• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim beni istemiyor

EltDmt

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2022
10
5
16
Merhaba hanımlar, düzeltilmiş 2,5 aylık bir kız bebeğim var. Anlaşıldığı üzere prematüre 26 haftalık doğdu tam 93 gün küvezde kaldı nihayet aldık, dünyalar bizim oldu derken şimdi başka bir derdim var. Bebeğimi eve getirdikten bir süre sonra annem yardıma geldi, geceleri çok uykusuz kalıyordum ilk zamanlar annem sabahları bebeği yanımdan alıp ilgileniyordu, bende bir kaç saat uyuyordum, sonra da yemek temizlik falan derken sadece emzirmek için aldım bebeğimi.O zamanlar bebeğim küçüktü farkedemedim ama şimdi anlıyorum ki bebeğim beni tanımıyor, annemi annesi sanıyor. İlk zaman önemsemedim, hatta hoşuma bile gidiyordu, çünkü annem bize pek sevgi gösteren biri değildir. Ama şimdi emzirmek bile sorun olmaya başladı,meme reddi sandım başlarda ama hayır bebeğim bana gelmeyi reddediyor, bu yüzden emmek de istemiyor. Bazen ağlama krizlerine giriyor, zorla emziriyorum, bazen susturamayıp anneme veriyorum o zaman hemen ağlaması duruyor, bu durum çok kalbimi acıtıyor. Benim için bebek sahibi olmak çok zordu, yıllarca uğraşma sonucu oldu sonra erken doğum, küvez süreci vs çok acılar çektim ama şimdi bebeğim beni istemiyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, lütfen yardım edin.

Merhaba hanımlar, düzeltilmiş 2,5 aylık bir kız bebeğim var. Anlaşıldığı üzere prematüre 26 haftalık doğdu tam 93 gün küvezde kaldı nihayet aldık, dünyalar bizim oldu derken şimdi başka bir derdim var. Bebeğimi eve getirdikten bir süre sonra annem yardıma geldi, geceleri çok uykusuz kalıyordum ilk zamanlar annem sabahları bebeği yanımdan alıp ilgileniyordu, bende bir kaç saat uyuyordum, sonra da yemek temizlik falan derken sadece emzirmek için aldım bebeğimi.O zamanlar bebeğim küçüktü farkedemedim ama şimdi anlıyorum ki bebeğim beni tanımıyor, annemi annesi sanıyor. İlk zaman önemsemedim, hatta hoşuma bile gidiyordu, çünkü annem bize pek sevgi gösteren biri değildir. Ama şimdi emzirmek bile sorun olmaya başladı,meme reddi sandım başlarda ama hayır bebeğim bana gelmeyi reddediyor, bu yüzden emmek de istemiyor. Bazen ağlama krizlerine giriyor, zorla emziriyorum, bazen susturamayıp anneme veriyorum o zaman hemen ağlaması duruyor, bu durum çok kalbimi acıtıyor. Benim için bebek sahibi olmak çok zordu, yıllarca uğraşma sonucu oldu sonra erken doğum, küvez süreci vs çok acılar çektim ama şimdi bebeğim beni istemiyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, lütfen yardım edin.
Anneniz derhal gitsin evden çocuk sizinle bağ kuramamış ki siz de onunla kuramamışsınız neyseki daha küçük kolay düzeltebilirsiniz hem bir kere anlamadığım şey şu, evin işini niye siz yapıyorsunuz da anneniz bebeğe bakıyor? Tam tersi olmalı siz tamamen bebekle ilgilenmeliydiniz anneniz ev işlerini yapmalıydı, kimse yokmuydu çevrenizde bunu söyleyecek? Eğer bu şekilde yapamıyorsanız anneniz gitsin siz de bol bol bebeğinizi göğsünüzde yatırın kokunuzu alsın ev işleri de kalsın çok da önemli değil.

