Bebek Beslenmesi Bebeğim çok mu uyuyor????????

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

_Trinity_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
182
1
96
Ankara
Merhaba herkese

Bugün bebeğimin doğumunun 5. günü. 2 gün hastanede yattım beslenmeyle ilgili hiçbir sorun yaşamadık. Emiyor kızım ama yine de sarılık olur korkusuyla 2-3 kaşık şekerli su verdim doğumundan itibaren. Dün gözlerinin beyazı hafifçe sararmaya başladı, korkuyla doktorunu aradım önemli değil gözleri, yeter ki bacaklarında ve kollarında sararma olmasın dedi. Yoktu bizde de içim rahatladı. Fakat her emmeden sonra 2-3 saat uyuyor kızım. Çok uyku da sarılık belirtilerinden biriymiş teleşlandım yine. 2-3 saatlik aralıksız uykular sorun mu sizce de? Bu arada 2-3 saat uyumadan önce 1-1,5 saat kadar emmiş oluyor. Daha kısa emerse yarım saat kadar uyuyor ve uyanınca yine emiyor. Uzun uykular uzun emmeler sonrası oluyor yani. Tecrübeli anneler bilgilendirirseniz beni çok sevinirim....

benim bebeğim de 12 günlük ve çok uyuyor gündüzleri ama gece 4 saat kadar ağlıyor sürekli.bütün gece uyanığız.ve emmesi de az aslında bugünlerde öyle 1.5 saat hayatta emmez.bi de zaten o kadar uzun süre emmesi pek iyi olmayabilir araştırmıştım yarım saatten sonrası gaz yapar yazıyordu.kısacası bence normal bu kadar uyuması sonuçta daha 5 günlük..uyanmazlar kolay kolay

iki üç saat uyuması gayet normal ki.hele hafif sarılığı varsa hep uyuyolar zaten. sarılığın ilacı da anne sütü. güzel emiyorsa sorun yok. iyileşir zaten yakında. endişe etme, sarılığını gözlem altında tut. geçmiş olsun.

Merhaba arkadaşlar evt sarılığın en iyi ilacı anne sütü. benim oğlumda da hafif vardı.şekerli su falan değil de bol bol emzirmiştim kendiliğinden geçti.ve gündüz uyanmadan 3 saat kadar uyuduğu olurdu. ben dr.a sorduğumda bi sorun yok 4 saati fazla geçirmemeye çalış demişti. çünkü sık sık emmesi gerekiyor.uyanmassa bezini açarak uyandırırdım.her istediğinde emzir,benim de saatlerce emdiği olurdu.tam uyuyup memeyi ağzından çektirince yatırmak isterdim tekrardan uyanırdı hep ağzında meme olsun isterdi bu son derece doğal bişey sadece acıktığı için değil her an anne kokusuyla ten tene annesini hissederek güven duygusu içerisinde olmaya ihtiyacı var.kısa uykusu emme ihtiyacı için. uyandıkça emecek emdikçe uyuyacak,özellikle de kırkı çıkana kadar uyku düzeni biraz karışık oluyor.kırkı çıkmadan önce gece 2 saat uyanık kalırdı 2 saat uyurdu.kırkı çıkar çıkmaz gece uykuları düzene girdi uyuyarak emdi.endişe edecek bişey yok yani bence onlar ihtiyaçlarına göre bizi yönlendiriyorlar zaten

cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Doktora kontrole gittik, hafif sarılık olduğunu ama kendiliğinden atlatabileceğini tedaviye gerek olmadığını söyledi. Sizlerin söylediklerini söyledi doktor da. Bol bol emzir 3-4 saat uykuyu geçmesin dedi. Biraz daha uzun ve sık emzirmeye çalışıyorum, dilerim hemen atlatır bebeğim.
Tekrar teşekkür ederim arkadaşlar cevapladığınız için.

Back
X