bebeğim bize düşkün değil

nerisona

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2010
4.604
3.550
448
merhabalar,
kızım 9 aylık, doğduğundan beri ne gaz sancısı, ne gereksiz durdurulamayan ağlama ne de uyku problemi yaşadık (kısa bir süre sonra gece uyku alışkanlığı kazandı ve 3 saate bir emip tekrar uyuyordu), ek gıdaya geçtikten sonra da sorunsuz bir şekilde yedi mamalarını.
7 buçuk ay ben baktım ve hiç ayrılmadık, sadece zaman zaman anneanne, babaanne ya da yardımcı hanımla birkaç saat kaldı o kadar, ben hemen geri döndüm.
7 buçuk aylıkken öğleye kadar işe başladım, sabah uykusunu çıkardığınızda geriye maksimum 4 saat kalıyor yani ayrı kaldığımız.
sorunum şu : kızım doğduğundan beri ben yokken hiç ağlamıyor, kimin kucağına verip işimi halletsem yabancılamadan saatlerce vakit geçirebiliyor, döndüğümde de öyle çılgınlar gibi sevinmiyor, ben her seferinde gülerek geldiğim için o da gülüyor ama hepsi o, başkalarının çocuklarının anneleri yokken deliler gibi ağladığını ya da döndüklerinde aşırı sevinç gösterisinde bulunduklarını duyunca bu durumu tuhaf karşılıyorum, benim durumumda olan anneler var mı? sizce bu durum neden kaynaklanıyor?

*doktorumuza danıştık, nörolojik olarak herhangi bir sorunu ya da gelişim geriliği yok
* babası için de aynı durum geçerli
*eve 3 gün dönmesem annem nerde demicek gibi

Üzülme canım,bunun düşkünlükle alakası yok.
Çocuk,bebeklikten itibaren sosyal ortamlara ve başkalarıyla kalmaya alışıksa,öyle bir tepki göstermiyor zaten.
Benim oğlum da hiç arkamdan ağlayan bir bebek olmadı.

''eve 3 gün dönmesem annem nerde demıcek'':9::9:

çok hoşsunuz yaa:1:

canım cocuk ıste yaa oluyor boyle benımkılerde arada yapıyor buyuk oglan sevdıgı bırı gelınce bana sen gıt yemegımı o yedırsın fılan der takılma yanı

alısmıs demek kı bırılerıyle kalmaya

bırde gerı gelecegınızıde bılıyor yaa bu yuzdende oyle davranıyor olabılır cocuklar artık cok akıllı herseyı cabuk cozuyorlar

Kalabalık bir ortamda ve sürekli başkalarıyla iletişim içinde
büyüdüyse sizi o yüzden aramıyordur.
Benim oğlum çok yalnız büyüdü, bana çok düşkün ,ev de beni 1 sn yalnız bırakmıyor.
Ama ben de bir yere bıraksam beni aramaz, ağlamaz.

ama bizim eve öyle gelen giden pek olmaz ki, ben tek basıma baktım aylarca:26:

Seninle aynı durumu bende yaşadım.Büyük kızım beni hiç aramazdı.Kime versem onunla saatlerce kalırdı bebekliğinden itibaren şuan da öyle.Arkadaşların dediği gibi başka kişilerle de kalmaya alıştığı için sizi aramıyor.Bende kızımı kıüçükken yalnız bırakmak zorunda kaldım ameliyat oldum hastalandım falan bakamadım 2 haftada bir devamlı annem bakardı.Bebeklikten alışık olduğu için şimdi de beni aramaz hiç.Bu benim içime çok batmıştı kızım beni sevmiyor mu diye,kinci hamileliğimdeçok dua ettim bana düşkün olsun diye.Gerçekten de bana düşkün bir kızım var öyle ki onsuz odadan bile çıkamıyorum.:27::27::27:

