• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebegim cok hasta önerilerinize ihtiyacım var:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bu aralar influenza salgını var Allah korusun ihmal etmeyinhemen bir infulenza testi yaptırın. Antibiyotiklerin ve ateş düşürücülerin faydası olmuyor.col geçmiş olsun.

Bebek ne kadarlık? Ben grip nezle ilaçlarına inanmıyorum hastalıpı geçirmiyor veya kısaltmıyor. Yan etkileri de cabası. Ayına veya yaşına göre bal ıhlamur v.s. Verebilirsiniz. O virüs ömrünü tamamlayana kadar devam ediyor hastalık. Tabi antibiyotiklik bir durum varsa o başka.

Ayaklarını limonla ovabilirsiniz. Sarımsak yağı da rahatlatır. Tabi eczaneden temin edin. Bol sıvı alsın, emiyorsa sık emzirin. Yemek için zorlamayın. Meyve atıştırıp sizi emse o bile yeter. Tabi yaş belirtmediğiniz için ortaya karışık yazdım. Yaşını belirtseydiniz keşke.

Bu arada ateş vücudun savaştığını gösterir. 40 ın üstüne çıkmadan çok da müdehale etmeyin. Çocuğu soyup üşütmeyin. Ateş havaleye sebep olmaz olsa soğuk havale diye bi şey olmazdı. Böyle böyle büyüycek annesi. Şifalar diliyorum meleğinize.

17 aylık kızım da 2 hafta önce aynı şekilde ateşlendi, keyfi iyiydi ağlamıyordu ama özellikle geceleri dediğiniz gibi eller ayaklar buz gibi, vücut yanıyordu. Hastaneye götürdük influenza testi yapıldı çok şükür birşey çıkmadı. Hafif bir antibiyotik verdi ve ateş düşürücü. 3.gün ateşi yükselmedi şükür.

İlk kez kızımın burnu tıkandığında o kadar korktum o kadar kötü oldum ki tecrübesizlik işte. Koşa koşa hastaneye götürdüm, doktoru payladı beni bu soğuk algınlığının başlangıcının da başlangıcı bol bol emzir, en ufak şeyde hastaneye koşma daha çok hasta edersin çocuğu dedi. Ama ben paniğimi hiç unutmayacağım :)

Geçecek korkmayın, ama influenza testini de mutlaka yaptırın.
Burnu tıkandığında akıntı v.s de oluyorsa burnunu ve genzini temizlemek için izotonik serum ve 5 ml şırınga ile 2 burnu yıkayın. Ne varsa akıyor. Bu kış bunu farkettiğim an yapıyorum günde 1 2 ihtiyaç oldukça yani. O akıntı ciğere inip hastalığa çevirmeden 2 gün demeden bitiyor çok şükür. Tavsiye ederim size de doktorumuz önermişti bu arada.

İyi geceler arkadaslar bebegimin atesi yukselmişti ilk kez. Hastaneye giderken üzerinde ince bir kıyafetle ve corapsız götürdüm. Arabaya binip inerken biraz o şekilde üşüdü mü ne yaptı anlamadım daha kötü oldu. Boğazı çok kötü durumda, sesi kısık, burnu tıkalı, ateşi de 38.5ten aşağı düşmüyor. Kolunu kaldıracak dermanı yok. Kıyafet giydirmek için doğrulturken bile sanki canı yanıyormuş gibi acı acı ağlıyor. Ateşini bir türlü düşüremedim. Dr calpol ve grip nezle için bir ilaç daha verdi. Bu sabah kullanmaya başladım, bir değişiklik yok henüz. Yarına toparlar mı ilk kez hasta oldu. Tecrubesiz ve endişeliyim. Elleri ve ayakları buz gibi. Ensesi sırtı alnı yanıyor😞
Benim oğlanın da 42 40 olur ve ateşini ilaçta kullansam dusuremem genelde kasigina koltuk altına alnına yoğurt sürerim limonlu su yapıp çorabını batırır giydiririm 15 20 dkka sonrada ılık duş aldırırım ondan sonra ateşi düşer telaş yapmayın ama sürekli kontrol altına alın ateşini ve ölçün

