• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim artık uyuyuyo

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Teşekkür ederim. Fikir ayrılıkları hep olur, bence gayet normal. Dediğim gibi her insan aynı olsaydı, çeşit çeşit ürün çıkmazdı. Belki ben de bebeğimle ilgili alerji sorunları geçirseydim sen gibi düşünürdüm, yaşamadığım için böyle devam ettim.
Alerji kisa vadede olusabilecek bir sey. Vucutta biriken zehirler kansere sebep oluyor. Bu da uzun vadede oluşuyor. Kimsenin basina gelsin istemem ama kanserin çogalmasinin sebepleri var. Dogaldan uzaklaştık. Neyse tatsiz konulari konusmak istemiyorum. Adi bile ürkütücü bir hastalik.

Alerji kisa vadede olusabilecek bir sey. Vucutta biriken zehirler kansere sebep oluyor. Bu da uzun vadede oluşuyor. Kimsenin basina gelsin istemem ama kanserin çogalmasinin sebepleri var. Dogaldan uzaklaştık. Neyse tatsiz konulari konusmak istemiyorum. Adi bile ürkütücü bir hastalik.
Aynen öyle . Herkesin bebişine allah sağlık versin.

Ha sallamışsınız ha damla vermişsiniz. İkisinde de uyuma eylemini kendi gerçekleştirmiş olmuyor. :KK43:
Uyku anladığım kadarıyla bebeklerde öğrenilen bişey. Zaman lazım. Bnmki de 8 aylık. Uyku eğitimi verdim. Yanından asla gitmedim. Sadece sallama olayını kestik. Oynaya oynaya uyudu. Pış pış yaptım tabi. her şey yolunda gitti ama bir süre sonra uyku gerilemesi başladı 3-4 gündür gece hiç kalkmayan bebeğim 2 kere kalkmaya başladı. 8. Ayda oluyormuş. Ya da diş bilemiyorum yaşıycaz görcez.

Yani demem o ki 2 yaşına kadar uykuyu oturtmak zor hep bişeyler çıkıyor ve başa dönüyoruz. Damla vs. Geçici çözümler kullanmaya değmez bnce. Gereksiz yere zarar.

El kadar bebek, Allah korusun anaflaksi geçirse yaşayacağı vicdan azabını da mı düşünmüyor acaba?

El kadar bebek, Allah korusun anaflaksi geçirse yaşayacağı vicdan azabını da mı düşünmüyor acaba?
Yorumlaştigim uyeyle baska bir konuda konusmustuk. Bebegine ozel deterjan almadigini, dalinle yikadigini ve bir sey olmadigini, mustela, siveno gibi markalarin "entel" insanlarin tercihi oldugunu soyledi. Konustugumuz konu oydu aslinda. Siz de yorumunuzda cok haklisiniz.

Ha sallamışsınız ha damla vermişsiniz. İkisinde de uyuma eylemini kendi gerçekleştirmiş olmuyor. :KK43:
Uyku anladığım kadarıyla bebeklerde öğrenilen bişey. Zaman lazım. Bnmki de 8 aylık. Uyku eğitimi verdim. Yanından asla gitmedim. Sadece sallama olayını kestik. Oynaya oynaya uyudu. Pış pış yaptım tabi. her şey yolunda gitti ama bir süre sonra uyku gerilemesi başladı 3-4 gündür gece hiç kalkmayan bebeğim 2 kere kalkmaya başladı. 8. Ayda oluyormuş. Ya da diş bilemiyorum yaşıycaz görcez.

Yani demem o ki 2 yaşına kadar uykuyu oturtmak zor hep bişeyler çıkıyor ve başa dönüyoruz. Damla vs. Geçici çözümler kullanmaya değmez bnce. Gereksiz yere zarar.
Evet haklısınız tabiki uyku egitimi şart bunlar geçici biliyorum ama benim bebeğim doğuştan 5 bobrektasi ile doğdu zaten sürekli ağrısı var uyumayip huzursuz olunca ve aglaayinca bu süreç daha zor

Benim de o aylarda asla uyumayan bir bebeğim vardı. Dediklerinizi biz de yaşadık. Büyümesi açısından uyuması önemli evet de dünyaya adaptasyon sürecini es geçip çaylarla uyutmaya çalışıyorsunuz. Bebeklerin o dönemde sık sık uyanması, zor dalması normal. Zamanla düzeliyor.
Ewet haklısınız ama gündüz hep uyanık ve oyunlar oynuyoruz

