- 22 Ocak 2019
- 2.924
- 1.695
-
- Konu Sahibi alonedark18
Benimde ikinci canım ama ilki pek hatırlamıyorum ki kendime telkin vereyim altı sene oldu belkide bukadar baskı yoktu aklımda kalmadığına göre..bana da öyle demişti bir buçuk ay önce ayaklar assagida diye rahatsız eder biraz bu bile demişti .ya tek korkum erken doğumCanım korkma bende 29 haftalık hamileyim aynı şeyleri bende yakın zamanda ara ara yaşadım hem vajina hem makatta baskı tekme gibi. Bugün kontrolüm vardı doktorum herşeyin normal olduğunu söyledi başyukarida ayaklar aşağıda dedi sanırım senin ilk hamileliğin heyecan yapmışsın. Benim 2.hamileliğim telaş yapmadım senin kadar sakin ol bol bol dinlen
Aynen mutlaka bilgi al ama sanırım bahsettigin sanci degil diye tahmin ediyorum bana da çok çektirdi o ağrılar umarim kötü bise degildirYaaa insalah benimde oyledir ya...içimi rahatlattın canım ama yarın mutlaka doktorumla haberlesmeliyim
Inşallah bisey olmaz erken doğum korkusu bende de var kızım erken oldu 34+6 da suyum gelmişti. Benimde 6 sene ara ile ikimizinde aynı tesadüfe bak:)Benimde ikinci canım ama ilki pek hatırlamıyorum ki kendime telkin vereyim altı sene oldu belkide bukadar baskı yoktu aklımda kalmadığına göre..bana da öyle demişti bir buçuk ay önce ayaklar assagida diye rahatsız eder biraz bu bile demişti .ya tek korkum erken doğum
Bakanın varsa ki bana annem baktı.( Benim bildiğim 20. Haftada doğum sancılarım başlamıştı, doktor karnımı kontrol ettiğinde bas bas bağırdım. Bakanım olmasa durumum çok kritikti.) Ya oturacaksin ayaklarını uzatıp yada yatacaksin.Doğuma 17 varken yine iyi canım ben daha 26 yım ..magnezyum damardan da tamam kabul etmem saol bilgin için ilaç versinler daha iyi..
Konuyu buraya açmak zorunda kaldım lütfen kaldirmayin ..26 haftalık hamileyim iki gündür vajinada ağrı var hafif ama ağrı mi bilemiyorum baskı gibi sanki ayağa kalkınca bacaklarimi oynatinca vajinanın içinden en assada baskı var sert bir uyuşma gibi ve bebek vurdukça aciyor vajinaya okadar yakinki neredeyse gelecekmiş gibi..umarim anlatabilmişimdir....yarın mutlaka doktorumu arıyacagim ama ben şimdiden size sormak istedim yarını bekleyemem...sürekli hiç geçmeyen bişe olsa zaten acile koşucam da arada oluyor ve dediğim hareketleri yapınca ...erken doğum riski varmidir..tecrübeli anneler lütfen yorum yazın...ayrıca bebek vurunca makatta da hissediyorum vajinaya birlikte ....nedir bu neden böyle normal bir durum mu ? Sanki ayakları çıkacak gibi korkuyorum okşar assagida
merhaba bir iki haftadır bazı günler bende benzer sıkıntılar yaşıyorum. Doktrounuz ne dedi acaba. Ben sorduğumda normal demişti ama içim rahat etmiyor yine de. Şu an 28. Haftanın içindeyimKonuyu buraya açmak zorunda kaldım lütfen kaldirmayin ..26 haftalık hamileyim iki gündür vajinada ağrı var hafif ama ağrı mi bilemiyorum baskı gibi sanki ayağa kalkınca bacaklarimi oynatinca vajinanın içinden en assada baskı var sert bir uyuşma gibi ve bebek vurdukça aciyor vajinaya okadar yakinki neredeyse gelecekmiş gibi..umarim anlatabilmişimdir....yarın mutlaka doktorumu arıyacagim ama ben şimdiden size sormak istedim yarını bekleyemem...sürekli hiç geçmeyen bişe olsa zaten acile koşucam da arada oluyor ve dediğim hareketleri yapınca ...erken doğum riski varmidir..tecrübeli anneler lütfen yorum yazın...ayrıca bebek vurunca makatta da hissediyorum vajinaya birlikte ....nedir bu neden böyle normal bir durum mu ? Sanki ayakları çıkacak gibi korkuyorum okşar assagida hissediyorum ki bazen afedersiniz oranı tutuyorum.yururken düşmesin diye
Canım saol öneriler için konuyu açtıktan ertesi gün sonra duzeldim ben o şikayetler yok gibi ama arada vajinada yüksek bir ağrı olup hemen geçiyor sızlama gibi ...salı günü doktora gidicem bakalım ne diyecekBakanın varsa ki bana annem baktı.( Benim bildiğim 20. Haftada doğum sancılarım başlamıştı, doktor karnımı kontrol ettiğinde bas bas bağırdım. Bakanım olmasa durumum çok kritikti.) Ya oturacaksin ayaklarını uzatıp yada yatacaksin.
