Bebegim besikten dustu :((

15 aylikmis düştüğü zemin tahta ya da haliysa korkmayın. Yine götürün içiniz rahat etsin tabi.

Üzerinden zaman geçmiş. Doktora gittiğinizde kusup kusmadığını hem uyuyup uyumadığını soracak. Gözlerinin takip yapıp yapmadığına bakacak. Takibi zaten yapmışsınız. Elinizle kafasına sırtına dokunun ağrıyan acıyan yeri varsa tepki verir zaten çocuk.

İçim rahat etmez diyorsanız götürün ama çok yüksek ihtimalle tomografi vs çekmeyecekler çocuğun tepkileri normal olduğu için. Özel hastaneye giderseniz ve ısrsr ederseniz belki çektirebilirsiniz.

Ooo hemen hastaneye goturun. Kafada catlaknolmus olabilir. Aglamasa da oluyor catlak. Hemen de susmamiş bu arada 5 dakika aglamasi uzun. Hemen hemen bi doktora göturün kafasına baksinlar

Eğer düştüğü yükseklik 1 m altındaysa sıkıntı olmaz inşallah doktor bize öyle söylemişti

Bu tür durumlarda çocuğunuzu gözlemleyin, uyumasına müsade etmeyin. Kusma, gözlerde kayma, dengesizlik (denge kuramama), ateş, burun kulakta akıntı, bıngıldakta şişme, gözbebeklerinin birbirinden farklı boyutta olması , herhangi bir kanama olduğu anda doktora başvurun. Genelde düşme durumlarında genel muayene yapılıp 4-6 saat gözleme alınmakta çocuk. Genelde gözlem sırasında bir sorun çıkınca tomografi çekiliyor, çok ciddi bir düşme değilse direkt gittiğinizde de çekmiyorlar.

Son düzenleme:
Dediginizin hepsini kendim evde yaptim simdi doktordan ciktim kontrol etti konustuk sorun yok sukur tomogrfai skntli zaten dedi kucuk oldugu icin

Dediginiz gbi gozlemledim sorun olmadi doktora gttm bir problem olmadgni soledi sukurler olsunki

1. Küçük bebeklerde anlamsız ve uzun süren ağlama varsa, bebek bir türlü sakinleştirilemiyorsa,
  2. Bıngıldağında şişlik, bombelik oluşmuşsa,
  3. Uykuya meyil varsa, her zamankinden daha uzun süre uyuyorsa yada uyandırmakta zorlanıyorsanız
  4. Göz bebeği boyutları eşit değilse,
  5. Tekrarlayan kusma oluyorsa,
  6. Burun veya kulaktan kan, sarı-beyaz renkli sıvı geliyorsa,
  7. Şiddetli ve tiz sesle ağlama varsa,
  8. Yürüyebilen çocuklarda dengesiz yürüme, kol ve bacaklarda güç kaybı varsa
  9. Işığa ve sese duyarlılık varsa,
  10. Gözlerde kayma, el ve kollarda istemsiz atımlar gibi havale bulguları varsa vakit kaybetmeden uzmana başvurulmalıdır.

Benim kızım 6 aylıkken benim yataktan düşmüştü (yatağım çok yüksek değil) doktorla hemen telefonda görüşmüştüm su belirtileri takiple demişti ...hiçbiri oadi hamdolsun. Sakin ol düşe kalka inşallah sapasağlam buyusunler

Canim korkma melekler koruyor cidden koruyor bizim komşunun bebegi haftada 1 kere neredeyse düşer hemde sağlam düşer ah o yavrucak Rabbim koruyor çok hareketli o da annesi gözünü ayırsa hemen atar kendini bir yerlerden sende sakin ol lütfen

Her ihtimale karşı götürmekte fayda var. Benim kızım da bi kaç kere düştü böyle şükür bişey olmadı ama Kuruntudan, endişeden ölücem zannediyorum her seferinde.

İnsallah aminn doktora goturdm kontrol etti bise yok dedi sukurler olsun

Kesinlikle dedigine katiliyorum sukur doktor bisey yok dedk bakti kafasina filan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…