bebegim artik fazla hareket etmiyor :(

oezishh

Alpişimmm canim oğluşummm
Kayıtlı Üye
17 Mart 2015
159
53
30
Merhaba kizlar...
29 . Haftamdayim iki gun oncesine kadar bebegim cok hareketliydi simdi ise pek fazla hareket etmiyor. Dun cok kasik agrim oldugu icin doktora gittim herhangi bir sorun yok dedi ama icim rahat etmiyor. Varmi aranizda benim gibi olan cok moralim bozuluyor. Hep korku icindeyim ya birsey olursa diye.

Pek fazla dediğiniz mesela en fazla hareketsiz kaç saat kalıyor?

28. haftadan sonra bebeğin hareketlerini hergün düzenli olarak hissetmeye başlayabilirsiniz. Bu dönem, evde kendi kendinize “Fetus Hareketlilik Testi-Fetal Kick Count” yapmaya başlamanız için idealdir.

Fetus Hareketlilik Testi
  • Günde iki defa, bebeğinizin hareketli olduğunu bildiğiniz saatlerde, dinlenme pozisyonu alın. Kimi hamileler koltuğa oturup, ayaklarını bir sandalyeye uzatıp ellerini karnına koyarak, kimi hamileler de sol taraflarına yatarak uygun pozisyonu bulurlar. Sol tarafa yatıldığında bebeğe daha çok kan gider ve bu onu daha aktif yapar. Bebeğiniz ise genellikle siz yemek yedikten sonra ya da gece 21.00-1.00 arasında, uyumaya çekildiğiniz saatte en hareketlidir.
  • Pozisyonunuzu aldıktan sonra, bebeğin hareketlerini sayın ve bir yere not alın.
  • İki saat ya da daha az bir zamanda, karnınızda en az 10 hareket oluyorsa sorun yoktur.
  • Bu testi hergün, hemen hemen aynı saatlerde yapmanız, bebeğinizin rutinini anlamanıza yardımcı olacak ve testin güvenilirliğini artıracaktır.
Bebeğiniz beklediğiniz gibi hareket etmiyorsa,

• Eğer 2 saatlik sürecin ilk 1 saatinde 10 adet hareket saymadıysanız, ayağa kalkıp 5 dakika kadar yürüyün ya da hafif birşeyler atıştırın. İki saatin sonunda hala bir hareket olmazsa, aynı gün içinde ileri bir saatte tekrar test yapın. İkinci 2 saatlik bir süreçte de herhangi bir hareket olmuyorsa, doktorunuzu arayın.
  • Bebeğiniz 2 saatten uzun bir süre boyunca hareket etmiyorsa, hemen panik olmanıza gerek yoktur. Bebekler de bizim gibi uyurlar. İlk testi yaptığınız saat, tesadüfen bebeğinizin uyku saatine denk gelmiş olabilir. Gün içerisinde daha geç bir saatte yeniden deneyin.
  • Bebeğinizin hareketlerini diğer hamilelerin bebekleriyle kıyaslamayın. Her bebeğin hareket düzeni farklıdır. Bebeğinizin kendine göre normal olan hareket düzeninde aşırı bir farklılık olmadığı sürece çoğunlukla problem yoktur.

Ve en çok çikolata tatlı yiyip kan şekeri yükseltiliyor genelde.

Son düzenleme:
Ben hamilelik yaşamadım canım ama okuduğum kadarıyla bazen hareket etmiyorlarmış tatlı bişiyler yiyince edenler oluyomuş bi dene istersen inşallah sağlıkla alırsın kucağına bebişini

Benimki de bikaç güne kadar pıtır pıtırdı şimdi daha az hareket ediyor ama hareket ediyor sonuçta çok takılmamak gerek :)

Pek fazla dediğiniz mesela en fazla hareketsiz kaç saat kalıyor?
Ya mesela bir kac gun oncesine kadar cok ama cok hareketlydi surekli hissediyordum. Bir iki gun hic birsey hissetmedim kasik agrimda siddetlenince dr a gittim ama gayet nsormal hersey dedi . Ondan snra artik eskisi gibi hareket etmiyor gun icerisinde 3-6 kez arasi dogru duzgun hissediorum ama oyle dinlenipte saymadim hic acikcasi

Ben hamilelik yaşamadım canım ama okuduğum kadarıyla bazen hareket etmiyorlarmış tatlı bişiyler yiyince edenler oluyomuş bi dene istersen inşallah sağlıkla alırsın kucağına bebişini
Ben zaten surekli tatli yiyorum tutamiorum kendimi :)) saol canim insallah

Benimki de bikaç güne kadar pıtır pıtırdı şimdi daha az hareket ediyor ama hareket ediyor sonuçta çok takılmamak gerek :)
Haklisin sanirim ama cok endiseleniorum... birde agrilar cogalinca moralimde bozuluo sanirim o yuzden telaslandim birazda

Gebelik ilerledikçe/bebek büyüdükçe,yeri daralıyor.. Daha az hareket etmesi beklenen bişey..
Yine de doktorunuza danışın..
Sağlıkla alın kucağınıza inşallah..

Gebelik ilerledikçe/bebek büyüdükçe,yeri daralıyor.. Daha az hareket etmesi beklenen bişey..
Yine de doktorunuza danışın..
Sağlıkla alın kucağınıza inşallah..
Doktorum herhangi bir sorun olmadigini soyledi... umarim bir aksilik olmaz..

Doktorunuz bir sıkıntı olmadığını söylediyse evham yapmayın bence, bunun stresi çocuğunuza da geçiyor sonuç olarak.

bebeğiniz büyüyor ve yeri daralıyor o nedenle son zamanlar yaklaştıkça hareketlerin azalacağını bir çok yerde okumuştum.

Haklisin sanirim cani m buraya yazdigim zaman neredeyse hic hissetmiyordum. Gecti allaha sukur biraz daha hareketli artik

Canım 2 saatte bir 10 hareket olup olmadığına bakılmalı diyor uzmanlar,dinlenmene,birşeyler yemene rağmen mi böyle? Yerinde olsam çok hareketsizlik varsa doktora gözükürüm canım.

Gozuktum tatlim cok kasik agrim oldu gece acile gttim doktor hic bir srun yk dedi... sadece idrar yollarnda iltihap. Ve enfeksiyon var dedi ilac kullaniorum smdi insallah bebegime bsy olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…