- 29 Ocak 2016
- 623
- 1.545
- 113
- 38
- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
Bu aralar influenza salgını var Allah korusun ihmal etmeyinhemen bir infulenza testi yaptırın. Antibiyotiklerin ve ateş düşürücülerin faydası olmuyor.col geçmiş olsun.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Burnu tıkandığında akıntı v.s de oluyorsa burnunu ve genzini temizlemek için izotonik serum ve 5 ml şırınga ile 2 burnu yıkayın. Ne varsa akıyor. Bu kış bunu farkettiğim an yapıyorum günde 1 2 ihtiyaç oldukça yani. O akıntı ciğere inip hastalığa çevirmeden 2 gün demeden bitiyor çok şükür. Tavsiye ederim size de doktorumuz önermişti bu arada.17 aylık kızım da 2 hafta önce aynı şekilde ateşlendi, keyfi iyiydi ağlamıyordu ama özellikle geceleri dediğiniz gibi eller ayaklar buz gibi, vücut yanıyordu. Hastaneye götürdük influenza testi yapıldı çok şükür birşey çıkmadı. Hafif bir antibiyotik verdi ve ateş düşürücü. 3.gün ateşi yükselmedi şükür.
İlk kez kızımın burnu tıkandığında o kadar korktum o kadar kötü oldum ki tecrübesizlik işte. Koşa koşa hastaneye götürdüm, doktoru payladı beni bu soğuk algınlığının başlangıcının da başlangıcı bol bol emzir, en ufak şeyde hastaneye koşma daha çok hasta edersin çocuğu dedi. Ama ben paniğimi hiç unutmayacağım :)
Geçecek korkmayın, ama influenza testini de mutlaka yaptırın.
Benim oğlanın da 42 40 olur ve ateşini ilaçta kullansam dusuremem genelde kasigina koltuk altına alnına yoğurt sürerim limonlu su yapıp çorabını batırır giydiririm 15 20 dkka sonrada ılık duş aldırırım ondan sonra ateşi düşer telaş yapmayın ama sürekli kontrol altına alın ateşini ve ölçünİyi geceler arkadaslar bebegimin atesi yukselmişti ilk kez. Hastaneye giderken üzerinde ince bir kıyafetle ve corapsız götürdüm. Arabaya binip inerken biraz o şekilde üşüdü mü ne yaptı anlamadım daha kötü oldu. Boğazı çok kötü durumda, sesi kısık, burnu tıkalı, ateşi de 38.5ten aşağı düşmüyor. Kolunu kaldıracak dermanı yok. Kıyafet giydirmek için doğrulturken bile sanki canı yanıyormuş gibi acı acı ağlıyor. Ateşini bir türlü düşüremedim. Dr calpol ve grip nezle için bir ilaç daha verdi. Bu sabah kullanmaya başladım, bir değişiklik yok henüz. Yarına toparlar mı ilk kez hasta oldu. Tecrubesiz ve endişeliyim. Elleri ve ayakları buz gibi. Ensesi sırtı alnı yanıyor
Gecmis olsun 3 gune toparlar. Ates dusuruculerin zamanini iyi hesap et. İlik dus aldir.İyi geceler arkadaslar bebegimin atesi yukselmişti ilk kez. Hastaneye giderken üzerinde ince bir kıyafetle ve corapsız götürdüm. Arabaya binip inerken biraz o şekilde üşüdü mü ne yaptı anlamadım daha kötü oldu. Boğazı çok kötü durumda, sesi kısık, burnu tıkalı, ateşi de 38.5ten aşağı düşmüyor. Kolunu kaldıracak dermanı yok. Kıyafet giydirmek için doğrulturken bile sanki canı yanıyormuş gibi acı acı ağlıyor. Ateşini bir türlü düşüremedim. Dr calpol ve grip nezle için bir ilaç daha verdi. Bu sabah kullanmaya başladım, bir değişiklik yok henüz. Yarına toparlar mı ilk kez hasta oldu. Tecrubesiz ve endişeliyim. Elleri ve ayakları buz gibi. Ensesi sırtı alnı yanıyor
Burnu tıkandığında akıntı v.s de oluyorsa burnunu ve genzini temizlemek için izotonik serum ve 5 ml şırınga ile 2 burnu yıkayın. Ne varsa akıyor. Bu kış bunu farkettiğim an yapıyorum günde 1 2 ihtiyaç oldukça yani. O akıntı ciğere inip hastalığa çevirmeden 2 gün demeden bitiyor çok şükür. Tavsiye ederim size de doktorumuz önermişti bu arada.