Maşallah ne sakin bir bebeğiniz varmış:nazar:, darısı bana olsun inşallah. Ben henüz anne değilim, ama çocuk psikolojisinden anlayan biri olarak yazıyorum, muhtemelen bebeğinizin yapısıyla alakalı bir durum bence. Kimi bebek mızmız olur herşeye ağlar, kimi bebekde sakindir. Sizin kızınızda sakin bir yapısı var, farklı insanlarla kalmak hoşuna gidebilir, değişiklik ilgisini çekebilir. Size bağımlılığı büyük derecede olmayabilir. Bu dönemde değilse, ileriki dönemlerde mutlaka bağımlılık, sevgi gösterisi mutlaka gösterecektir.

Çalışan bir annesiniz bundan büyük bir nimet olabilir mi ? Maşallah sosyal bir bebeğiniz var.

İşe giderken arkanızdan salya sümük ağlayan, siz gelene kadar mutsuz, uykusuz, yemeyen bir bebek mi isterdiniz ?

Çocuğunuzun mutluluğu herşeyden önemli değil, kimle olursa olsun mutlu mu olsun, yoksa sadece sizinle mi mutlu olsun ?

Gerçekten hoş diyemeyeceğim, tuhaf olmuş. Annelik bencilliği ve kıskançlığı da bir yere kadar. Dua dert edeceğiniz

canım ben sana olayın bilimsel nedenini anlatayım. nesne sürekliliği diye bir kavram vardır. cocuk ilk altı ay herhangi bir varlık,kişi ya da nesne kendisinden uzaklaşınca yokluğunu anlamaz. mesela oyuncağını saklarsın arayamaz çünkü yokluğu ile çok ilgilenmez. bu aylarda cocuklar için anne varken var, yokken yoktur. ama 6 ay sonra nesne sürekliliğini kazanınca ağlamaya, aramaya başlar. seninki de önümüzdeki günlerde bunu kazanır. dert etme.

bence bu durumun kıymetini bilin
görünen o ki bebeğiniz ilerde hep sosyal bi kişi olup iletişim sıkıntısı yaşamayacak, hem de siz şu an bunalıp, sıkılıp eve kapanmadan bi bebek büyütüyorsunuz.
sanırım bebeğim beni sevmiyor falan gibi düşündünüz de, bebek o daha, kafanıza hiiiç takmayın, böyle uslu olacagını bilsem hiç durmam 3 tane cocuk dogururum :) maaşallah :nazar::nazar::nazar:

umarım benden kaynaklı psikolojik bir sorunu yoktur, cevaplarınız için ayrı ayrı tesekkur ederim:71:

adunul hanım sizce benim yaptıgım bencillik ve/veya kıskançlık mı?
yoksa bir annenin bebeğinin normal tavır sergileyemeyişinin kaygısı mı?
ona sevgi verememiş olabilir miyim diyorum sadece, bebeğimi kimseden kıskanmıyorum,genel olarak damarlarımda kıskançlığın zerresi yok, beni tanısanız bu cümleyi kurmazdınız:34:

Son düzenleme:
Ben de böyle bir bebekmişim. Hatta benim evde olduğumu bile unuttukları oluyormuş.
Üstüne üstlük ben ailemden ayrı büyüdüm bazı mecburiyetler yüzünden ama inanın
yıllarca ayrı kalmış, yanımda olmadığı zamanlarda hiç ağlayıp sızlamamış bir bebeklik
ve çocukluk geçirmiş olsam da annem benim gözbebeğimdir :16::16::16::16:
Eminim siz de çocuğunuz için öyle olacaksınız.

bi tanıdığımın kızı da bu şekilde hemde 1,5 yaşında uykudan uyansın yabancı bile olsa gider oturur onunla

hiç aramaz başkasını çok sıcakkanlı

sanırım sizin yavurunuz da bu şekilde hiç dert etmeyin ne güzel hiç bi sıkıntısı olmamaış bu güne kadar (maşallah)

Son düzenleme:
Kalabalık bir ortamda ve sürekli başkalarıyla iletişim içinde
büyüdüyse sizi o yüzden aramıyordur.
Benim oğlum çok yalnız büyüdü, bana çok düşkün ,ev de beni 1 sn yalnız bırakmıyor.
Ama ben de bir yere bıraksam beni aramaz, ağlamaz.