İyi geceler arkadaslar bebegimin atesi yukselmişti ilk kez. Hastaneye giderken üzerinde ince bir kıyafetle ve corapsız götürdüm. Arabaya binip inerken biraz o şekilde üşüdü mü ne yaptı anlamadım daha kötü oldu. Boğazı çok kötü durumda, sesi kısık, burnu tıkalı, ateşi de 38.5ten aşağı düşmüyor. Kolunu kaldıracak dermanı yok. Kıyafet giydirmek için doğrulturken bile sanki canı yanıyormuş gibi acı acı ağlıyor. Ateşini bir türlü düşüremedim. Dr calpol ve grip nezle için bir ilaç daha verdi. Bu sabah kullanmaya başladım, bir değişiklik yok henüz. Yarına toparlar mı ilk kez hasta oldu. Tecrubesiz ve endişeliyim. Elleri ve ayakları buz gibi. Ensesi sırtı alnı yanıyor😞
Gecmis olsun 3 gune toparlar. Ates dusuruculerin zamanini iyi hesap et. İlik dus aldir.

Burnu tıkandığında akıntı v.s de oluyorsa burnunu ve genzini temizlemek için izotonik serum ve 5 ml şırınga ile 2 burnu yıkayın. Ne varsa akıyor. Bu kış bunu farkettiğim an yapıyorum günde 1 2 ihtiyaç oldukça yani. O akıntı ciğere inip hastalığa çevirmeden 2 gün demeden bitiyor çok şükür. Tavsiye ederim size de doktorumuz önermişti bu arada.

Evet onu yazmamıştım biz de öyle yapıyoruz. :)

Ates dussun istiyorsaniz iki veya 3 ates dusurucuyu donusumlu olarak kullanmaniz gerek.
Birde bu sogukta cocuk atesli de olsa yari ciplak disari cikarilmaz, oyle bir ates dusurme yontemi yok.
Bir yastigi dikey bir yastigi yatay olarak koyup bebegi egimli bir sekilde yatirin,sakin dumduz yatirmayin nefes alamaz.
Burnunun acilmasi icin babyvac diye bir aspirator var, ucu elektrik supurgesine takiliyor, yenidoganlar dahil 6 yasa kadar kullanilir, avrupada cok yaygindir kullanimi.
Deniz suyunu fisfisladiginiz burnu bu aspiratorle guzelce acin.
Atesi 39 olursa boyundan asagisini iliktan soguga donen suyla yikayin ve sarin, sakin ciplak birakmayin cocugu.

@Busra476 eli ayağı buz gibi ise çok hızlı bir şekilde ateşi yükselecek demektir. Hemen ateş düşürmek için yapmanız gerekenleri yapmaya başlayın bir durumda. Bilginiz olsun. Hepimiz geçirdik bu süreçleri. Böyle böyle büyüyorlar. Çok geçmiş olsun.

Öncelikle influenza testi yapıldı mı?
Yapılmadı ise hemen yaptırın.
A tipi b tipi var. Ve tedavileri farklı
Bir şurup veriyorlar ve 3 4 güne iyi oluyor bebişler.
Bu grip fenadır...
Allah korusun bu sene çok sarstı bebekleri ölüm oranları 2 kat arttı.

Ateş çok tehlikeli. Çok dikkat edin. Ilık duş aldırın çıktıkça. İlacı daha yeni vermeye başlamışsınız, saatleri kaçırmayın etki eder yakında inşallah.

Kaç aylık bilmiyorum ama ben iki bucik yasindaki kizimin atesini dusurmek icin uyguladim ve faydasini gördüm. Ama ilaçları kullanmayı ihmal etmedim. Yerli sarımsağı rendeleyin veya havanda dövün. Hakiki zeytinyağıyla karıştırın. Bir iki kaşık olsa yeter. Bir saat bekletin. Bebeğinizin topuguna sürup corap giydirin. Gün içinde veya gece uykusuna yatmadan yapabilirsiniz. Bebegimin atesini ateş düşürücülerle düşüremediğimde bunu yaptim ve fayda gördüm.

