• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim beni emmiyor!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dev

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2011
26
0
36
Karabük
arkadaşlar 2 aylık bebegim gece 11 de yatıyor sabah 7 de kalkıyor zorla 2 3 dakka emip uyuyor tekrar 10 gibi kalkıyor yine aynı gün içiçdede bu böyle 3 4 saatte bir aglayarak emiyor 1 hafta öncesi gayet iyiydi bebegime ne oldu moralim çok bozuk ya beni emmesse beni sevmiyor mu beni görünce hep aglıyor emmekte istemiyor içim çok kötü ya

Acaba sütünün tadımı bozuldu acılı bişeyler yiyince baharatlı bişey tadı bozulur derler bende tam bilmiyorum ama

Benim de bebegim beni emmeyi birakti :( icim kan agliyor... Bir hafta hastanede yattim ciktigimda az da olsa iciyordu... Ama biberona alismis galiba o bir haftada, emmiyo beni artik... Cok uzuluyorum.. Sutum de azaldi.. Zaten saggogusten ameliyat olunca tek gogus kalmisti, onu da oglum almiyor artik.. Senin bebegin tekrar emmeye basladi mi? Ben neler yaptim ama olmuyo.. Hala deniyorum ara ara... Bi yolunu bulduysan bana da soyle lutfen... Cok bozuk moralim... Hala kucucuk bir umut var icimde belki emer yine diye... Bi kac gun once geceleri emiyodu en azindan.. Iki gunudur o da yok..sutumu sisyle verince iciyor. Sanirim tadiyla ilgili degil problem.. Az geliyor cekince.. Biberonla cok gittigi icin onu istiyor :((( kac kere dedim, vermeyelim biberonu diye ne kaynanaya ne ogluna dinletemedim :(. Esimende cokmkiziyorum beni desteklemedi... Belki ben o yuzden mastit oldum.. Arada sutum az diye biberona basladilar. O zamanlar hem beni emiyordu hem de biberonu ama kaynanam once biberonu verlim dedi cunku beni emince hemen uyuyodu. Zayiflayacak diye korktular. Cok yazdim ama cok dertli oldugumdan.. Bi yolunu bulduysan yeniden emzirmenin bana da soyle lutfen. Simdiden tesekkurler..

kızlar benim oğlum 2 yaşında bende çok zorluk çektim emmiyordu
sütüm vardı ama oğlum ağzına zorla alıyordu ne zorluklarla kandırıp emzirmeye çalışıyordum
uyuduğunda felan veriyordum ,bazen ayakta geze geze emziriyordum
neler neler
sonradan bir yerde okudum bizim yediklerimizin tadı hep geçiyormuş sütümüze
ben ozamanlar inanılmaz derecede yeşil zeytin yiyordum aklım ageldi üzüldüm
acaba ondanmı yavrum emmedi sütün tadı acı felanı geliyordu ki diye düşündüm

bir deneyin kızlar ne bileyim tatlı yiyin sütlaç yiyin muz yiyin
yani bebeğin seveceği tadları tüketin bakalım bir
ben sonradan öğrendim ama inatlada olsa bir süre emzirmeye çalıştım bıkmadım

Benim de bebegim beni emmeyi birakti :( icim kan agliyor... Bir hafta hastanede yattim ciktigimda az da olsa iciyordu... Ama biberona alismis galiba o bir haftada, emmiyo beni artik... Cok uzuluyorum.. Sutum de azaldi.. Zaten saggogusten ameliyat olunca tek gogus kalmisti, onu da oglum almiyor artik.. Senin bebegin tekrar emmeye basladi mi? Ben neler yaptim ama olmuyo.. Hala deniyorum ara ara... Bi yolunu bulduysan bana da soyle lutfen... Cok bozuk moralim... Hala kucucuk bir umut var icimde belki emer yine diye... Bi kac gun once geceleri emiyodu en azindan.. Iki gunudur o da yok..sutumu sisyle verince iciyor. Sanirim tadiyla ilgili degil problem.. Az geliyor cekince.. Biberonla cok gittigi icin onu istiyor :((( kac kere dedim, vermeyelim biberonu diye ne kaynanaya ne ogluna dinletemedim :(. Esimende cokmkiziyorum beni desteklemedi... Belki ben o yuzden mastit oldum.. Arada sutum az diye biberona basladilar. O zamanlar hem beni emiyordu hem de biberonu ama kaynanam once biberonu verlim dedi cunku beni emince hemen uyuyodu. Zayiflayacak diye korktular. Cok yazdim ama cok dertli oldugumdan.. Bi yolunu bulduysan yeniden emzirmenin bana da soyle lutfen. Simdiden tesekkurler..