Dediginiz gibi sosyal bir ortam da büyümesiyle alakası olabilir, benim erkek arkadasımın yegeni de öyledir suan 6 yasında ve bebekliginden bugüne dek, ille de annem, babam dememistir. Gerci benim erkek arkadasım cok ilgilenmis onunla, giydirmek, altını degistirmek kadar, oynatması, vakit gecirmesi de cabası, ama yine de birine baglı degildir cok fazla, biri en cok anneni mi yoksa babanı mı seviyorsun? diye sormus, bizimki de ne cevap verse begenirsiniz, Amcamı!:53:

Son düzenleme:
Dediginiz gibi sosyal bir ortam da büyümesiyle alakası olabilir, benim erkek arkadasımın yegeni de öyledir suan 6 yasında ve bebekliginden bugüne dek, ille de annem, babam dememistir. Gerci benim erkek arkadasım cok ilgilenmis onunla, giydirmek, altını degistirmek kadar, oynatması, vakit gecirmesi de cabası, ama yine de birine baglı degildir cok fazla, biri en cok anneni mi yoksa babanı mı seviyorsun? diye sormus, bizimki de ne cevap verse begenirsiniz, Amcamı!:53:

:9::9::9::9: Amcamı mı ? Bayıldım )

Her çocuk kendi karakteriyle doğuyor....Sizin bebiş daha küçük.Yeni yeni başlar kişileri tam anlamıyla tanımaya.....Sonuçta babası değilsiniz ki bu çocuk benden değil mi diyesiniz:1::1::1:

[/:nazar::nazar::nazar:Ayrıca maşallah bebişe.İnşallah hep böyle gider...

Son düzenleme:
bence bu durumun kıymetini bilin
görünen o ki bebeğiniz ilerde hep sosyal bi kişi olup iletişim sıkıntısı yaşamayacak, hem de siz şu an bunalıp, sıkılıp eve kapanmadan bi bebek büyütüyorsunuz.
sanırım bebeğim beni sevmiyor falan gibi düşündünüz de, bebek o daha, kafanıza hiiiç takmayın, böyle uslu olacagını bilsem hiç durmam 3 tane cocuk dogururum :) maaşallah :nazar::nazar::nazar:

aynen böyle bir çocuğum olsa hemen hiç düşünmeden 2.yaparım:1:

umarım benden kaynaklı psikolojik bir sorunu yoktur, cevaplarınız için ayrı ayrı tesekkur ederim:71:

zaten doktora gitmişsiniz, bebeğinizin bir rahatsızlığı sorunu yokmuş şükür
size karşı bir tepkisi olsaydı da doktorunuz bilgilendirirdi, mesela abimin oğlu hiç yüz vermezdi annesine, annesi bırakıp işe gidiyor diye tepkiliymiş beyefendi :52::52:
ama anlaşılan sizde böyle bi durum yok, dediğim gibi kıymetini bilin, sefasını sürün, ilerde daha çok aklı kesince eminim o size böyle davranmaz, sizi herkesten ayrı bir kefeye koyar tekrardan maaşallah :nazar::nazar:

Bunda sorun edecek birşey yok. Ben iki çocuk büyüttüm, hatta kızımda tam 1 yıl ücretsiz izinliydim. Ama sonuçta ikiside beni ve babasını hiç aramadılar. Ücretsiz izin dönüşü ilk iş günlerimde aklım onlarda kalır nerdeyse yarım saatte bir arardım ve annem hiç bir sorun olmadığını söylerdi.
Aslında bundan memnundum çünkü anneye babaya bağlı çocuklar istemiyordum.
Bence sizde bu durumdan memnun olmalısınız.

Back