• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğim bronşit :((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

bucat87

ezelim....
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
82
2
86
Ankara
kızlar 1,5 haftadır falan öksürüyor meleğim....daha çok küçük...o öksürdükçe benim içim gidiyor.nefessiz kalıyor bitanem kızarıyor.acile götürdük geçen hafta.bronşit dediler hastanede yatacak falan dediler ödüm çıktı sonra gerek görmediler.antibiyotik verdi doktor kullanıyoruz bir haftadır.biraz azaldı öksürüğü sanki.ama tamamen geçmedi.geçene kadar da bana rahat yok.çok korktum üzerimden hala atmış deilim korkumu.meleğim bi iyileşse...üstelik bana da geçti ben de öksürüyorum 1 haftadır.ilaç da alamıyorum.sürekli bişeyler içiyorum ama geçmiyo.tavsiyelerinizi bekliyorum.:çok üzgünüm:

ayyy canım seni çok iyi anlıyorum çok geçmiş olsun üşüttü demekki üzülme bebişinin sana ihtiyacı var

ben de öksürüyorum canım ya...biraz önce yine öksürdü uykusundan uyandı yavrum...bana öksürük gelince hemen dışarı çıkıyorum.ne yaptıysam geçmedi bendeki öksürük de bebeğime daha çok zarar veriyorum....benden geçenle daha kötü oluyor gibi geliyor bana kendime kızıyorum...

bir tatli kasigi bal ile bir cay kasigi zencefili karistir gunde bikac kez boylece yut,faydasini gorursun,,
balli sutte yap kendine gece yatarken,,
evde viks varsa gogsune ve sirtina sur sonrada bi havlu koy sirtina ve gogsune oylece yat,,,bunlar bildiklerim,,,,,,,,gecmis olsun canim,,,

bak simdi aklima geldi bebegin emiyosa viks kokusundan rahatsiz olabilir,o zaman sen oburlerini dene canim,,,bebeginede gecmis olsun,benimde oglumda bronsit var helede bu aylarda dahada kotu oluyo,,,Allah yardincin olsun canimm,,,

teşekkür ederim...vicks i ben de düşündüm de bebek rahatsız olur diye yapamadım.ballı süt de benim midemi bozuyo diğerini deneyeyim bi de....saol

bebeklere vicks sürülmesi zararlı arkadaşlar. bebeğine birkaç damla zeytinyağı içirirsen boğazı biraz rahatlar sende aynı şekilde 1 tatlı kaşığı zeytinyağı içine 2 3 damla limon sıkıp içersen boğazdaki tahrişi azaltıyor

bizde nisan ayında yasadık bronşiolti.cumadan beri tekrar basladı.hatta uyutalı 1 saat oldu ama öksürüğünden dalaıyor.nisan ayında olduğumzda bizde bir gece hastanede kaldık.bebeğe hava verildi ilaçlı.ve mucizevi bir şekilde kesildi öksürüğü.yarın kontrolumuz var.buyuk ijtimal yine hava veirlicek.buna ventolin tedavisi deniyor.sakın korkma ve doktorun gerekli görüyorsa kalın bir gece hastanede.emin ol antibiyotikten cok cok sağlıklı güvenli..bebişinin minicik hava yolları tıkalıdır şimdi.o havayla acılıcak ve rahatlıycak.ilk basta bende cok korktum yatıs dyince ağladı hastanenişn ortasında.ama yarın deseki hastaneye yatıs diey cok sevinirim...onun gözleirnin yuvalarından fırlayıp kıpkırmızı oluncaya kadar öksürmesindense kalırım bi gece daha hastanede.....allahım acil şifa versin..rabbim dermansız dert vermesin..napalım bunlara şükür...

kendin içinde sabah ac karnına bir corba kasığna bal koy.üstünede bir kac damla limon suyu sık.bunu yut.hemen arkasındanda bir bardak "ılık" su iç.bunu 3 sabah yap.benim hamileyken olmustu.bir ay cektim.korkumdan geberiodum.sonra bi kkomsumun akrabası önerdi bunu.dediği gibi 3 günde kesti..

bebeklere vicks sürülmesi zararlı arkadaşlar. bebeğine birkaç damla zeytinyağı içirirsen boğazı biraz rahatlar sende aynı şekilde 1 tatlı kaşığı zeytinyağı içine 2 3 damla limon sıkıp içersen boğazdaki tahrişi azaltıyor

ben zaten bebege viks surulsun demedim,anne sursun dedim,bebeklere 2 yasindan once zararlidir.ama bu zeytin yagi olayini bende bi deyinim canim,,,a.s.

viksi sürdüm gece hala var öksürüğüm.yağı da ben de içtim bebeğime de iki damla verdim bilmiyorum faydası oldu mu ama hala öksürüyo ara ara..

bizde nisan ayında yasadık bronşiolti.cumadan beri tekrar basladı.hatta uyutalı 1 saat oldu ama öksürüğünden dalaıyor.nisan ayında olduğumzda bizde bir gece hastanede kaldık.bebeğe hava verildi ilaçlı.ve mucizevi bir şekilde kesildi öksürüğü.yarın kontrolumuz var.buyuk ijtimal yine hava veirlicek.buna ventolin tedavisi deniyor.sakın korkma ve doktorun gerekli görüyorsa kalın bir gece hastanede.emin ol antibiyotikten cok cok sağlıklı güvenli..bebişinin minicik hava yolları tıkalıdır şimdi.o havayla acılıcak ve rahatlıycak.ilk basta bende cok korktum yatıs dyince ağladı hastanenişn ortasında.ama yarın deseki hastaneye yatıs diey cok sevinirim...onun gözleirnin yuvalarından fırlayıp kıpkırmızı oluncaya kadar öksürmesindense kalırım bi gece daha hastanede.....allahım acil şifa versin..rabbim dermansız dert vermesin..napalım bunlara şükür...

biz de yaptık canım ventolini ama sonra kesmemizi sölediler...ilk günlere nazaran daha az öksürüyo ama işte ben korkuyorum yine de...

cnm benim oğlumda 2 defa bronşiolit geçirdi.ilkinde bi dozda açıldı geçti öksürüğü ama ikincisinde 3 gün ventolinle hava aldı.şimdi yine öksürmeye başladı sanırım alerjik polenlerden oluyo bu mevsimde.ama senede 3 defa geçirirse eğer astım tahlillerinin yapılması gerekiyomuş.pazartesi dr gidicez kontrolümüz var ğer yaparsa tahlil yaptırcaz.bişey çıkmaz inşallh.tüm bebişlere geçmiş olsun.

Back