canım bir arkadaşımda böyle olmuştu biberonla bişey verince ona alışmış annesini emmiyordu
ama canım eğerki olmuyorsa biberonla veri sonuçta anne sütü alsında nasıl alırsa alsın

şu emzirme olayı beni okadar yıprattı ki
çalışıyorum,öğlen emzirmeye gidiyorum.emmiyor,akşam gidiyorum uykusu gelmişse emzirebiliyorum
son zamanlarda bişeyler oldu.gece emzirmeye çalışıyorum kendini itiyor çığlık çığlıyayız.
yediğimiz yemeklerden mi acaba diyorum?
meryem sen yazınca aklıma geldi.yediklerimiz etkili mi ki?
kayınvalidem ekşi yoğurtlu çorba yapmış kaçgündür iç iç bitmedi:)
bizim sıpa yoğurtlu çorbayı hiç içmedi zaten sevmez
bide ekşi olunca kafama takıldı.

Son düzenleme:
Oyle meryemmeryem ama ben cok seviyorum emzirmeyi, ilk gunden beri.. Ne guzel emerdi kuzum, gozunun ucuyla yuzume baka baka. Hem sanki simdi boyle beni daha az sevecekmis gibi geliyor. Ote yandan kizlar oteki yazdiklarinizi okudum da sutun tadiyla ilgili. Benim kaynanam hintli ve dogumdan beri burda ve yemekleri o yapiyor hepsi baharatli.. Benim icin az baharatli yapmaya calisiyor, o yuzden aci degil ama degisik baharatlar koyuyor. Acaba oglumun problemi bu mu. Ama problem sutun tadi olsa, sagip biberona koyunca da icmez dimi? Hem ben o ymekleri bastan beri yiyorum. Ilk baslarda emiyordu. Bilsem problem ne, cozum arayacam ama bilmiorum. Herkes niye inat ediyorsun, verme istemiyosa diyo. Yapacak bisey yok diyolar. Umudumu kaybediyorum.

arkadaşlar 2 aylık bebegim gece 11 de yatıyor sabah 7 de kalkıyor zorla 2 3 dakka emip uyuyor tekrar 10 gibi kalkıyor yine aynı gün içiçdede bu böyle 3 4 saatte bir aglayarak emiyor 1 hafta öncesi gayet iyiydi bebegime ne oldu moralim çok bozuk ya beni emmesse beni sevmiyor mu beni görünce hep aglıyor emmekte istemiyor içim çok kötü ya

kiyamammmm olur mu öyle sey..bu tür sorunlar hep yasaniyor..sakin ve sabirli olmak lazim..benim bebegimde 4 aylik 2 haftadir sorun yasiyorum..ama hic aklima öyle gelmedi:)..birsürü sebeb buldum bir onu dusunmedim:)) sizde öyle dusunup üzmeyin kendinizi..gece ne guzel uyuyormus..ileriki haftalarda daha cok red edebilir sizi..simdiden hazirlanin..emzirmeyi istiyorsaniz..sabir gerekicek..ama cokta üzmeyin kendinizi bebeginizi

