Bebeğim çok mu düşük kilolu?

cicek11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
188
1
96
İçel Mersin
35 hft 2 gnlk bebeğimin kilosu geçtiğimiz haftaya kadar normal seyrediyordu.geçirdiğim ishal rahatsızlığının olduğu hafta pek kilo alamamıştı ben de ishalden ben bile zayıfladım o da sonra toparlar diye düşünüp çok kafama takmadım.ama ishalim geçtiği halde bebeğim çok kilo alamamış.2300 olmuş ancak.sizce bu kilo normal mi?doktorum kilo alımı yavaşlamış,biz bunu pek sevmeyiz dedi ve renkli dopler verdi kan akışına bakmak için.
çok endişeleniyorum arkadaşlar.benim durumumda olan veya bu konuda bilgisi olan varsa lütfen beni bilgilendirsin.

Önünde daha 3-4 hafta var. Kilo alır annesi dert etme.:teselli: Zaten son 2 ayda çok kilo alıyorlar. Ama içinin rahat olması açısından doktorun dediğini bir yaptır istersen riski yoksa.

cnm benım bebegımınde kılosu dusuk seyredıyordu gobek cevresı olcusu normalın altında kılosuda hep sınırda ıdı. doktor bana bu bebek en fazla 2500 gr dogar dedı. buda normal kabul ettıgımız bır kılo dedı. ben doktorun o lafından sonra acaıp asıldım yemege. son haftalarda 6 kılo aldım bebegımde 3500 gr dogdu cok sukur. o yuzden takma kafana yanı 2300 bıle dogsa yıne ıyı sayılır. onemlı olan saglıgı.

canım kiloasu normal kafana takma yalnızca bazılarında plesantada çürüme oluyormuş ve bebek son haftalarda beslenemediğinden sezeryanlla almak gerekiyormuş sanırım doktorun onun için kilo alımının yavaş olmasını pek sevmeyiz demiş ama bebeğinin kilosu bence gayet iyi.hergün ceviz ve hurma ye bebeğin beslenmesine yardımı oluyor

Benim görümcem de 2300 bi kız bebek doğurdu,son haftalarda plesanta geçirgenliğini kaybettiği için bebek fazla beslenemez ve oksijensiz kalma riski olur diye erken dünyaya geldi,dr. düşük kilolu olması önemli değil önemli olan sağlıklı olması demişti,şu an 3 aylık 5 kg. Yeter ki bebeğin sağlığı yerinde olsun kiolusuna takılma çok fazla..

onemli olan sagligi..
kafaniza takmayin bu kadar kilo meselesini..
dogunca kucaginda beslersin buyutursun oyle dusun..

canim bebek son haftalarda gunluk ortalama 30-40 gr alirmis. haftada 210-280 gr arasi demek. 250 diyelim ortalama. canim 5 haftan var. bu da 1250 gr eder. yani bebeginin 3,5 kg civari olmasi anlamina geliyor.

en en en kotu 20 gr alsa bebisin 750 gr eder ki o da 3 kg eder. yani bence kafana takma.

sut cok kilo aldirirmis bebege. sen alma canim. aman bebege aldiracagim diye kendin cok kilolanma. veririm bebegim alsin da deniyor, verilmiyor. annelerimiz hep o yanlisi yapmis.

benimkide 18+3 haftalık 229 gr mız 16 haftalıkken 152 gr dı sizce normami artışı peki kızlar siz benden tecrübelisiniz arkadaşlar :)

benim de 32+6 bebeğimin kilosu 1750 ve çok üzülüyorum:( karın çevresi ölçüsünün de düşük olduğunu söyledi dr. ve 34. haftaya kadar kullanmam için,coraspirin verdi kanı sulandırıp bebeği daha çok beslesin diye. son haftalarda acaba bebeğin kilo alımı artar mı? şekerli ve proteinli beslenmenin bir etkisi olur mu?

Benim bebekte de gelisim geriligi var ama benimkisinde nerdeyse 20. haftadan beri var ve nedeni gobek kordonunda tek arter olmasi. 30. haftada karin cevresi 3 hafta geriye dusunce yatmaya ozen gosterdim. Firsat buldukca sol tarafima donup yattim gunduzleri de. Bir de kirmizi et ve ceviz tuketimimi artirdim. 32. hafta kontrolunde hala daha geri oldugunu ama normal bir bebegin 2 haftada almasi gerekenden cok daha fazla kilo aldigini onerdik. Benim de nacizane tavsiyem budur: bol bol yatmak ve kansizligi onleyecek seyler (kirmizi et, demir hapi, yesillik vb.)

merhaba pengush ablamda da şu an tek umblikal arter,gebelik şekeri var
şu an 35 haftalık gebe ama bebeğin kendisi 1 hafta geriden karnı 2 hafta geriden geliyor
kız bebek
sizin bebeğiniz ne durumda merak ettim
belki iyi bişeyler duyarım umuduyla

Back
X