Çocuk Hastalıkları Bebegim cok hasta önerilerinize ihtiyacım var:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
ayni fikirdeyim sizinle ates çok tehlikeli heleki dusmuyorsa ilacin verecegi zarari 3 e 5 e katlayabilir ateş

Canım grıp gecırıyor gecen hafta bızde oyle olduk malesef antıbıyotık kullanmadan atesı dusmedı. Ikı gundur dusmedıyse antıbıyotık alması sart cunku 36 saat sonrası ates tehlıkelı bır durum. Bu senekı grıp malesef yuksek ates yapıyor once bır ıdrar tahlılı yaptırın sonra antıbıyotık yazmasını ısteyın yoksa dusmez bızım dusmedı

Atesını dusurdukten sonra balgam ve oksuruk olursa. Bıre bır olcu yanı bır kasık hakıkı terayag erıtıp sadece erıyecek ıcıne bır kasık pekmek karıstırıp verın hemen duzelır hem balgam atar. Denedım gercekten sonucu cok ıyı gecmıs olsun. Yenı gecırdık bır hafta oldu.

Bu şekilde ilaç yönlendirmesi yapmayın lütfen ;sonuçta o bir bebek ve sizin bebeğinizin hastalığı ile aynı olmayabilir ,ilaç yan etki yapabilir vs..burda em doğru olan şey başkanbir doktora gitmesi ..

ayni fikirdeyim sizinle ates çok tehlikeli heleki dusmuyorsa ilacin verecegi zarari 3 e 5 e katlayabilir ateş
Kesinlikle öyle.
Ben ağrı kesici bile kullanmam kendimde.
Ama oğlumda mecbur kalınca bir sene de 8 kere antibiyotik kullandım

Sağlık ocağında aynı ilacı veriyordu, profesör de..
Mecbur kullandım.
Çok şükür iki senedir kullanmıyoruz.
Mecbur kalırsam yine kullanırım.
Burda önemli olan gereksiz antibiyotik kullanımı, gerekliyse kullanmamak hata.

Bebeginizin ayini yazmamissiniz.
Bir yasindan kucukse bol bol emzirin, eger emmede sikinti yasiyorsa muhakkak doktora goturun.
Yuksek ateste cocugun elleri buz gibi olur o sebepledir o. 38.5 ile eve gonderdilerse bebeginiz biraz buyuktur diye tahmin ediyorum. Bir yasini gecti ise bogazini rahatlatmasi icin balli ilik su falan icirebilirsiniz.

Akrabalarından biri Ateşten dolayı sorunlu.
Bütün sülale ateşli çocuk evde asla tutmaz.
Biz ateş 37oldumu sürekli kontrol ederiz. 38 üzerine hemen hastane.
Evde baktım 37.6 ydı. Sonra 37 ye indi. Ama ateş oynamaya başlamıştı. Gece gittik apar topar ateş 38.3 olmuştu.
Antibiyotik tedavisi başlamıştı ikinci günüydü, doktor baktı etti oda açtırdık acil serumlar, antibiyotik, ağızdan şurup, fitil vs inanın bebeğim bile ferahladi böyle bı kudurmalara başladı:) yarın son ilacını vericem sabah, pazar günü iyileşmeye başladı.
Bol bol su veriyorum.
Birde kivi verdim. İlaçları zorla mecburen veriyorum ek gıda istemedi. Bende kivinin suyunu verdim. Bı 50 ml ye yakın çıkıyordu.
C vitamini bu tarz tedavilerde ilaca çok destek ve etkisi süper oluyor.
Kivi suyuna başladığım günle birlikte iyileşmesi hızlandı.
Hatta bugün ihtiyacı yok vücudunun galiba yarısını içti kivi suyunun.

