• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim Bu Gün Ne Yedi (2 3 yaş arası çoçuk menüleri)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Efser

Nirvana
Pro Üye
8 Aralık 2011
44.923
159.859
798
$image.jpg
3 çoçuk annesi olarak çok sıkıntı çekmesemde benimde ara ara sıkıntılarım oldu yemek yeme konusunda
Büyük kızım 14,oğlum 9, küçük kızım 2 buçuk yaşlarındalar:16:
ben ne kadar yediğile iğili değilde sağlıklı beslenmesi beni yordu.
Çoçuklara sağlıklı ne yedirsem sebzeyi nasıl yedirsem diye çok düşünmüşlüğüm vardır :31:
Bu konuda birbirimize yardımcı olmak adına güzel menü paylaşımlar yapmak istiyorum :16:
bana katılıp çoçuklamızın günlük ne yediğini yazalım birbirimizden yardım alalım :16:
$image.jpg

Son düzenleme:
Küçük kızımın öğlen yemeği
Kavurmalı bulğur pilavı yoğurtlu prokoli ve yeşilik :16:
$image.jpg $image (1).jpg

Son düzenleme:
$image.jpg
1 mandalına ve badem tuzsuz

Son düzenleme:
çok güzel olmuş bu konu oğlum 32 aylık bugün kahvaltıda eritilmiş köy peyniri süt ceviz zeytin yedi sonra bir mandalina yarım elma ve süt içti şimdi yayla çorbası veriyorum akşam akşam etli nohut pirinç pilavı ayran havuç turp salatası yer biz çay içerken oğlumda ıhlamur içer sebze pek sevmiyor maşallah kızına brokoli yiyor ne güzel

çok güzel olmuş bu konu oğlum 32 aylık bugün kahvaltıda eritilmiş köy peyniri süt ceviz zeytin yedi sonra bir mandalina yarım elma ve süt içti şimdi yayla çorbası veriyorum akşam akşam etli nohut pirinç pilavı ayran havuç turp salatası yer biz çay içerken oğlumda ıhlamur içer sebze pek sevmiyor maşallah kızına brokoli yiyor ne güzel

Canım çok güzel dengeli bi menü olmuş :46:sadece gece huzurlu uyumasını istiyorsan et öğününü öğlen yedirmeye dikkat et sindirimi zor olduğundan gece onu ara ara uyandıra bilir küçük bir tiyo:34:
Canım bu tabağın hepsi bitmedi ama yemedide değil ben hiç zorlama yapmıyorum :1: önüne koyarım yerse yer yemek istemiyorum derse zorlalmam :31:brokiliyi akşama çorbada deniyeceğim belki senin bebişde sever :34:

Son düzenleme:
Canım çok güzel dengeli bi menü olmuş :46:sadece gece huzurlu uyumasını istiyorsan et öğününü öğlen yedirmeye dikkat et sindirimi zor olduğundan gece onu ara ara uyandıra bilir küçük bir tiyo:34:
Canım bu tabağın hepsi bitmedi ama yemedide değil ben hiç zorlama yapmıyorum :1: önüne koyarım yerse yer yemek istemiyorum derse zorlalmam :31:brokiliyi akşama çorbada deniyeceğim belki senin bebişde sever :34:

teşekkürler canım benim oğlum etkolik kahvaltıda köfte bile yiyebiliyor bende zorlamıyorum kendisi doyduğunu bilmesi benim içinde önemli çorbaya karıştırmak iyi fikirde benimki yayla çorbası tarhana dışında çorba yemiyor çorbanın içinde farkeder yinede denemek lazım et balık tavuk en sevdikleri paylaşımlar çok olur inşallah fikirler benim için önemli :28:

Dün misafir vardı gelemedim :5:
İşte sabah kahvaltımız :56:
$image.jpg
1 yumurta 3 dilim kaşar peyniri
Kara tut receli ama yemedi:50:
1 bardak süt içmedi ama ara öğünde onu içiririm:32:

$image.jpg
Yoğutlu ıspanak ve börek :56:
Sebze yemeği yemesede ısrarla tabağına koyuyorum:1:ıspanağın bu şeklini ilk defa yedirdim pek sevmedi:25:

Son düzenleme:
bugün kahvaltıda bir yumurta süt zeytin bal yedi öğlen 4 köfte ayran biraz ceviz şimdi nar yiyor akşam tarhana çorbası yeşil mercimek pilav ayran yer biz çay içerken o da ıhlamur içer bisküvi yer süt içer uyur

Efsercim çok güzel bir başlık olmuş :46:gelir gider uğrarım ben buraya :34:

benim paşamda 1 yumurta 3-4 zeytin 2 dilim ekmek 1 çay bardağı pekmezli su içti.. süt sevmiyo yoğurt yemiyo peyniride yumurta içinde falan veriyorum keşke benim oğlumda sizinkiler gibi bardakla süt içseeee :nazar: :26: sonra süt dilimi yedi uyudu kalkti şimdi köfte var menümüzde cebelleşmem başlıyo yani :):52:

Eki Görüntüle 844046
Yoğutlu ıspanak ve börek :56:
Sebze yemeği yemesede ısrarla tabağına koyuyorum:1:ıspanağın bu şeklini ilk defa yedirdim pek sevmedi:25:

