- 17 Aralık 2015
- 26.599
- 48.495
- 598
- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
-
ayni fikirdeyim sizinle ates çok tehlikeli heleki dusmuyorsa ilacin verecegi zarari 3 e 5 e katlayabilir ateşDomuz gribi değil, testleri yapıldı.
Fakat tedavi edilmese cigerlerine inecekti ki ben ilk doktoru uyardım.
Bebeğim 9. Gün iyileşti.
Ben şu duruma karşıyım. Aman o ilaç şöyle bu ilaç böyle. Peki tedavi edilmezse bebek ne olacak.
Antibiyotik tedavisi olmasa iyileşmeyecek bı tedaviyi red edemeyiz.
Canım grıp gecırıyor gecen hafta bızde oyle olduk malesef antıbıyotık kullanmadan atesı dusmedı. Ikı gundur dusmedıyse antıbıyotık alması sart cunku 36 saat sonrası ates tehlıkelı bır durum. Bu senekı grıp malesef yuksek ates yapıyor once bır ıdrar tahlılı yaptırın sonra antıbıyotık yazmasını ısteyın yoksa dusmez bızım dusmedıİyi geceler arkadaslar bebegimin atesi yukselmişti ilk kez. Hastaneye giderken üzerinde ince bir kıyafetle ve corapsız götürdüm. Arabaya binip inerken biraz o şekilde üşüdü mü ne yaptı anlamadım daha kötü oldu. Boğazı çok kötü durumda, sesi kısık, burnu tıkalı, ateşi de 38.5ten aşağı düşmüyor. Kolunu kaldıracak dermanı yok. Kıyafet giydirmek için doğrulturken bile sanki canı yanıyormuş gibi acı acı ağlıyor. Ateşini bir türlü düşüremedim. Dr calpol ve grip nezle için bir ilaç daha verdi. Bu sabah kullanmaya başladım, bir değişiklik yok henüz. Yarına toparlar mı ilk kez hasta oldu. Tecrubesiz ve endişeliyim. Elleri ve ayakları buz gibi. Ensesi sırtı alnı yanıyor
Bu şekilde ilaç yönlendirmesi yapmayın lütfen ;sonuçta o bir bebek ve sizin bebeğinizin hastalığı ile aynı olmayabilir ,ilaç yan etki yapabilir vs..burda em doğru olan şey başkanbir doktora gitmesi ..Keşke iburamin şurubundan yarın ölçekde olsa verseydiniz.
3,4 gün önce kızımda aynı yüksek ateş baş ağrısı, burun tıkanıklığı seyiretti.
Okuldan aldığım gibi hastaneye götürdüm.
İnfluenza olabilir mi dedim dr a test şart çünkü iyice inceledi bogazını sırtını dinledi zannetmem dedi bu salgın çoğunlukla yabani kuşlardan geçiyormuş..
Memlekette kul mu ?kaldı ki çoğunu öldürdük çoğunun da yaşam alanlarını mahvettik dedi dr.
Mantıklı
Neyse iburamin şurup ve izotenik su( burun açıcı spray yazdı..
Çok ateşi çıkarsa düşmesse günde 3 kere verebilirsin dedi.
İlk şurubu verdim baş ağrısı geçti daha iyi hissetti burun tıkanıklığında uyuyamıyordu çok şükür burnu da açıldı .
3 günde iyileşti hem okulundan da geri kalmadı.
Miniğinize çok geçmiş olsun içiniz rahat değil ise tekrar başka bir dr a gösterin olmazsa. Sürekli ateşi takip edin.
Kesinlikle öyle.ayni fikirdeyim sizinle ates çok tehlikeli heleki dusmuyorsa ilacin verecegi zarari 3 e 5 e katlayabilir ateş
Akrabalarından biri Ateşten dolayı sorunlu.ayni fikirdeyim sizinle ates çok tehlikeli heleki dusmuyorsa ilacin verecegi zarari 3 e 5 e katlayabilir ateş
evet aslinda toplum olarak biseyi yanlis anladik ay bogazim agriyo alayim gemen bir antibiyotik dedigimiz icin vucut antibiyotige alisiyor ve bir sure sonra antibiyotikte bir ise yaramiyorKesinlikle öyle.
Ben ağrı kesici bile kullanmam kendimde.
Ama oğlumda mecbur kalınca bir sene de 8 kere antibiyotik kullandım
Sağlık ocağında aynı ilacı veriyordu, profesör de..
Mecbur kullandım.
Çok şükür iki senedir kullanmıyoruz.
Mecbur kalırsam yine kullanırım.