Kesinlikle kendini hırpalamayacaksın.
Nasıl kontrol edeceğini yazicam sancı varmı yokmu diye ama kesinlikle ve kesinlikle sık sık yapma hatta şimdi yap bı daha yapma doktor beni sıkı sıkı tembihlemisti çünkü. Yatar pozisyona geç karnının sağ yada soluna tık diye vur ama hafiften vur sakın hızlı vs vurma. Eğer ağrı varsa kasılmadır. ( Bende acayip ağrı oluyordu tedavilerle karnım yumuşadı kasılmalar durduruldu ) Hemen doktoruna git.
Birde folik asit eksikliği rahim ağzı kısalığı serviks kısalığı yapar. Bunu perinatoloji doktorları gibi kadın doğum üstü olan yüksek riskli gebelik doktorları bilir kadın doğumcularin çoksa bilgisi olmadığına sahit oldum.
Bol su kesinlikle iç 3 litreyi tamamla bu çok çok çok önemli.
Hayırlı haberlerini bekliyorum, dualarım seninle doktora gidince mutlaka haber ver.
(Eğer doktorun proluton Depot iğne verirse de bu iğneyi yapmayı bilen hemşireye yaptır. Sıradan iğne gibi yapılmaz yağlı ignedir. Vurulma yerleri ayrıdır.
Valla aklıma gelenler bu kadar. )
Canim merhaba ayni haftalarda bende de vardi o his dr hicbir sorun gormemisti suan 38 deyim artik o agrilar mesaneden girip belden cikiyor vajinaya da vuruyor ve ultrasonda hala bir anormallik gorunmuyor hatta idrar ve kan tahlilim bile normal ciktiKonuyu buraya açmak zorunda kaldım lütfen kaldirmayin ..26 haftalık hamileyim iki gündür vajinada ağrı var hafif ama ağrı mi bilemiyorum baskı gibi sanki ayağa kalkınca bacaklarimi oynatinca vajinanın içinden en assada baskı var sert bir uyuşma gibi ve bebek vurdukça aciyor vajinaya okadar yakinki neredeyse gelecekmiş gibi..umarim anlatabilmişimdir....yarın mutlaka doktorumu arıyacagim ama ben şimdiden size sormak istedim yarını bekleyemem...sürekli hiç geçmeyen bişe olsa zaten acile koşucam da arada oluyor ve dediğim hareketleri yapınca ...erken doğum riski varmidir..tecrübeli anneler lütfen yorum yazın...ayrıca bebek vurunca makatta da hissediyorum vajinaya birlikte ....nedir bu neden böyle normal bir durum mu ? Sanki ayakları çıkacak gibi korkuyorum okşar assagida hissediyorum ki bazen afedersiniz oranı tutuyorum.yururken düşmesin diye
Vajina da ki ağrı normal canım onu hiç kafaya takma.Canım saol öneriler için konuyu açtıktan ertesi gün sonra duzeldim ben o şikayetler yok gibi ama arada vajinada yüksek bir ağrı olup hemen geçiyor sızlama gibi ...salı günü doktora gidicem bakalım ne diyecek