Merhaba benimde oglum 2 sini bitirdi ama ben ne sebze yedirebiliyorum nede et kücüken zorlardim simdi zorlayamiyorumda siz nasil beceriyosuunuz yedirmeyi oglum cok sinirli bi cocuk en sevdiği sey süt,yayla corbasi,patates haşlamasi gecede enaz üç kez uyanir haa sizede bi tavsiyem olucak ıspanak yedirirken yogurt süt tarzi seyler verme demirin emilimini azaltiyomuş hemsire söylemişti

benim paşamda 1 yumurta 3-4 zeytin 2 dilim ekmek 1 çay bardağı pekmezli su içti.. süt sevmiyo yoğurt yemiyo peyniride yumurta içinde falan veriyorum keşke benim oğlumda sizinkiler gibi bardakla süt içseeee :nazar: :26: sonra süt dilimi yedi uyudu kalkti şimdi köfte var menümüzde cebelleşmem başlıyo yani :):52:

Canım benim kızım anne sütü altığında süt içmiyordu ne zaman anne sütünü kesince başlad..Sana tavsiyem ufak ufak alıştır asla sıkma bunun için sinirlenme önce saf süt yarım çay bardağı diye başla canım yada en minimum yemek kaşığıyla tattır sevmezse zorlama unutma onunda bir damak tadı var :34:birde sütü saf vermeye calış benimkide önce yarımla başladık sonra giderek yükseldi hata ben unutuğumda anne süt diyor şimdi :nazar::emir_bebek:

Merhaba benimde oglum 2 sini bitirdi ama ben ne sebze yedirebiliyorum nede et kücüken zorlardim simdi zorlayamiyorumda siz nasil beceriyosuunuz yedirmeyi oglum cok sinirli bi cocuk en sevdiği sey süt,yayla corbasi,patates haşlamasi gecede enaz üç kez uyanir haa sizede bi tavsiyem olucak ıspanak yedirirken yogurt süt tarzi seyler verme demirin emilimini azaltiyomuş hemsire söylemişti

Canım annelik işte demi yemeyinçe nede üzülüyoruz :31:
3 çoçuk büyütüm zorlandığım endişendiğim oldu yemek yeme konusunda,ama en doğrusu akışına bırakma zorlama yok
Sen sun yemezse zorlama.
Yedirmek için hillerde yaparsın mesela sebzeyi yemeğe gizle benim kızım ıspanağı bu halini yemedi ama börekte olsun pilavda püre şeklinde gizliyorum o zaman yiyor sende deneye bilirsin :34:zaman damak zevki oturacak unutma

Canım annelik işte demi yemeyinçe nede üzülüyoruz :31:
3 çoçuk büyütüm zorlandığım endişendiğim oldu yemek yeme konusunda,ama en doğrusu akışına bırakma zorlama yok
Sen sun yemezse zorlama.
Yedirmek için hillerde yaparsın mesela sebzeyi yemeğe gizle benim kızım ıspanağı bu halini yemedi ama börekte olsun pilavda püre şeklinde gizliyorum o zaman yiyor sende deneye bilirsin :34:zaman damak zevki oturacak unutma

Evet ya ogluslarim yemeyince nasil üzülüyorum anlatamam bu konuyu görünce nasil sevindim anlatamam ben 22 yasinda dört yillik evli biri olarak cok fazla lezzetli ama ayni zamanda saglikli tarifler bilmiyorum siz tecrübeli annelerin tariflerini bekliyorum mesela benim paşalarim patates kizartmasina bayiliyorlar bende kizartma yedirmek istemiyorum firinda denedim ama begenmediler yada ben beceremedim patates kizarmasina altarnetif olarak ne yapabilirim

Selam ben kulüpte yeniyim.2tane oğluşum var.küçüyü 15aylık büyüyü 4 yaşında büyük oğlum 2yaşını doldurduktan sonra süt içmeye başladı çok zorlandım alıştırana kadar şeker bal kakao çikolata neler neler karıştırıp denedim içmezdi snra beni tamamen anlamaya başlayınca dütün faydalarndan bahsettim ona snra içmeye başladı şimdi sütü çok seviyor

Evet ya ogluslarim yemeyince nasil üzülüyorum anlatamam bu konuyu görünce nasil sevindim anlatamam ben 22 yasinda dört yillik evli biri olarak cok fazla lezzetli ama ayni zamanda saglikli tarifler bilmiyorum siz tecrübeli annelerin tariflerini bekliyorum mesela benim paşalarim patates kizartmasina bayiliyorlar bende kizartma yedirmek istemiyorum firinda denedim ama begenmediler yada ben beceremedim patates kizarmasina altarnetif olarak ne yapabilirim

Slm bnde 22 yaşındaym 5yıllk evliyim 2 oğluşum var benim büyük oğlanda seviyor patetes kızartmasını bazen onu üzmeyip yapıyorm fırında yapıncada seviyorpatatesleri yuvarlak yuvarlak ince patates cipsi gibi dogruyorum az yaglıyorum hafif tuz ve baharat yaglı kagıda koyup fırınlıyorum kızartması kadar seviyor

Slm bnde 22 yaşındaym 5yıllk evliyim 2 oğluşum var benim büyük oğlanda seviyor patetes kızartmasını bazen onu üzmeyip yapıyorm fırında yapıncada seviyorpatatesleri yuvarlak yuvarlak ince patates cipsi gibi dogruyorum az yaglıyorum hafif tuz ve baharat yaglı kagıda koyup fırınlıyorum kızartması kadar seviyor
Merhaba benim de aynen senin gibi iki küçük pasam var büyük 2010 doğumlu küçük olan 2011li tarifin icin tesekkürler birde patatesi yuvarlak doğrayip deneyeyim

Back
X