaz.Eğer olursada sınavı kazananlardan eder.

X