Öncelikle bu durumu anneniz ile konuşun ve üzüldüğünüzü rahatsız olduğunuzu belirtin. Daha sonra bebeği her ağladığında annenize vermeyin yemek temizlik ile anneniz ilgilensin siz bebek ile ilgilenin. Bebeğin özellikle bakim ihtiyaçlarını siz karşılayın alt değiştirme besleme. Bebekler bakım vereni benimser zamanla sizi kabullenecektir

Annenize görev değiştirin o işleri yapsın bebeğinizle siz ilgilenin anneniz pek göz önünde durmasın, bağ kurmaya vakit kalmamis ki

Bence duygusal yaklaşıp yanlış yorumluyorsunuz. Ev işlerini anneniz yapsın bebeğe siz bakın. Ama amniyon sıvısından aromatik olarak sizin göğsünüzdeki kokuyu biliyor, tanıyor araya bir küvez süreci girmiş tabi bunun etkisi de oldukça büyük. Ancak şöyle düşünün babasına düşkün bir sürü çocuk da var ve hepsinin babası da aşırı ilgili değil. Toparlarsınız canınızı sıkmayın. Eğer gergin, endişeli ve stresliyseniz bunu da hissediyor olabilir bebeğiniz.

Olayı farkettiğim bir kaç günden beri ben ilgilenmeye çalışıyorum hatta kırmadan siz biraz mesafeli durun her şeyini ben yapayım dedim ama bilmiyorum sanki faydası olmuyor gibi hala kucağımdayken gözleri annemi arıyor. Gitmesini de nasıl söyleyebilirim ki, başka şehirde yaşıyor annem, yarıyıl tatilinde eşim izinli nasıl olsa diye evine gitti, tatilin yarısında tekrar geldi, geldiğini bile haber vermeden binmiş otobüse. Şimdi de sen artık git ben bakarım diyemiyorum.Ama dediğiniz gibi çok stresliyim ve çok üzgünüm. Ben anne sevgisini hissetmeden büyüdüm, özel bir bağımız yoktur annemle, hatta erkek evlatlarına daha düşkündür, ama ben hep bir kızım olsun isterdim annem gibi olmayacağım derdim, şimdi benim bebeğimin de böyle olmasını istemiyorum.

Anneniz yemek temizlik işlerine bakıp sizin bebeğin her işini kendiniz yapmanız lazım. Ama üzülmeyin daha çok küçük hemen düzelir bu durum bence

Anneler böyle bir durumda yardım ettiklerini düşünüyorlar ediyorlarda bende başta o hatayı yaptm meme emen bir çocuk değildi pek mama olumcada kv ile annem bazen beni uyandırmadi dinleneyim diye ki evet ilk zamanlar çok çabuk yoruluyor insan benmkide bir ay erken doğdu altını alma flan kv ilgilendi benmde cahilliğime geldi kendime guvensizdm sonra 3 aylık flandi misafir geldi o akşam bebeğimde bir ağlama krizi oldu annem kucaginda bir oraya bir buraya gezdiriyor bende onların peşinde tabi çaresizlik stres hat safhada bu zamana kadar hic öyle olmamıştı durmadan ağlama kesin birseyi var hastaneye gidelim dedim ( aslnda uyku için ağlıyormuş ) o misafir aldı kucağına sakinleştirmeye çalıştı vs bir şekilde uyuttuk sonra bana dediki misafir abla sen niye kucağına almıyorsun... çocuğunu göğsüne yatır kucağında konuş onunla seni istiyor anneni değil dedi. Bende bir aydınlanma oldu ben bu zamana kadar niye evladimdan uzak durdum onu anne kokusundan mahrum bıraktım diye .. annemede söyledim anne artık ben ilgileneyim ben yapayım .. işte annemde bana yardımcı olmak içn bunları yaptı.
Sizinde daha küçük bebeğiniz siz ilgilenin siz konuşun onunla sizn kokunuzu biliyor

Canım daha çok küçük bebeğin seni istemiyor falan diye düşünme daha yeni yeni tanıyor insanları ayırt ediyor benim bildiğim anne ev işi yemek yapar bebekle ilgilenmesi ne alaka tamam arada uyutur altını açar sen dinlendiğin zaman ama bebekle senin ilgilenmen lazım