üzüldüm ve gerildim okuyunca..tadini bile cikaramiyosunuzdur bebeginizin o ortamda
sütünüzü cogaltmak yeniden alistirmak mümkün ama önce o kayinvalideyi yaninizdan uazklastirmalisiniz en azindan arada basbasa kalabilmelisiniz?
ama tek gögüstende doymaz..ne ameliyati oldunuz? gecmis olsun..
ne kadar bebeginiz?
bence hic kendinizi üzmeyin..kayinvalideniz sürekli yaninizda ise ve tek gögüsle emzirmek zorundaysaniz..arada denersiniz..olmuyorsa ne bebeginizi ne kendinizi üzün..hele ki basinizda islerinize karisan bir kayinvalide varsa..bebeginizin tadini cikarin..madem öyle istiyorlar..en iyi en dogru mamayi aldirin babasina
cünkü bazen iyiseyler icin asiri israr edince yanlis seyler deolabiliyor..sizin sagliginizda cok onemli..

Kaynanam gidecek pia ama daha yirmi iki gun var. simdiden beni emmeyen bebek o zaman emer mi bilmem. Simdilik pompayla sutumu alarak sutun en azindan durmasini engellemeye calisiyorum. Dogumdan sonra hastaneden ciktigimiz ilk gunden itibaren kaynana sutun az, bebek doymuyor biberona baslayalim diye tutturmustu, oglunun da aklini celdi, kotulugune degil tabi, bebegi kilo almasi icin yapiyordu ama butun aglamalarima ragmen sonunda beni pes ettirdiler ve biberona basladilar, ozellille ingilterede eve dogumdan sonra ebe gelip bakiyor, o da biberona basla deyince ben bunlari hic durduramadim. Halbuki bebegim ilk haftada kilo vermemisti, almamisti da. Yani biraz daha bekleseydik benim sutum zaten artmisti bi hafta sonra. Neyse biberona baslayinca asil sorun basladi. Gogusumde bir kizariklik oldu. Cunku ebe bana once gosunu ver, sonra biberon dedi, kaynana da beni emince uyudugu icin once biberonu verdi, sanirim sutumu tam icmedigi icin sag gogsumde bir sertlik oldu. Mastit diyorlarmis. Once emerse gecer dediler, sonra gecmeyince doktora gittim, antibiotik ise yaramadi, baska. Ir antibiyotige basladim, bu arada iyice kotuledi o sertlik apseye dondu, bir sabah dortte kendimi acilde buldum, hemen ameliyata aldilar. Allah kimsenim basina vermesin, acisi felaket. Agrikesici bile islemiyo o agriya. Boyle iste bir hafta bebegimden ayri kaldim. Dondugumde dolu bezini degistirirkenki kokuyu bile icimd cektim vallahi, o kadar ozledimki. Simdi tek gogus de olsa emzirmek istiyorum Ama olmayacak galiba. Ben de emmeyi birakti birakali benden uzaklasmis gibi hissedidyorum. Herkes gibi biriyim artik onu icin. Kotu niyetli bir kadin degil ama bulari dusundukce nefret ediyorum kaynanadan. O sebep oldu gibi geliyor. Esim de ohle, bana destek olsaydi bunlar olmazdi. Kendime de kiziyorum, kararli olsaydim, hayir deseydim biraz daha.ama iste ben de acemi anneyim, onlar daha iyi bilir diye aglaya aglaya biberona tamam dedim.

çok üzüldüm kızlar deneyimli sayılmam bu konuda ama nacizane fikrim, eğer illa biberonla bişey vermek zorundaysanız sıfır numara biberonlar var anne memesi gibi çekmeden ağzına bişey gelmiyo ondan verin çünkü diğer biberonlar bol bol aktığı için tembelleşiyolar ve anne göğsünü almak zor geliyo birde çok zor gelecek biliyorum ama biraz aç bıraksanız başka türlü beslenme imkanı olmasa alırmı ki anne göğsünü acaba,
birde süt ölçümü diye bişey var sanırım orda baktırsanız sütte bir sorun mu var bazı bebekler almazlarmış anne sütü acı olurmuş falan diye duymuştum, Allah yardımcınız olsun inşalah düzelir sorununuz