Rezene çayının bebeklere içirilmemesini söyleyen çalışmalar da var mesela. Tıpta tek bir doğru yok ben onu anladım. Bebeğim doğduğundan beri 4 çocuk doktoru değiştirdim, inanın hepsi herhangi bir konuda bambaşka yorumlar yaptı.
Haklisiniz

Evet haklısınız tabiki uyku egitimi şart bunlar geçici biliyorum ama benim bebeğim doğuştan 5 bobrektasi ile doğdu zaten sürekli ağrısı var uyumayip huzursuz olunca ve aglaayinca bu süreç daha zor
Uyku eğitimi şart demedim o da bir işe yaramıyor dedim. Hep bişeyler çıkıyor alt üst oluyor bütün denge.

Geçmiş olsun. Son dönemlerde çok arttı bebeklerde böbrek taşı. İnşallah zamanla küçülürler.

Uyku eğitimi şart demedim o da bir işe yaramıyor dedim. Hep bişeyler çıkıyor alt üst oluyor bütün denge.

Geçmiş olsun. Son dönemlerde çok arttı bebeklerde böbrek taşı. İnşallah zamanla küçülürler.
insAllah umudum o yönde tedavi baslatmadilar zaten kendi kendine düşmesini bekliycekler

Bu dönemler böyle geçecek uykusuz halde 4. Aydan sonra uyku duzeni baya bozuluyor .
Benim oğlum 13 aylık gece burnumdan getiriyor dün mesela 4 kez ayağımda salladım uzun uzun ve rahatsızım ağrılarım var gene de damla veremem .
Damla içeriği genelde bitkisel oluyor ama iyice bir araştırın sürekli vermek zararlı olabilir .
Böbrek taşları için de Allah şifa versin belki uygun supurlari vardır ağrısı olunca icicirsiniz .

Teşekkür ederim yakından alâkadar olduğun için♥️
Tabiki doktorlara güvenin ama o doktorlar 6 aydan önce bebeğe su bile vermeyin diyor. Madem melisa ekstresi 6 aylık olduktan sonra siz kaynatın içirin. Ambalajlanmış tarım bakanlığı onaylı ne idiğü belirsiz bir şeyi 5 aylık hele de böbrek problemi yaşayan bi bebeğe vermeyin.

Tabiki doktorlara güvenin ama o doktorlar 6 aydan önce bebeğe su bile vermeyin diyor. Madem melisa ekstresi 6 aylık olduktan sonra siz kaynatın içirin. Ambalajlanmış tarım bakanlığı onaylı ne idiğü belirsiz bir şeyi 5 aylık hele de böbrek problemi yaşayan bi bebeğe vermeyin.
Gerçekten bildiğiniz gibi değil vermemek için direndim ama olmadi

Bu dönemler böyle geçecek uykusuz halde 4. Aydan sonra uyku duzeni baya bozuluyor .
Benim oğlum 13 aylık gece burnumdan getiriyor dün mesela 4 kez ayağımda salladım uzun uzun ve rahatsızım ağrılarım var gene de damla veremem .
Damla içeriği genelde bitkisel oluyor ama iyice bir araştırın sürekli vermek zararlı olabilir .
Böbrek taşları için de Allah şifa versin belki uygun supurlari vardır ağrısı olunca icicirsiniz .
Ewet şurup sadece parol verdiler Allah dizede kolaylık versin

Doktorda benim kızıma ayağı alçılanırken huysuz oluyordu dursun diye şurup verdi uyku yapan ama ben asla bir daha kullanmadım sadece alçı yapılmadan kullandık o da çok az çay kaşığı kadar uzun sürede iyi geleceğini düşünmüyorum

Ewet haklısınız ama gündüz hep uyanık ve oyunlar oynuyoruz
Yanlış anlamayın, kendinizi kötü hissedin diye yazmıyorum bunları. O çaresizliği iyi bilirim, insan bir çıkış yolu arıyor. Sadece bu sürecin geçici olduğunu bilin paniğe kapılmayın. Biyolojik saatine göre kendi düzenini kuracaktır.

Back