- 28 Mart 2017
- 16.554
- 68.218
- 598
- Konu Sahibi Saadet4444
-
5 aylik çocuklar cay icebiliyormuymus?Evet düşündüm ve kendi doktoruylada görüştüm sorun yok kullanabilirsin çay zaten o dedi
Doktorumla görüştüm ve iciregine kendisi de baktı sorun yok dediİçeriğinde e211var, dnayı bozuyor, sodyum bezoat, içiniz rahat tavsiye etmeyin bence.
Ewet bunun dışında rezene çayı gazı alır anason da uyumasına yardımcı olur ama öyle bardakla değil bir çay kasigi5 aylik çocuklar cay icebiliyormuymus?
Sodyum benzoatın zararlarına bi bakın. Ben zaten içiniz rahat tavsiye etmeyin dedim.Doktorumla görüştüm ve iciregine kendisi de baktı sorun yok dedi
Ewet haklısınız zor süreçler geçici süreçler ama bebeğe de kendime de bunu zor olarak geçirmek istemedimEvet bir de işin bu boyutu var. 4 aylıkken çığlık kıyamet zorla uyuyan bebeğim 5,5 aylıkken saniyeler içinde dalıyordu. Bunlar hep doğal süreçler.
Ben de diyorum ki, dogan bebeklerin tamamina yakini ayni surecten geciyor. Genelde 3,5-5 aylar arasi uykuya direniyor. Bu surecte yapilacak sey daha cok ten temasi, ilgi, anlayis ve sefkatli yaklasim. Bu surec bitince zaten kendiliginden dizeliyor. Hepimiz yasadik bunu. Tutup uyku sakinlestirici niteliginde bir seyi ek gidaya dahi baslamayan bir bebege vermedik.Tabiki bebeğim gerçekten uyku düzeni olmayan sabaha karşı uyuyan ve anca bı iki saat uyuyan bı bebekti bu nedenle de huzursuz ve agresifti bu damla sayesinde uyuyunca herşey daha kolay ve yoluna girdi
Üzerinde durucam teşekkür ederim benim bildiğim kadarıyla içinde sadece melila çayı varSodyum benzoatın zararlarına bi bakın. Ben zaten içiniz rahat tavsiye etmeyin dedim.
5 aylik cocuk cay icemez, 5 aylik cocuk sut cocugu ise su bile icmez. Bir tarafinizdan doktor tavsiyesi uydurmayin. Cocugunuzu da zehirleyin uyku damlalari ile bi zahmet.Ewet bunun dışında rezene çayı gazı alır anason da uyumasına yardımcı olur ama öyle bardakla değil bir çay kasigi
Ewet haklısiniz ama benim bebeğimde doğuştan bobrek taşı var ve zaten zor süreçler geciriyo ağlayıp kendimi kadınca sancı daha fazla oluyoBen de diyorum ki, dogan bebeklerin tamamina yakini ayni surecten geciyor. Genelde 3,5-5 aylar arasi uykuya direniyor. Bu surecte yapilacak sey daha cok ten temasi, ilgi, anlayis ve sefkatli yaklasim. Bu surec bitince zaten kendiliginden dizeliyor. Hepimiz yasadik bunu. Tutup uyku sakinlestirici niteliginde bir seyi ek gidaya dahi baslamayan bir bebege vermedik.
Tmm ben zehirliyorsam bunu doktorla birlikte yapıyorum demekki siz yapmayin5 aylik cocuk cay icemez, 5 aylik cocuk sut cocugu ise su bile icmez. Bir tarafinizdan doktor tavsiyesi uydurmayin. Cocugunuzu da zehirleyin uyku damlalari ile bi zahmet.
Bu konularda bilinçliymişsiniz maşallahŞu an işe yarıyor olabilir ama bebeğin daha çok küçük. 2 yaşından önce başlanmıyor o damlalara. Birde bu sefer alışırsa, vücudu ona bağışıklık kazanacak ve hiçbir türlü uyutamayacaksın. Ben bebeğime anason çayı kullandım. 1 hafta ful uyuttu ama sonra vücudu ona bağışıklık kazandı, azıcık uykusunuda uyumamaya başladı.
Ben 4 aydan beri bebeğimi bir kere sallamadım ve 4 aylık döneminden 8 aylık dönemine kadar geceleri toplam 5 defa uyanmışımdır ya da uyanmamışımdır (diş çıkarma ve ateşlendiği DÖNEM HARİÇ).
Bebeğimi desteksiz uyutabilmek için;
2. aydan sonra odaları ayırdım.
Asla sallamadım, ninni söylemedim.
uyku ve uyanma saatlerini hep aynı tuttum. (akşam 7 sabah 6-7 arası)
uyku saatinden önce uyumasına izin vermedim.
odasında 10 dakika kadar ağlamasına müsade ettim, asla yanına gitmedim (hıçkırarak ağlama değil tabi, çağırma ağlaması)
her gece hep aynı müziği dinlettim.
uyku rutinini belirledim. ( banyo, mama yeme, yatış)
bu şekilde biiz düzene girdik. Allah herkese gece uyuyan bebek nasip etsin.
Benim de o aylarda asla uyumayan bir bebeğim vardı. Dediklerinizi biz de yaşadık. Büyümesi açısından uyuması önemli evet de dünyaya adaptasyon sürecini es geçip çaylarla uyutmaya çalışıyorsunuz. Bebeklerin o dönemde sık sık uyanması, zor dalması normal. Zamanla düzeliyor.Bebeğiniz uyumu büyümesi açısından daha önemli uyumayan bebek hem huzursuz hemde agresif oluyo ve annelerde bitap dusuyo
Rezene çayının bebeklere içirilmemesini söyleyen çalışmalar da var mesela. Tıpta tek bir doğru yok ben onu anladım. Bebeğim doğduğundan beri 4 çocuk doktoru değiştirdim, inanın hepsi herhangi bir konuda bambaşka yorumlar yaptı.Ewet bunun dışında rezene çayı gazı alır anason da uyumasına yardımcı olur ama öyle bardakla değil bir çay kasigi
Bu konularda bilinçliymişsiniz maşallah
Bu konu icin hakkinizi yiyemem. Diger konuda fikrim belli.''Süper Anne'' der eşim bana. Kendimce doğru olanı yapmaya çalışıyorum, bebeğim, eşim ve kendim için :)
Teşekkür ederim. Fikir ayrılıkları hep olur, bence gayet normal. Dediğim gibi her insan aynı olsaydı, çeşit çeşit ürün çıkmazdı. Belki ben de bebeğimle ilgili alerji sorunları geçirseydim sen gibi düşünürdüm, yaşamadığım için böyle devam ettim.Bu konu icin hakkinizi yiyemem. Diger konuda fikrim belli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?