ama emen bebek hizli kilo almaz ki..bunu herkes bilir..nicin böyle yapti kayinvalideniz anlamiyorum

benim ilk 3 gün sütüm gelmedi neredeyse 3 gun hic birsey yemedi bebegim..sonra 3. kontrolumuzde 1 kilo almisti sadece gözümde zayif gorunuyordu ama doktorum ..hayir neguzel bak dedi..halbuki bende biliyorum kilolu olmasinin sagligiyla hicbir ilgisi olmadigini..aksine hatta:) ama iste annelik, verdigin seyi görmedigin icin endiseleniyorsun..

kayinvalidenin kacinci torunu..onunda mi cahilligine denk geldi acaba..yoksa hani bebege kilo aldirmak gibi bir caba cok yersiz..sagligi yerindeyse heleki..

ama yazilarinizdan anladigim yanlissam duzelttin,zaten biberona alismis..sizin sagliginizida tehlikeye sokmuslar malesef esiniz ve annesi..kendinizi daha fazla uzmeyin ve zorlamayin..aslada öyle dusunmeyin yani onun icin siradan biriymisiniz gibi..sakin sevecen sevkatli ilgili davranin bakin bebeginiz sizi görünce nasil gözlerinin ici gülücek..sizin hüznüzü hisseder bebek..gecmis olsun yeniden

Sagol pia, kayinvalidemin ikinci torunu. Ilkini dort yasina kadar kendisi bakti. Ben hamile kalinca kizindanolan torunu birakip buraya geldi. Hep anlatiyor, yok soyle zordu boyle zordu. Hic gece uykusu gormedim, yemiyodu uyumuyodu falan diye. Ama bence kaynanam bebek bakmayi bulmedigi icin o kadar zorlandi. Simdi o torunu cok zayif. O yuzden bunu kilo almasiniistiyor galiba. Ben simdi bugun sifir uc biberon ucuna bakacam. Gec mi kaldim bilmiyorum ama bi de ondan deneyim, sonra icimde kalmasin. Kaynanam hic bisey bilmedigi halde herseye karisiyo. Kakasi var diyorum ondan agliyo diyorum, sallaya sallaya uyutmaya calisiyo, uykusu var diyorum, bi altina bak diyo... Bilmiyorum ki niye oyle yapiyor. Deli ediyo beni. Zaten sallama olayina iyice deliriyorum. Elli kere dedim alistirma anne diye..bebegim sallama manyagi oldu. Simdi sallamadan uyumuyor. Bi gitse basimdan insallah istedigim duzene alistirabilirim. Korkuyorum gec olacak o saaten sonra diye. Siz hic biberondan duzgun bir sekilde sutunu icen bebege sov yapan babaanne gordunuz mu.. Aguduk buguduk, aman hadi ic, canim canim, ic ic ic ic.. Yahu zaten iciyo diyorum, dinlemiyo beni. Simdi bebegim her biberonu agzina aldiginda oyun istiyo icmek icin.. Ne cabuk kapiyo bebekler huy... Bisey dedigim zaman da aliniyo bu sefer esim uzuluyo, ben de uzuluyorum, cunku esim de hakli otuzbes senedir annesi ilk defa evinede kaliyor, onda da gucensin, uzulsun istemiyor. Bana biraz idare et diyor hakli olarak. Sonra kendi ulkesine donecek nasilsa, sene de bir gorusecez yine... Az kaldi. Ya sabir...

anliyorum,,bahsettiginiz özelliklerde bir insanin sizi anlamasida güc görünuyor..hangi dili denerseniz deneyin saniyorum sizi anlamiycaktir esinizin annesi..ya sabredip bebeginiz ilk aylarini bu sekilde geciriceksiniz yada kayinvalidenizi gözden cikaricaksiniz:))..neden insanlarin hayatlarini busekilde zorlastirilar ki, en guzel gunlerini böyle zehir ederler ki..