Lütfen anneyi yanlış yönlendirmeyin. Şu anki salgın çok kötü ve ilaç tedavisi olmadan bebekler için ölümcül olabiliyor. Dün Beylikdüzünde 2 bebek ölmüş çünkü kalbi etkiliyor bazı bebeklerde. Bunun vebalini nasıl alacaksınız? Bal ıhlamur sarımsak vs nereye kadar yani?? Sıradan bir nezle grip değil etkili bir virüs salgını söz konusu. Çevremde koca koca insanlar bir aydır iyileşemediler

Keşke sizde ilaç önermek yerine ıhlamur, ada çayı ne bileyim benzer bir şey önerseydiniz(doğal öneriler). Ya da bir kişide doktora gitsin desin ! (belkide demişlerdir)

Önerdiğiniz ilaç piyasadan toplatılıyor(önerdiğiniz bu mu bilmem ama ismi aynı). Siz neye dayanarak böyle bir önerme yapıyorsunuz ? Yapmayın lütfen iyi niyetle yardımcı olmak istiyorsunuz ama ilaç önerilmez ! Alerjisi vardır, yan etkileri sorun çıkartır vs vs vs Allah aşkına yapmayın şunu !

Buyrun okuyun ;

İburamin Zero 100 ml Süspansiyona yapılan İlaç Geri Çekme İşlemi Hakkında

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayımlanan 07.11.2019 tarihli duyuru ile,

Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş."nin ruhsatına sahip olduğu "İburamin Zero Süspansiyon 100 ml" 17100078 (SKT:10/2019), 0018070114 (SKT:06/2020) ve 0018080009 (SKT:07/2020) parti numaralılarına analiz sonuçlarının firma spesifikasyonları dışında olması nedeniyle 19 Kasım 2015 tarih ve 29537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Geri Çekme Yönetmeliği"ne göre 1. sınıf A seviyesinde (nihai kullanıcı seviyesi) geri çekme işlemi uygulandığı, gereğinin yapılmasının ilgili firmaya duyurulduğu belirtilmektedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Kaynak : TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Son düzenleme:
Benim bebegim de gecen hafta domuz gribine yakalandi.Influenza A+ti.Cok sukur zor atlatmadik ama 3 gun direncli ates yapti ama.Dus aldirmadim ben.Ilik mendillerle sildim hep cunku zaten huysuz dusta daha huysuz oluyor agliyor atesini daha da yukseltti.Hastanede burundan suruntu alinip test yapmadilar mi influenza mi diye? Cunku antibiyotik tedavisi uygun degil onun icin.

Ateş çok yükseldiğinde eli ayağı buz gibi olur zaten çok normal. Kaç aylık bebeğiniz bilmiyorum ama doktor tedavisi dışına epk çıkmayın. Ek gıdaya geçtiyse ıhlamur verebilirsiniz ılık ılık. Onun dışında odaya sıcak su içerisine nane yağı damlatıp koyabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Keşke sizde ilaç önermek yerine ıhlamur, ada çayı ne bileyim benzer bir şey önerseydiniz(doğal öneriler). Ya da bir kişide doktora gitsin desin ! (belkide demişlerdir)

Önerdiğiniz ilaç piyasadan toplatılıyor(önerdiğiniz bu mu bilmem ama ismi aynı). Siz neye dayanarak böyle bir önerme yapıyorsunuz ? Yapmayın lütfen iyi niyetle yardımcı olmak istiyorsunuz ama ilaç önerilmez ! Alerjisi vardır, yan etkileri sorun çıkartır vs vs vs Allah aşkına yapmayın şunu !

Buyrun okuyun ;

İburamin Zero 100 ml Süspansiyona yapılan İlaç Geri Çekme İşlemi Hakkında

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayımlanan 07.11.2019 tarihli duyuru ile,

Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş."nin ruhsatına sahip olduğu "İburamin Zero Süspansiyon 100 ml" 17100078 (SKT:10/2019), 0018070114 (SKT:06/2020) ve 0018080009 (SKT:07/2020) parti numaralılarına analiz sonuçlarının firma spesifikasyonları dışında olması nedeniyle 19 Kasım 2015 tarih ve 29537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Geri Çekme Yönetmeliği"ne göre 1. sınıf A seviyesinde (nihai kullanıcı seviyesi) geri çekme işlemi uygulandığı, gereğinin yapılmasının ilgili firmaya duyurulduğu belirtilmektedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Kaynak : TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
Ben önermedim doktor vermiş zaten
Hiç bi zaman da doktor vermeden ilaç önermem kimseye
Doğrudur iburamin zararlırıdr ama antibiyotikte çok masum değil onu belirtmekti benim maksatım
Zaten onuda enfeksiyon olduğu için kullanmışlar onu belşrtmemiş o yüzden yazmıştım

Back