bebeğim bize düşkün değil

benım oğlumda aynıı kimseden çekinmıyo daha 6 buçuk aylık ınsan ayıramıyodur dıyorum ama fazla sosyall galiba dıyerek içimi rahatlatmaya çalışıyorumm bende hep kendım baktımm annanesıde yok zatenn arada bıı en fazla ıkı saatlıne dedesı ve babanesının yanına indiriyorumm ama acıkmasa durur hiç aramazz gezmeye gıttımızde bılee herkesle ıletişim kurmaya çalışıyoo insanların gözlerının içine bakıyo onlarda sevmedne duramıyolar bencillikse bencillik desınler ben bana düşkün olmasını isterdimm ama pek aradığı yok benı gördüğü zaman sevınıyoo çırpınıyo alayım dıye ama mutfağa gıdip geri döndüğümdede aynı tepkiyi verıyo zatenn kucağına alsın dıyee

Anneye güvenli bağlanan 1 yaşındaki çocuklar, etrafta bağımsızca dolaşır, ara sıra annelerinin yanına dönerler. Anne odadan ayrılınca üzülürler, geri gelince sevinirler. kaygılı bağlanan 1 yaşındaki çocuklar anne içerdeyken bile huzursudurlar. Anne gidince ağlarlar, gelince anneni yanına koşarlar fakat anneye vurma ve tekmeleme gibi davranışlar gösterirler. Kaçıngan bağlanan 1 yaşındaki çocuklar anne yokken ağlamaz, anne gelince kaçınır ve anneye öfkeli görünürler. Kaçıngan bağlanamaya "A tipi bağlanma", güvenli bağlanmaya "B tipi bağlanma", kaygılı bağlanmaya "C tipi bağlanma" da denilmektedir.

vakit ayıran herkese cok tesekkur ederim . ben aslında bana baglı olmasını hiç istemiyorum , dunyanın binbir turlu hali var, yani sorun onun kişiliği ise hiç dert etmicem ama ya benden kaynaklı ise diye dusunmekten kendimi alamıyorum, mesela kendi kendine yatagında vakit gecirdiği zamanlarda işe guce daldıgım oldu acaba hep yanında mı olmalıydım diyorum, bir yandan da yalnız vakit gecirebilmeyi öğrenmeli demiştim, herkes zaman zaman bebek halinden memnunsa yalnız bırakmısır öyle degil mi?:26:

lütfen ilerde benim de sizin gibi bir bebeğim olsun :34: çalışan bir annenin bebeğinin sadece anneye bağımlı olmaması çook çok güzel bir durum; aksi olsa zorlanırsınız aklınız hep onda olur acaba çok ağladı mı gibilerinden...

sanki benim oğlumu anlatmışsın :)
oğlum şimdi 2 yaşında maşallah hep sorunsuz bir bebekti
ama aynen dediğin gibi bize pek düşkün değil
ben de çok dert ediyordum pedagog adem güneşin şu yazısını okudum rahatladım...

"Çocuklar annelerine yakın olduğu zaman annelerini seviyor, annelerinden bağımsız hareket ediyor ise annelerini sevmiyor diyemeyiz… Bazı çocuklar annelerinden korktukları için annelerine bağımlı hale gelirler… Birçok çocuk da annelerinden güven duydukları için annelerinden bağımsız hareket etme yeteneği elde ederler…"

adunul hanım sizce benim yaptıgım bencillik ve/veya kıskançlık mı?
yoksa bir annenin bebeğinin normal tavır sergileyemeyişinin kaygısı mı?
ona sevgi verememiş olabilir miyim diyorum sadece, bebeğimi kimseden kıskanmıyorum,genel olarak damarlarımda kıskançlığın zerresi yok, beni tanısanız bu cümleyi kurmazdınız:34:

Valla ben ne dersem diyeyim "ben öyle düşünmedim" diyeceğiniz için yazacaklarımın faydası yok.

Eğer bunu bir tavır kaygısı olarak düşünseydiniz bebekli annelerin yazıştığı platformuna yazardınız.

Burada evlisi var, bekarı var, çocuklusu var, çocuksuzu var. Düşündüğünüz gibi bir kaygıya burası cevap veremez. O yüzden dışarıdan bakınca size düşkün olmamasına alınmış gibisiniz, ne derseniz deyin uzaktan gözüken bu. Bizlerde sizi tanımadığımız için sadece uzaktan görünene cevap verebiliriz.