Olayı farkettiğim bir kaç günden beri ben ilgilenmeye çalışıyorum hatta kırmadan siz biraz mesafeli durun her şeyini ben yapayım dedim ama bilmiyorum sanki faydası olmuyor gibi hala kucağımdayken gözleri annemi arıyor. Gitmesini de nasıl söyleyebilirim ki, başka şehirde yaşıyor annem, yarıyıl tatilinde eşim izinli nasıl olsa diye evine gitti, tatilin yarısında tekrar geldi, geldiğini bile haber vermeden binmiş otobüse. Şimdi de sen artık git ben bakarım diyemiyorum.Ama dediğiniz gibi çok stresliyim ve çok üzgünüm. Ben anne sevgisini hissetmeden büyüdüm, özel bir bağımız yoktur annemle, hatta erkek evlatlarına daha düşkündür, ama ben hep bir kızım olsun isterdim annem gibi olmayacağım derdim, şimdi benim bebeğimin de böyle olmasını istemiyorum.
Anneniz belki de sizinle olan ilişkisini telafi etmeye çalışıyordur, tabi bu onun problemi. Bebeğinizle güzel bağınız olacak endişelenmeyin.

Ben meme reddi yaşadığım dönemde aynı şekilde bebegimin beni istemediğini düşünmüştüm cok kahrolmustum hatta sonra internette bebekle beraber duş almak meme reddine iyi gelir diye birsey okudum ve bir kaç kere böyle yaptıktan sonra gercekten memeye döndü o banyo süresince su ve sizin temasiniz anne karnı hissiyatı veriyormuş bence sizde bi deneyin kokunuza daha çabuk alisacaktir emin olun

Tam tersi olmasi lazimdi, cocukla siz ilgilenirken anneniz ev islerini yapmaliydi. Burada hata yapmissiniz. Bebekle tentene temasin onemi heryerde anlatiliyor, bebege sadece saati gelince degil her arandiginda emzirin, kucaginiza alin deniliyor. Siz onu yasayamamissiniz sanirim. Annenizi gonderin evden, suan baska yapacak birseyiniz yok gibi duruyor.

Nasil soylerim kaygisini birakin benim de yanima kv gelmisti sezeryandim ilk 3-4gun altini vs degistiriyordu. Baktim bebekle annesi gibi ilgileniyor bi ilgi bi ilgi. Hemen ertesi gun tam o degisecekken yok yok ben yaparim yok ben alirim besikten vs diye kendi kokuma alissin unutmasin diye ustumu cikardim bebegi sardim kollarimin arasina. Az kalsin sizin hataniza dusecektim annem de vardi. Ben de saf gibi bunlara kahvalti yemek haz8rliyirdum sonra biraktim kim ne yerse yesin keske hic cagirmasaymisim olmuyor ev ev ustune.

Benim bebeğim de prematüre zor bir doğumdu hastanede 2 gün bakımlarıyla annem ilgilendi sonra yoğunbakım sürecinde sadece ben girebiliyordum yanına emzirmeye bu şekilde telafi edebildik.

Sizi istemiyor diye bir şey olmaz sadece annenize fazla alışmış, biraz uzak kaldıklarında böyle bi sorun kalmayacak emin olun. Sonuçta o bebeğin annesi sizsiniz bu değişmeyecek. Annenizle mesafeniz varmış çünkü o bunu bilerek yapmış siz durumun farkındasınız ve düzelecektir mutlaka.

Anneniz sizi uyandirmamak için biberon veriyor olabilir mi? 3 ay gibi yaşanır meme reddi oda almamazlik gibi değilde kısa süre emer bırakır.sarkilar söyleyip ayakta gezinerek emzirmisyim uzatmisdim odonem emme süresini. Sizde banyoda akan su altında yada bebeğinde sizinde üstünüz çıplak ten tene temasla emzirmeyi deneyin. Annenizlede görevleri değişin. Bakımıyla siz ev işleriyle de anneniz ilgilensin. Bebeğiniz sizin kokunuzu tanır sizin kokunuzla sakinleşir.

Back