Burda önemli olan gereksiz antibiyotik kullanımı, gerekliyse kullanmamak hata.
ben cok korkuyorum kucuk cocuk hastaligindan ya grip bile urkutuyor beniAkrabalarından biri Ateşten dolayı sorunlu.
Bütün sülale ateşli çocuk evde asla tutmaz.
Biz ateş 37oldumu sürekli kontrol ederiz. 38 üzerine hemen hastane.
Evde baktım 37.6 ydı. Sonra 37 ye indi. Ama ateş oynamaya başlamıştı. Gece gittik apar topar ateş 38.3 olmuştu.
Antibiyotik tedavisi başlamıştı ikinci günüydü, doktor baktı etti oda açtırdık acil serumlar, antibiyotik, ağızdan şurup, fitil vs inanın bebeğim bile ferahladi böyle bı kudurmalara başladı:) yarın son ilacını vericem sabah, pazar günü iyileşmeye başladı.
Bol bol su veriyorum.
Birde kivi verdim. İlaçları zorla mecburen veriyorum ek gıda istemedi. Bende kivinin suyunu verdim. Bı 50 ml ye yakın çıkıyordu.
C vitamini bu tarz tedavilerde ilaca çok destek ve etkisi süper oluyor.
Kivi suyuna başladığım günle birlikte iyileşmesi hızlandı.
Hatta bugün ihtiyacı yok vücudunun galiba yarısını içti kivi suyunun.
Ilik dus aldir bebegine atesi cikinca ayrica sakin sirke falan kullanma cocuga icten hareret yapar Allah korusun.Bol giysiler giydir ishalse islak mendil yerine suya batirdigin pamugu kullan ayrica doktorun verdigi ilaclari kullanirsan ins iyilesir.Bu arada limonu sikip coraplarini icine batirip giydirirsen de atesi azaliyorİyi geceler arkadaslar bebegimin atesi yukselmişti ilk kez. Hastaneye giderken üzerinde ince bir kıyafetle ve corapsız götürdüm. Arabaya binip inerken biraz o şekilde üşüdü mü ne yaptı anlamadım daha kötü oldu. Boğazı çok kötü durumda, sesi kısık, burnu tıkalı, ateşi de 38.5ten aşağı düşmüyor. Kolunu kaldıracak dermanı yok. Kıyafet giydirmek için doğrulturken bile sanki canı yanıyormuş gibi acı acı ağlıyor. Ateşini bir türlü düşüremedim. Dr calpol ve grip nezle için bir ilaç daha verdi. Bu sabah kullanmaya başladım, bir değişiklik yok henüz. Yarına toparlar mı ilk kez hasta oldu. Tecrubesiz ve endişeliyim. Elleri ve ayakları buz gibi. Ensesi sırtı alnı yanıyor
Çok geçmiş olsun. Rabbim şifasını versin . Çocuk zor emek işi helede bebekken . Ilık duş bencede en güzeli ve ateşini sık sık ölç. Bol bol bitki çayı (papatya ) en iyisi oluyor ver tez zamanda düzelir inşallah.İyi geceler arkadaslar bebegimin atesi yukselmişti ilk kez. Hastaneye giderken üzerinde ince bir kıyafetle ve corapsız götürdüm. Arabaya binip inerken biraz o şekilde üşüdü mü ne yaptı anlamadım daha kötü oldu. Boğazı çok kötü durumda, sesi kısık, burnu tıkalı, ateşi de 38.5ten aşağı düşmüyor. Kolunu kaldıracak dermanı yok. Kıyafet giydirmek için doğrulturken bile sanki canı yanıyormuş gibi acı acı ağlıyor. Ateşini bir türlü düşüremedim. Dr calpol ve grip nezle için bir ilaç daha verdi. Bu sabah kullanmaya başladım, bir değişiklik yok henüz. Yarına toparlar mı ilk kez hasta oldu. Tecrubesiz ve endişeliyim. Elleri ve ayakları buz gibi. Ensesi sırtı alnı yanıyor
Suan hastanede oglumun basinda beklerken yaziyorum. Bazen doktorlar atlayabiliyorlar mutlaka influenza testi yaptirin. Senin anlattiklarinla ayni belirtiler ile 11 aylik kizim ve 23 aylik oglum yakalanmis. Tedavi oluyorlar. Sakin ihmal etme. Eger pozitif ise Cocuklar icin bu surec cok yıpratıcı geciyor. Cok gecmis olsun.
Amin insallah hemen iyilesirler. Cocuklar hasta olmasinlarÇok geçmiş olsun inşallah hemen iyileşsinler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?