Maşallah bebeğiniz sosyal ve paylaşımı biliyor.

Son düzenleme:
Daha çok küçücük annesi zamanla bağınız daha kuvvetlenir.Hele 1 yaşına girsin,yürümeye-konuşmaya başlasın o zaman bağımlılığı dahada ortaya çıkar..Kucağınıza almaya,sürekli öpüp sevgi gösterisinde bulunmaya çekinmeyin,kucak bağımlısı olmuyorlar merak etmeyin..

ne güzel sakin bi bebekmiş maşallah....
teyzemin kızıda böyleydi hiiiç annesini aramazdı...
hatta biz gidince annemin peşine takılıp giderdi...
her evinde kaldığına "anne" derdi...
teyzem deli oluyodu resmen...
kızımız halada öyle herkesle konuşur ,sıcaktır ,güler yüzlüdür ,kaçmaz ,yabanilik etmez...
çok sorun yapma daha çok küçük değişir zamanla belki...

benım oğlumda aynıı kimseden çekinmıyo daha 6 buçuk aylık ınsan ayıramıyodur dıyorum ama fazla sosyall galiba dıyerek içimi rahatlatmaya çalışıyorumm bende hep kendım baktımm annanesıde yok zatenn arada bıı en fazla ıkı saatlıne dedesı ve babanesının yanına indiriyorumm ama acıkmasa durur hiç aramazz gezmeye gıttımızde bılee herkesle ıletişim kurmaya çalışıyoo insanların gözlerının içine bakıyo onlarda sevmedne duramıyolar bencillikse bencillik desınler ben bana düşkün olmasını isterdimm ama pek aradığı yok benı gördüğü zaman sevınıyoo çırpınıyo alayım dıye ama mutfağa gıdip geri döndüğümdede aynı tepkiyi verıyo zatenn kucağına alsın dıyee

Rahmetli annem anlatırdı mutfaga bile göndermezmisim onu, oyuncaklarımı verirmis ben elime alırmısım daldım oyuna sanıp mutfaga gidermis, aradan biraz zaman geciyormus bir baksın kapının orda ben onu izliyorum. Alıp tekrar odaya götürüyormus, yine oyuncaklarımı falan veriyormus bekliyormus biraz ben yine dalıyormusum oyuna, annem gidiyormus sonra bir baksın arkasında yine ben :)

Baya düskün müsüm anneme, nur icinde yatsın. :5:

Daha 9 aylık :D 1,5 yaşını geçsin görürsün o zaman :D benimkide ağlamazdı 2,5 yaşında şimdi ağlıyoo :/ sabahları babam geliyo uyanmasın diye ağlamasın arkamdan diyee :/ anne işe gitme diye ağlıyo :(

:9::9::9::9: Amcamı mı ? Bayıldım )

Evet canım aynen öyle, erkek arkadasıma cok düskün ilk dogdugu zaman yani 6-7 yıl oluyor, bizde yeni cıkmaya baslamıstık resimlerini gösteriyor hepsinde yegeni, ya kucagında, ya yanında, ya üstünde.. :32:

Oynatır, zıplatır, hasta olur ilacları ancak benim erkek arkadasım icirebilir, baska kimse' den icmiyor hala da öyle, sacını o kestirir, istahsız bir cocuk, bazen agzına lokma sokmuyormus yine erkek arkadasıma yönlendirilir o agzından girer, burnundan cıkar yedirir. :)
Erkek arkadasımla yatıyor zaten cogu zaman..:1:

Hos ailesi sikayetci degil, hatta bazen islerine geliyor xxx bak berke yemegini yemiyor falan, bir eskigi gedigi olsun, xxxx gelir simdi gider alırlar vs. Amcası halleder, amcası götürür, amcası alır.. :27:

Valla ben ne dersem diyeyim "ben öyle düşünmedim" diyeceğiniz için yazacaklarımın faydası yok.

Eğer bunu bir tavır kaygısı olarak düşünseydiniz bebekli annelerin yazıştığı platformuna yazardınız.