İyi geceler arkadaslar bebegimin atesi yukselmişti ilk kez. Hastaneye giderken üzerinde ince bir kıyafetle ve corapsız götürdüm. Arabaya binip inerken biraz o şekilde üşüdü mü ne yaptı anlamadım daha kötü oldu. Boğazı çok kötü durumda, sesi kısık, burnu tıkalı, ateşi de 38.5ten aşağı düşmüyor. Kolunu kaldıracak dermanı yok. Kıyafet giydirmek için doğrulturken bile sanki canı yanıyormuş gibi acı acı ağlıyor. Ateşini bir türlü düşüremedim. Dr calpol ve grip nezle için bir ilaç daha verdi. Bu sabah kullanmaya başladım, bir değişiklik yok henüz. Yarına toparlar mı ilk kez hasta oldu. Tecrubesiz ve endişeliyim. Elleri ve ayakları buz gibi. Ensesi sırtı alnı yanıyor
Öncelikle influenza testi yapıldı mı?İyi geceler arkadaslar bebegimin atesi yukselmişti ilk kez. Hastaneye giderken üzerinde ince bir kıyafetle ve corapsız götürdüm. Arabaya binip inerken biraz o şekilde üşüdü mü ne yaptı anlamadım daha kötü oldu. Boğazı çok kötü durumda, sesi kısık, burnu tıkalı, ateşi de 38.5ten aşağı düşmüyor. Kolunu kaldıracak dermanı yok. Kıyafet giydirmek için doğrulturken bile sanki canı yanıyormuş gibi acı acı ağlıyor. Ateşini bir türlü düşüremedim. Dr calpol ve grip nezle için bir ilaç daha verdi. Bu sabah kullanmaya başladım, bir değişiklik yok henüz. Yarına toparlar mı ilk kez hasta oldu. Tecrubesiz ve endişeliyim. Elleri ve ayakları buz gibi. Ensesi sırtı alnı yanıyor
Ateş çok yükseldiğinde eli ayağı buz gibi olur zaten çok normal. Kaç aylık bebeğiniz bilmiyorum ama doktor tedavisi dışına epk çıkmayın. Ek gıdaya geçtiyse ıhlamur verebilirsiniz ılık ılık. Onun dışında odaya sıcak su içerisine nane yağı damlatıp koyabilirsiniz. Geçmiş olsun.İyi geceler arkadaslar bebegimin atesi yukselmişti ilk kez. Hastaneye giderken üzerinde ince bir kıyafetle ve corapsız götürdüm. Arabaya binip inerken biraz o şekilde üşüdü mü ne yaptı anlamadım daha kötü oldu. Boğazı çok kötü durumda, sesi kısık, burnu tıkalı, ateşi de 38.5ten aşağı düşmüyor. Kolunu kaldıracak dermanı yok. Kıyafet giydirmek için doğrulturken bile sanki canı yanıyormuş gibi acı acı ağlıyor. Ateşini bir türlü düşüremedim. Dr calpol ve grip nezle için bir ilaç daha verdi. Bu sabah kullanmaya başladım, bir değişiklik yok henüz. Yarına toparlar mı ilk kez hasta oldu. Tecrubesiz ve endişeliyim. Elleri ve ayakları buz gibi. Ensesi sırtı alnı yanıyor
Ben önermedim doktor vermiş zatenKeşke sizde ilaç önermek yerine ıhlamur, ada çayı ne bileyim benzer bir şey önerseydiniz(doğal öneriler). Ya da bir kişide doktora gitsin desin ! (belkide demişlerdir)
Önerdiğiniz ilaç piyasadan toplatılıyor(önerdiğiniz bu mu bilmem ama ismi aynı). Siz neye dayanarak böyle bir önerme yapıyorsunuz ? Yapmayın lütfen iyi niyetle yardımcı olmak istiyorsunuz ama ilaç önerilmez ! Alerjisi vardır, yan etkileri sorun çıkartır vs vs vs Allah aşkına yapmayın şunu !
Buyrun okuyun ;
İburamin Zero 100 ml Süspansiyona yapılan İlaç Geri Çekme İşlemi Hakkında
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayımlanan 07.11.2019 tarihli duyuru ile,
Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş."nin ruhsatına sahip olduğu "İburamin Zero Süspansiyon 100 ml" 17100078 (SKT:10/2019), 0018070114 (SKT:06/2020) ve 0018080009 (SKT:07/2020) parti numaralılarına analiz sonuçlarının firma spesifikasyonları dışında olması nedeniyle 19 Kasım 2015 tarih ve 29537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Geri Çekme Yönetmeliği"ne göre 1. sınıf A seviyesinde (nihai kullanıcı seviyesi) geri çekme işlemi uygulandığı, gereğinin yapılmasının ilgili firmaya duyurulduğu belirtilmektedir.
Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.
Kaynak : TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