- 27 Ocak 2020
- 5.986
- 11.612
- 168
İnşaALLAH benin oğluşumda da çkmazÖyledir belki. Benim hiçbir şeye alerjik yok kızımın da çıkmadı çok şükür
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnşaALLAH benin oğluşumda da çkmazÖyledir belki. Benim hiçbir şeye alerjik yok kızımın da çıkmadı çok şükür
Merhabalar konu dikkatimi çektiği için yazıyorum. Süt alerjisi + reflüsü olan 9 aylık bir kızım var.Teşekkür ederm.. doktorumuz öyle söyledi ama anne ve babası olarak sizde herhangi bir besine karşı alerji yoksa bebeğinizinde olma ihtimali düşüktür yine de tedbirli olmakta fayda var dedi..
Teşekkür ederim canm yazdığın için. Çok zor günler geçirmişsiniz. Şifa versin Rabbim miniğinize Öyle bir durumumuz yok çok şükür canım zaten küvezden çkmadar öncede herşeyine bakılıp o şekilde çıkartıldı bebeğim. Atak haftasndaydk şuan iyiyiz ama çok şükür..Merhabalar konu dikkatimi çektiği için yazıyorum. Süt alerjisi + reflüsü olan 9 aylık bir kızım var.
Anne baba olarak hatta 4 yaşında bir de ablası olarak hiç bir besine alerjimiz yok üstelik aile geçmişimizde de yok. Ama alerji o kadar çeşitli o kadar sinsi bir durum ki. Eşim 40 yaşında tesadüfen agumentin türevi ilaçlara alerjisi oluştu. Benim saç boyasına alerjim olduğu 21 yaşındayken tesadüfen ortaya çıktı. Ayrıca bir böceğe veya bir bitkiye de alerjim var sanırım çünkü bir keresinde mezarlık ziyaretimde kollarım boynum bir anda kızarmaya kaşınmaya başladı acilen hastaneye gittim ağır bi alerji dedi çok ağır ilaçlar verdiler eve geldiğinde leyla gibiyim
Sonuç olarak besin alerjiniz veya alerjiniz olmasa da malesef çocuklarımızda çıkabiliyor. Bu yüzden çocuklarımızı ciddi takip etmemiz gerekir. Benim kızım zamanında doğduğu halde 2700 gr 46 cm doğdu. Ablasida 2800 48 cm doğduğu için çok fazla sıkıntı yapmamıştık. Ama dikkatimi çeken ablası hemen toparlamıştı hastane çıkışında ama küçük kızım hiç bir şekilde kilo almıyordu üstelik gece gündüz sürekli emiyor ve sütümde geliyordu. Ilk uyku sorunu yasamaya başladık gece uyuyor ama gündüz toplasan 1 saat zor uyuyordu. Anlarında kolik vardı tecrübeydim biliyordum ama bu başkaydı kilo almıyor diye mama da başlamıştık ve ağlama nöbetleri (ama ne ağlama ,etini koparıyoruz sanki) başladı. Bir yandan gündüz uyku sorunu bir yanda gündüz hiç susmayan sürekli ağlayan bir bebek. 1 aylik olmadan dedim bu kolik değil başka bişey. Çevrem hiç beni dinlemedi aç bu çocuk yok doymuyor yok gazı var. Sanki ben anne değilim de onlar anne kimseye dinletemedim. 1 ay dolmadan mama ile kusmalar da başladı ama ne kusma ne zaman emse ne zaman mama yese kusmaya başladı. 1 ay doldu ilk doktor randevumuzda anlattım herşeyi kolik gibi değil dedim ben kolik biliyorum reflü dediler ondan kuruyor ilaç verip yolladılar. O kadar çaresiz hissettim ki kendimi çocuğum kilo almıyor kimse beni dinlemiyor ve susmayan uyanık olduğu her saniye ağlayan bir bebek. 1.5 aylık olduğunda memeyi reddetti ne yaptıysam veremedim uykuda vermeye çalıştım vs yok emdiği anda feryat figan ağlamaktan mosmor oluyordu hemen doktora gittik mamaya alıştı ondan denildi kilo alması hala yok 60 gr falan alıyor hemen karbonhidratlı bir ek mama verdiler acil kilo alsın diye. Mamaya karıştırdım veriyoruz az çok her mamadan sonra mutlaka kusuyor. Bi yandan da reflü için ilaç veriyoruz ama yok faydasız. 2 aylik olunca tekrar dr a gittik o zaman lütfedip alerjisi olabilir dediler pregomin as ye başladık hemen denemek için bu arada hala meme reddi devam ediyor. Mamanın tadını yadırgamadan içti şükür ama kızı mı O kadar yordular ki bizim şikayetlerimiz çok geç geçti. Hemen dalında iyi bir doktor bulduk götürdük ve şükür süt alerjisi ve buna bağlı alerjik reflü tanısı konuldu. 2.5 aylıkken konuldu teşhis. Benim kızım 3/3.5 aylıktı daha yeni 3kilo olmuştu. Hala çok zor kilo alıyoruz hala meme reddi var dikkat edilmesine rağmen dr rapor çıkarttı meme almadığı için mama pahalı diye. Ek gıdaya geçtik ama gene elle tutulur hiç bir şey yiyemiyorum ki kilo alsın. Şuan 9 aylık ve 6.200 kilosu boyu 70 cm şükür onda bir gerilik yok ama kilosundan dolayı 6 aylık bir bebek görünümünde. Biz hala 3/6 aylık kıyafetler yiyoruz, hatta 3/6aylik pantalonlar bize belden bol bile gelebiliyor.
Çok uzattım biliyorum kusura bakmayın Çok eziyetli bir durum ve bazen çok geç teşhis konabiliyor. Beni başta dinleseydi dr dahil çevremdekiler de,belki ben kızımı şuan emziriyor olacaktım. Rabbim düşmanıma vermesin sürekli takip de olun , yavrularınızın sıkıntılarını not alın dr ile paylaşın