Burada evlisi var, bekarı var, çocuklusu var, çocuksuzu var. Düşündüğünüz gibi bir kaygıya burası cevap veremez. O yüzden dışarıdan bakınca size düşkün olmamasına alınmış gibisiniz, ne derseniz deyin uzaktan gözüken bu. Bizlerde sizi tanımadığımız için sadece uzaktan görünene cevap verebiliriz.

Maşallah bebeğiniz sosyal ve paylaşımı biliyor.
bir bakın bakalım konuyu önce hangi bölüme açmışım, kaç kişi görüntülemiş ve ardından kaç cevap gelmiş, bir de buraya açınca kaç cevap ve kaç görüntülenme olmuş ona bakın, burası en fazla rağbet gören yer, bekar da olsa , evli de olsa herkesin eşi, dostu, kardeşi var
hem diyelim ki siz böyle düşünüyorsunuz, bunu söylemek zorunda mısınız, ben kimseye böyle sataşmazken kimsenin bana sataşmasına izin vermem, haddinizi bilin, çekilin

kızının kıymetini bil ben çalışmaya başlayınca kızım 4 aylıktı babaannesi bakıyo ben akşam almaya gittiğimde babaannesinden gelmek istemez ağlar bazen bana abla babaannesine anne der. hiç bi zaman beni gördüğünde öyle sevindiğini görmedim aksine vurur :2: ama evdeyken wc ye girsem kapıya dayanır gece 3 ten aşağı yatmaz babasıyla bile oynamaz yani hayat 0 ama ben gene de kızımı çok seviyorum tebrik ederim şanslısın

canım ben sana olayın bilimsel nedenini anlatayım. nesne sürekliliği diye bir kavram vardır. cocuk ilk altı ay herhangi bir varlık,kişi ya da nesne kendisinden uzaklaşınca yokluğunu anlamaz. mesela oyuncağını saklarsın arayamaz çünkü yokluğu ile çok ilgilenmez. bu aylarda cocuklar için anne varken var, yokken yoktur. ama 6 ay sonra nesne sürekliliğini kazanınca ağlamaya, aramaya başlar. seninki de önümüzdeki günlerde bunu kazanır. dert etme.

Mantıklı cevap bu işte.Bende öğrenmiş oldum sayenizde teşekkür ederim

Evet canım aynen öyle, erkek arkadasıma cok düskün ilk dogdugu zaman yani 6-7 yıl oluyor, bizde yeni cıkmaya baslamıstık resimlerini gösteriyor hepsinde yegeni, ya kucagında, ya yanında, ya üstünde.. :32:

Oynatır, zıplatır, hasta olur ilacları ancak benim erkek arkadasım icirebilir, baska kimse' den icmiyor hala da öyle, sacını o kestirir, istahsız bir cocuk, bazen agzına lokma sokmuyormus yine erkek arkadasıma yönlendirilir o agzından girer, burnundan cıkar yedirir. :)
Erkek arkadasımla yatıyor zaten cogu zaman..:1:

Hos ailesi sikayetci degil, hatta bazen islerine geliyor xxx bak berke yemegini yemiyor falan, bir eskigi gedigi olsun, xxxx gelir simdi gider alırlar vs. Amcası halleder, amcası götürür, amcası alır.. :27:

Hayat onlara güzelmiş :) ,Amcasının da işine geliyordur inşallah :1:

konu sahibi arkadaşım çok tatlı yazmışsın :)
Benim de bebeğim olacak ben de isterim ki başkalarını yabancılamasın diğer insanlarla iletişim kursun.
Bence senin kızın akıllı ve sosyal bir bebek size hiç sıkıntı yaşatmamış ne kadar güzel İnşAllah benim bebeğim de seninki gibi uslu uyumlu olur :))

kızlar diyorum ya bana bağımlı olmasın tabi, sosyal olsun , mesela biz eşimle de yapışık ikiz gibi degiliz asla, kendi hayatlarımız var ve bu durumdan cok memnunum
kızım buyuk olsa anlarım bana bağımlı degil ama bağlı olup olmadıgını ama korkuyorum ilişkimizde bir şeyler mi eksik diye, çok küçük ifade edemiyor ki duygularını
tekrar tekrar tesekkurler:!6:

bebişiniz çok sıcakkanlı, insanları çok seviyor demek ki. ben okurken tebessüm ettim, gözümde bile canlandı, sevesim geldi:16::nazar:

Back