Bebek Beslenmesi bebegim bni emmiyor yardım edin lütfen..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

karanfil_70

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2011
19
0
11 günlük bebegim var sezeryan oldugum için sütüm gec geldi bebegimde iri idi kan sekerinin düşmemesi için hemşireler mama vermemi söyledi sütüm geldi ama bebeğim emmiyor sagıp veriyorum ama gögüsüme geldi mi baslıyor bagırmaya günde 1 yada 2 defa zar zor emiyor oda zorla. Ne yapmalıyım yardım edin lütfen....

Zorlada olsa yilma ama memeye alistir derim cok kucuk eger bi birakirsa ilerde zorluk cekersin ne yap et zorla bak gor sen kazanacaksin

aynı durumu ben de yaşadım bana da kan şekeri düşer mama ver demişlerdi biberonu keşke hiç vermeseydim. ben de zorla ağlaya ağlata denemeye devam ettim arada 2-3dk emdi en son 2 aylıkken ağlamaktan yorulduğu bir anda 45 dk emmişti. sonra kalbinde ufak bir deliği olduğunu öğrendik ağlatmaya korktuğum için denemeyi bıraktım. sen sakın bırakma sütünü kaşıkla ya da şırıngayla ver emzik verme emme reflleksini gidermek zorunda illa ki emecek sen denerken birisi göğsünün üstünden biberonla süt damlatsın sakın pes etme 7 aydır sağıp veriyorum yoruldum artık keşke emzirebilseydim diye hala içim yanıyor.

bebeğini se daha iyi tanırsın ama bu durumlarda inat den anne kazanır.üzülme.benim de olum böyle inat etmişti.4-5 tane çeşitli pozisyon denedim yatakta verdim,bebeği sağ kolumun altına aldım sağ göğsümü emzirdim,yatağa yatırdım onunla oyun oynar gibi verdim neler neler denedim sonunda kazandım şimdi 3.5 yaşında elinden gelse hala emecek :)

hiç bi şekilde biberonda ne mama ne sütü ver
aç bırak biraz emsin biberonu kaldır koy bi kenara canım
sonra emmeyi bırakır mama ister sadece

daha çok küçük mutlaka alışacaktır,ama biberonu tamamen bırakın,iyice alışmasın...eğer çok uzun süre deneyip emziremezseniz son çare olarak öneriyorum... slikon göğüs uçları var,onlardan takıp emzirebilirsiniz,ancak onlar da bebeklerde bağımlılık yapıyor,emzirmek ayrı bir işkenceye dönüşüyor,uç düşüyor,tene yapışmıyor,bebeğin ağzında kalıyor vs..vs......ucu biberon gibi olduğu için emiyorlar.
yılmayın ısrarcı olun..

aman diyim arkadaşım, sakın ama sakın vazgeçme.

kızım 3,5 yaşında şu anda.
zamanında çok acıdım bebeğime, aman ememiyor, aman gücü yetmiyor aman aç kalıyor diye.. çok acıdım. işini kolaylaştırdım. meme ucu kullandım, sağdım sütümü ağına kaşıklarla verdim..
zaten çok küçük doğmuştu kızım, bir de iyice halsiz düşmesin diye... her türlü yanlışı yaptım.

şeker gibi tatlı sütümü, memeden emmedi sıpa.

inatla ilk 6 ay başka hiçbir şey vermedim. ama kendi kendimi çok hırpaladım.
21 aylık olana kadar da sadece sağarak verebildim sütümü, hiç bir kere bile emmedi neticede.

aman diyim arkadaşım... sen sen ol, tecrübeye kulak ver.

daya o memei, o bebeğin ağzına.. eninde sonunda emecektir. pes etme. kazanan muhakkak sen olacaksın. sakın yenilme parmak kadar velete :)))

allah kolaylık versin. sütünle kal canım

allah analı babalı büyütsün bencede vazgeçmeyin ... ama kendinize stres de yapmayın ..

bu durum sütünüzün azalmasını da etkiler o yüzden deneyin almazsa sağıp verin...

