Bebeğim, canım!

tetchy

'İnsanlık müessesesine kaim olanlara'
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
353
184
103
Merhaba kk.
Benim bebeğim şuan 15aylık. Öncelikle en başından anlatayım hamilelikte down sendrom riski çıktı dörtlü taramada neyse detaylı ultrasonda sorun yok dendi ama hep içimde acabayla geçti hamileliğim. Tabiki down sendromu olsada benim canım kanım olacaktı. Çok şükür sağlıklı doğdu.İlk çocuğumuz tecrübesiz ve acemiyiz herseyini ince detayına kadar dikkat ettik, internetten arastirdik ,en ufak hapsirsin doktora koştuk vs.. Üç aylıktı benim çıkardığım seslerin taklidini yapardı,kilosu ayından hep öndeydi (kilonun sağlıkla bı alakası yok biliyorum). Beni hiç yormadi gayet uysal,uykusu düzenli bı bebekti.Ta ki ek gıdaya geçene kadar. Hiç bir türlü hiç bir şey yemedi ve gözle görülür bir şekilde geriledi , olduğu gibi yatıyordu hep. Zayifladi,hareketlerinde azalma oldu, baba,dede,mama diyordu onalari demeyi bıraktı . Ve 9.ayda patlak verdi ve rahatsızlandi kısa bir süre hastanede kaldık derken anca kendini toparlamaya başladı.Daha yeni yeni yemek yemeğe başladı. Ve emekleme, sıralama, oturduğu yerden kalkma gibi eylemleri yok. Yani yaşıtlarından geri. Altıncı ayından beri sürükleniyor yerde bu aralar daha seri, muhtemelen beslenmesinden kaynaklı.Ve şuan sadece baba, cız diyor, elinden tutunca kosarcasina yürüyor yani yapabildikleri bu kadar. Çok doktor gezdik, nörolojiye dahi gittik acaba zihinsel bir problemi mi var diye yok dedi. İçim içimi yiyor benim yüzümden böyle olduğunu ona iyi bir anne olamadığımı düşünüyorum. O kadar üstüne dustugumuz halde böyle oldu. Her bebek farklı biliyorum ama annelik böyle bir şeymiş demek ki. Sadece içimi dökmek istedim..

Oncelikle cok gecmis olsun.
Sizin de soylediginiz gibi her bebegin gelisimi farkli. Su an kac aylik bebeginiz ?

14 aylık bir çocuğun oturmaması bir sorun olduğunu göstermez mi. Doktor ne diyor neden oturamiyormus. Siz oturtunca geri mi dusuyor. Yemekle değil de kaslarıya ilgili bir sorun olabilir. Benim kızım da 10 11 aylik olana kadar ek gıdayı reddetti az yedi mama ile beslendi. Farklı doktorlar a goturmelisiniz

Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Ne diyeceğimi bilemedim anne olarak sabır diliyorum Rabbimden. Sizi kesinlikle korkutmak istemem ama yoğun bakımda 1 yıl kaldık dolasıyla her türlü hastalıkla karşılaştık. 5 yaşındaki Çınar... kızımın oda arkadaşı ilk 6 ay herşey yolundaydı diyordu annesi. Ondan sonra gelişimi birden durdu ve geriledi dedi. Kas hastalığı teşhisi kondu. Rabbim kimseyi evladiyla imtihan etmesin

canimm Allah baska dert sıkıntı vermesin yetisir yasıtlarina merak etme bol bol ilgilen öp kokla.. hic kendine yüklenme senle ne alakasi var ?
Acaba benim ilgimi mi az geldi cokmu üstüne düştük. Yürütecek vs bindirmedim onca çevre baskısına rağmen ne bileyim öyle işte..

Aynen benim bebeğim de ek gıdaya geçince gerilemeye başladı.
Hiç bişeyin tadını beğenmedi.
Ama ben inatla yedirdim bi ara baya geriledi çünkü.
senin bebişin de yetişir yaşıtlarına merak etme.
Senin suçun değil tabii ki.

canimm Allah baska dert sıkıntı vermesin yetisir yasıtlarina merak etme bol bol ilgilen öp kokla.. hic kendine yüklenme senle ne alakasi var ?
Acaba benim ilgimi mi az geldi cokmu üstüne düştük. Yürütecek vs bindirmedim onca çevre baskısına rağmen ne bileyim öyle işte..

Siz bile anne baba olarak severken mutlaka maşallah diyin bebeğinize. Belli ki biraz nazardan olmuş olabilir. Sağlık açısından herşeyi yaptık araştırdık diyorsunuz artık yapacak birşey yok çok şükür bir şeyi yok bebeğinizin zayıf kaldığı için yürüme geri kalmis da olabilir gerçi 18 aylığa kadar da normal. yürür en yakın zamanda inşallah. Konuşma sı da güzel baba, cız diyormuş. Daha ne olacak 15 aylık daha

Desteksiz oturabiliyor. Oturduğu yerden tutunup ayağa kalkamıyor. Veya yatıyor ise oturma pozisyonuna geçemiyor. Kasları esnek dendi ama fizik tedavi merkezine götürdük ve egzersizler verdi evde uyguluyoruz. Ayrıca oturuyorkende kambur oturuyor düşmekten korktuğu için kendini salıyor

Bende çok araştırdım üniversitesi Hastanesi'nde tahliller yapıldı kasları esnek dendi. Fakat içimde hep bir şüphe var şuan iyi gibi hareketleri daha hızlı oturduğu yerden ilerideki oyuncagina uzanmaya falan çalışıyor, sürükleniyor. bir kaç ay öncesine kadar bunlar hiç yoktu..

Aman çok şükür canım yine de üstüne gidin araştırmaya devam edin.

Allah şifa versin. Tabiki doktor bilir sonuçta esnekse zaten normal yavaş gitmesi. Ama bunun bir nedeni bir adı olmalı. Sağlıklı bir bireyde kaslar esnek olmaz. Yine de tam teşhis konulması için farklı doktorlara goturmelisiniz bence. Götürmekle kaybedilecek bir şey yok nasıl olsa.

Zaten bebekler hareketlenmeye basladiklarinda zayiflar endiselenmeyin benim kizimda ek gidada beni mahvetti hic bise yemedi ta kiii iki yasina kadar aptamil içtik simdi cok sukur yemeye basladi uc yasinda anneligini yargilama elinden gelenin en iyisini yapmaya calistigina eminim beni yanlis anlama lutfen ama bana biraz fazla pirpirikli geldiniz biraz rahat olun

sorunun bebeğinizin beslenmesiyle alakalı olduğunu sanmıyorum, o rahatsızlandığı dönem nasıl bir rahatsızlık geçirdi nöbet havale vs yaşandı mı?
Kusma ishal ateş şikayetiyle gittik. Tahliller temiz çıktı ama ateş bir türlü düşmüyordu . Acil serviste soğuk kompres yaptılar klimalar altında onca uyarmamiza rağmen birşey olmaz dendi. Hastaneye yatisimiz yapıldı iki güne şikayetlerinizi geçti bu sefer öksürük vs başladı. Neyse çıktık bir ay sonra tekrarladi öksürük hırıltı ve ayni hastanedeki baska bir doktora gittik meğer zatürreden yatmisiz onca zaman doktor kendi ihmalleri olduğundan söylememiş .

Umarım yetişir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…