Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
9 haftalık bebeğime doğduğundan beri takviye olarak biberonla mama verdim.ama beni emmek istemediğini farkedince biberonu bıraktım ve mamayı kaşıkla veriyorum 2 haftadır.ama bir faydası yok sanırım.beni emmek istemiyor.uykuluyken emiyor.sizce ne yapabilirim.mamaya alıştığı içinmi böyle yoksa sütüm olmadığı içinmi emmiyordur???
deliricem artık ya moralim çok bozuldu kaç saattir ağlamaktan gözlerim şişti.daha önce deli gibi emerdi beni,ozamanda bırakmıyor diye kızardım.şimdi bi yudum alıyo diğer tarafa bakıyo odayı izliyo.imkansız emziremiyorum((üstelikte çok aç.ağlamaya başlıyor.mama veriyorum bende kaşıkla 90lığı hemen hemen bitiriyor.kilo alımıda çok az.3.5 doğmuştu şuan 4.750 falan.(
cnm bebeğin kolay yolu bulmuş memeyle savaşarak süt içmek istemiyor kolayca ağzıma gelsin istiyor sakın pes etme asla biberon verme ve süt yapıcı şeyler tüket rezene çayı,bol su,meyve,özellikle üzüm ve karpuz vs ama dedimya sakın pes etme
deliricem artık ya moralim çok bozuldu kaç saattir ağlamaktan gözlerim şişti.daha önce deli gibi emerdi beni,ozamanda bırakmıyor diye kızardım.şimdi bi yudum alıyo diğer tarafa bakıyo odayı izliyo.imkansız emziremiyorum((üstelikte çok aç.ağlamaya başlıyor.mama veriyorum bende kaşıkla 90lığı hemen hemen bitiriyor.kilo alımıda çok az.3.5 doğmuştu şuan 4.750 falan.(
cnm hiç moralini bozma bak beyindeki süt salgısını azaltırsın sabır biraz sabır.
biz anneler aç olduklarını bilince dayanamıyoruz ama verme mama aç olunca mecbur emecek seni.sen anlarsın göğsünü sıkınca süt azmı geliyo,kendini sağ bakalım nasıl sütün geliyo
bebeklerin -anne memesini emsin diye- aç bırakılmasına karşıyım. bence sütünü güçlü ve elektrikli bir makineyle sağ ve ne kadar çıktığını öğren önce. sonrasını ise doktorunla görüş. humana still-tea dene bir de. bir süre sonra her şey yoluna girecek göreceksin. kolay gelsin.
benim bebeğim emiyordu ama az emiyordu.kilo alımı düşük oldu geçen ay dr mama ver dedi.bende inat ettim sütüm var diye ve sağmaya başladım sağdıkça biraz arttı bende sütümü biberonla veriyorm.uyurken emziriyorum...bazen uyumuyorken de alıyor.özellikle sabah 5-8 arası mutlaka 2 göğsünüde sağ boşalt ki süt yapımın arttsın...umarım memeye döner.hiç pes etme
hic sikma canini bence.belliki sütün az oldugu icin emmek istemiyor seni bebegin.benim sütüm hic olmamaisti.yani en fasla 10 gün falan emzirebildim.oda bir kere emzirsem ikincisinde sütüm olmuyordu.süt sagma makinelerinden almistim.en fasla 30 cc cikiyodu.sütümü beklesem cocuk ac kalacakti.bende aptamil kullandim dogdugundan beri.elbette anne sütü gibisi yok ama olmayincada olmuyor.en azindan simdiki mamalar gercekten prebiyotik yönden zenginlestirilmis besleyici özelligi yerinde olan mamalar.üstelik bebegin kilosuda iyi.bu kadar bunaltma kendini,rahat ol biraz..insallah saglikla büyür bebecikk
bebeğim tekrar memeye dönmüştü nasıl olduysa sütümde artmıştıki 5.5 kiloya ulaşmıştı .son 1 haftadır sütüm kesildi.eşime kızmıştım biraz hemen gitti.o da üzüldü şimdi ne yapıcamızı şaşırtık ama bu defada sütüm giştti diye moralim bozuluyo.elktr. pompa sipariş verdim bugün.belki pompayla artar diye.ağzına bile almıyo göğsümü.süt olsa emer diye düşünüyorum.sütü kesilip tekrar gelen oldumu.lütfen yardımcı olun.
Bi yerler duymuştum parfüm kokusu nedeniyle anne memesini reddeden bebekler var diye. Tabi başka sebepten de olabilir ama aklıma geldi paylaşmak istedim. Bir de humana still tee işe yarıyor. Doğumda hiç gelmemişti sütüm, o yüzden doğum yaptığım gün kullanmaya başladım, 9 ay kadar kullandım.. Umarım en kısa zamanda emer bebişiniz... :)
Bi yerler duymuştum parfüm kokusu nedeniyle anne memesini reddeden bebekler var diye. Tabi başka sebepten de olabilir ama aklıma geldi paylaşmak istedim. Bir de humana still tee işe yarıyor. Doğumda hiç gelmemişti sütüm, o yüzden doğum yaptığım gün kullanmaya başladım, 9 ay kadar kullandım.. Umarım en kısa zamanda emer bebişiniz... :)
Üzülme bu kadar. Anne sütü tabi ki en iyisi ama olmuyorsa da kendini hırpalamanın alemi yok. Hem stres yaptıkça sütün azalır. Sütüm gelecek diye düşün, sık sık emzir. Emmek istemese de emzir. Hep iyi düşün. Hormonların ilacı pozitif düşünce.