canım öncelikle rabbim evladını sana bagışlasın işşallah bebegin 2 aylık demişsin canım gögsün ucu sertse kavrayamaz gögüs uçları var ecdanelerde ondan alıp hiç denedinmi tavsiye ederim bebegim emmiyo diyede biberonu dayama agzına mumkünse kendini sag kaşıkla içir derim ben anne sütünün yerini hiç bişey alamaz canım bunu bil:20::20: bebegi açta bırakma bebeginle konuşaraktan emzir kendine güveni artar annelik emek ister biliyosun basır ister mevlam sütünü işşallah çok versinde bebecik aç kalmasın işşallah rabbim evladınada ömür versin sanada yaradan nasip etmedi ban anneligi 3 kayıp yadım ben eger mevlam bana nasip etse enneligi çok güzel anne olurum sen elindekinin kıymetini bil emzirmeden gögsünü güzel bir sil bol süt yapan şeyler ye kuru yeme bebege gaz yapar gögsünün ucunu elinle yumuşat bebegin kavraya bil,sin olmuyosa gögüz ucu al birde öle dene canım :55::55::55::55:

yaşadıklarını anlıyorum allah yardımcın olsun.. ama sana bi önerim olacak asla vazgeçme emzirmekten, göreceksin emzirdikçe sütün artacak sadece biraz sabır.... benim de sütüm azdı doymuyordu oğlum, mama ver, pirinç unu ver doymuyo, büyümüyo deyip moralimi bozanlar da oldu hem de daha loğusayken.. annem sen emzir diye hep motive etti gerçekten de işe yaradı.. biberonla mama da ver istersen sıfır numarayla.. ama sütün artınca mamaya da gerek kalmaz inşallah..

Allahim cok sukur, hayirlisiyla kaynanam pazar gunu gidiyor. Ben ve bebegim basbasa kalabilecez. Sutum de eskiye gore artti. Oglum arada emmiyo beni bazen, bazen de huysuzlugu tutuyo emmiyo. Ama sag gogsum de iyilesiyo, onu da emmeye baskadi, simdilik cok gelmiyo sut sag gogusten, ya da bana oyle geliyo. Ama haftaya daha az mama verecem ve duzenli emzirecem insallah. Allahim hersey dusundugum gibi guzel olsun oglumla basbasa kalinca. Bu arada arkadalar gecekten sabretmek ve hatta inat etmek gerekiyormus emzirmek icin. Simdi bebegim emiyo beni eskisi kadar cok isteyerek olmada da, aglamiyor en azindan gogsumu gorunce. Mamaya basla diyenlere ne deyim bilmem ben. Hepsi cok yakinim beddua da edemiyorum.

Arkadaslar, okuyacaklara nacizane, deneyimlerime daynarak bir kac sey yazmak istiyorum. Anneler lutfen kimseyi dinkemeyin, icinizden gelen sesi dinleyin. Kendi sutunuzle beslemek istiyorsaniz oyle yapin, biberonla mama vermek istiyorsaniz oyle yapin. Ben kendi istedigimi yapmadigima cok pismanim. Bu arada burda yazan bir arkadasin onerdigi gibi sifir numara biberon emzigi aldim. Sanirim ise yaradi. Bebegim beni eskisine gore daha cok emiyo, simdi sutumu arttirmam lazim. Kaynanam gidince stres de azalacagindan umarim artar sutum. Mama vermek istemiyorum artik. Sutum artarsa, ya hic vermiyecem mamayi ya da sadece gunde bir kez mama vermeyi planliyorum. Biberondan nefret ediyorum. Bebegimle arama giren bir dusman o benim icin :) biberondan oncesini hatirlayinca gozlerim doluyo, ilk eve ciktigimizda, nasil da hep yapisiyodu gogusume minigim. Sanki oyle yapisinca kendini guvende hissediyodu. Uzaklasinca korkuyodu sanki. Simdi ise bin bir oyunla zor tutuyo. Hep biberon yuzunden.

Back