Canim benimde oglum asidan dolayi olmustu ve ben cok kalin giydirmisim cocuk 2 kat ates oldu ilik su ile her yerini sildim sobrada fitil koydum aninda dustu tuvaletini yapti aninda atesi dustu sabaha kadarda atesini olctum kalkip bir saglik ocaginq gotursen acikcasi bizim saglik ocagi hastaneleeden daha iyi bakiyor

evet aslinda toplum olarak biseyi yanlis anladik ay bogazim agriyo alayim gemen bir antibiyotik dedigimiz icin vucut antibiyotige alisiyor ve bir sure sonra antibiyotikte bir ise yaramiyor
bu yuzden herseye antibiyotik yazilip icirilmiyor dr lar cidden yazmiyor ama gerekliyse mecbur yaziyorlar cocukta orta kulak iltihabi varsa ne yapacaklar mesela yada kanda enfeksiyon gerekli oldugunda gerekli yerde kullanmak gerek

17 aylık kızım da 2 hafta önce aynı şekilde ateşlendi, keyfi iyiydi ağlamıyordu ama özellikle geceleri dediğiniz gibi eller ayaklar buz gibi, vücut yanıyordu. Hastaneye götürdük influenza testi yapıldı çok şükür birşey çıkmadı. Hafif bir antibiyotik verdi ve ateş düşürücü. 3.gün ateşi yükselmedi şükür.

İlk kez kızımın burnu tıkandığında o kadar korktum o kadar kötü oldum ki tecrübesizlik işte. Koşa koşa hastaneye götürdüm, doktoru payladı beni bu soğuk algınlığının başlangıcının da başlangıcı bol bol emzir, en ufak şeyde hastaneye koşma daha çok hasta edersin çocuğu dedi. Ama ben paniğimi hiç unutmayacağım :)

Geçecek korkmayın, ama influenza testini de mutlaka yaptırın.

Bebeğin yaşı çok çok önemli burada.
3 aylıksa ayrı, 8 aylıksa ayrı tedavi uygulanıyor aynı hastalık olsa bile.
Ateş 3 gün sonra neye çevirecekse çevirir ama bu süre zarfında salgın hastalıkların tüm testlerini yaptırmanız, tedavi için geç kalmamanız açısından oldukça önemli.
Ciğerlerine bakılıp temiz dendi mi ayrıca?
Bronşiolit böyle sinsice ilerler, larenjit de öyle.
Mutlaka başka bir hekime gidin.
Öyle calpol grip ilacı alla olmaz bu iş, altında yatan sebep önemli.

ben cok korkuyorum kucuk cocuk hastaligindan ya grip bile urkutuyor beni

Suan hastanede oglumun basinda beklerken yaziyorum. Bazen doktorlar atlayabiliyorlar mutlaka influenza testi yaptirin. Senin anlattiklarinla ayni belirtiler ile 11 aylik kizim ve 23 aylik oglum yakalanmis. Tedavi oluyorlar. Sakin ihmal etme. Eger pozitif ise Cocuklar icin bu surec cok yıpratıcı geciyor. Cok gecmis olsun.

Ilik dus aldir bebegine atesi cikinca ayrica sakin sirke falan kullanma cocuga icten hareret yapar Allah korusun.Bol giysiler giydir ishalse islak mendil yerine suya batirdigin pamugu kullan ayrica doktorun verdigi ilaclari kullanirsan ins iyilesir.Bu arada limonu sikip coraplarini icine batirip giydirirsen de atesi azaliyor

Çok geçmiş olsun. Rabbim şifasını versin . Çocuk zor emek işi helede bebekken . Ilık duş bencede en güzeli ve ateşini sık sık ölç. Bol bol bitki çayı (papatya ) en iyisi oluyor ver tez zamanda düzelir inşallah.

Bu ara ınfluenza salgını var ben oldum sonra çok korunmama rağmen oğlumda oldu enfluvir diye bir şurup var onu alın doktoruna danışarak. Bana hapını vermişti doktor iyi geldi oğluma da doktoru şurubunu verdi onun 2 güne atlattık bu gribin en iyi ilacı enfluvir bunun için veriliyor ayrıca ıslak bez ile kasıkları, kol eklem yerleri alnına tampon yapın

Geçmiş olsun, hepimiz bebekken ateşlendik, hepimizin çocukları hala ateşleniyor...panik yapmayın, bir çocuğumu ateş yüzünden hastanede yatırdım 3 gün, birinde de 40'ın üstünü gördük. Çok şükür şimdi çok iyiler sıpalar:) kalın giydirmeyin ve bol bol ılık su içirin, doktorunuzun dediğinden de çıkmayın :) Daha çok ateşlenecek o annesi , hazılıklı olun :)

Çok geçmiş olsun inşallah hemen iyileşsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…