25 gün oldu neler denedim neler anlatamam yılmadım her gün uğraşıyorum yogun bakımda ıkı gün kaldı orada bıberon ıle mama verdiler emzirmeme izin vermediler ondan mı alıştı bılmıyorum memeyi kabul etmiyor.ılk 5 günde 350 gr kılo verdi çok üzüldüm Emer diye çok uğraştık.olmadı.sagıp veriyorum ama çok zor:KK43:bana akıl verin ne olur Emer mi acaba?

bence bilemiyorumbelki yanlş ama benim yenibaşımdan geçti benim kızım emmedi ocak 17 doğumlu emirme diye direndim kilo kaybetti sarılıkoldu hastanede yattı doktor savaşma dedi sağ ver dedi sağdımhalada sağıyorum çokkkkk zor şimdi benimki sağdığımı bile çokkkkkk gönüllü içiyor kaşıkla biberonla uğraşıyorum bebeğin özeliğiylealakalı arkadaşlarım var hembiberon hemde anneyi emenlerde var benimkiuyuşuk çıktı :) hmde çokkkkkk

Çok yeni bir anne olarak naçizane deneyimimi paylaşmak istedim bu konuda. 13 günlük oldu kızım bugün. Sezaryenle doğum olunca ilk gün sütüm çok çok az geldi.ağız sütünü verdim ama yetmediğini düşünerek bir miktar da mama verdik hastanede. Eve gelince emzirme gayretine girdim .Neticede emecek ki sütüm artacaktı. Emmedi sıpa. Sonra kızımın sarardığını farkettik.Yenidoğan sarılığı olmuştu. İyice emzir ,güzel besle dediler.Müdahale edilecek düzeylerde değilmiş. Yavru saatlerce ağlıyor memeyi tutamıyordu. Kıyamadım aç kalmasın diye sağarak sütümü biberonla verdim. Neticede memeden de alsa biberondan da alsa benim sütümdü o ve yavrumun aç kalmaması gerekiyordu. Böylece kısır döngüye girdik. Biberona yavaş akışlı ağız aldım. Sonra memeye daha da zorlanmasın diye .Sarılığı düzeldikten sonra da biberonu bi kenara kaldırıp memeye zorla tutturmaya çaıştım. Sonuçta şimdi 2-3 saatte bir 20-30 dk emiyor. Sağarak vermeyi göze almıştım ama arkadaşlar emzirmek kadar rahatı yok.İnat edin. Sonuçta siz kazanacaksınız. Bebeğin açlık hissi biberon sevdasına baskın gelecek. Herkese kuzularıyla mutluluklar diliyorum..

Kesinlikle arkadaslar hakli. biberona alistirma derim. Oglum 3.5 aylik hep emzirdim hic biberonla mama faln vermedim. Sadece geçen gun ilac kullanmak zorunda kldim sutten bebege gecmesin diye doktor 1 gün boyunca emzirme depoladigin sutleri kullan dedi. Oyle yaptim. Sadece 1 gunde ne degistiyse 1 gunun sonunda emzirmeye kalktigimda kiyameti kopartti sanki bitaraflarini acitiyoruz gibi agladi. Biberonun kolayligina hemen alisiyo. Birkac gun boyunca da surdu aglamasi. İnat et biberon verme. Aciktigi zaman mecbur aliyo. şimdi uzaktan kapiyo memeyi masallah.

benim de bebeğim şuan 22 günlük. sezeryan olunca sütüm gelmedi. ağrılarımda çok olduğu için meme veremedim. mama verildi. memeye alışsın diye mamayı az verdik ilk günler. zavallı sarılık oldu yeniden hstaneye yattı çok üzüldüm. bir sürü kan falan alındı. şimdi sütüm var ama yetersiz geliyor. ben de dr. brown yavaş akışlı biberon aldım, aynı anne memesi gibi damla damla mama geliyor. bebeğim çok acıkınca önce meme veriyorum 25 -30 dk kadar emiyor. sonra arkasından mama veriyorum. ilk başlarda sağıp veriyordum zamanla sağmayı bıraktım.

X