Bebeğim alerjik mi lütfen bakın ne olur dua edin en azından iyileşsin

kucukay172

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2024
1.543
1.347
53
30
Merhaba lütfen yardım edin başına gelen var mı Benim oğlum 5 aylık meme+mama besleniyor çoğunluk meme , 1 aydır yeşil zaman zaman da sarı ama sürekli mukuslu ve sıvı kaka yapıyor. İshal gibi kaka yapma sayısı 3-6, çok sık o koku, piiiiii... Ekşi ekşi, tadında bir koku. Tahlil yapıldı önce amip çıktı, flagyl antibiyotik kullandık, kakası gözle görülür burunla duyulur şekilde düzelmişti sonrasında temiz çıktı tahlili fakat bir iki gün içerisinde tekrarladı. Tekrar tahlil yapıldı, ve amip yeniden pozitif çıktı sonra birkaç kez daha test yaptık bu sefer negatif az sayıda lökosit çıktı en son dün tekrar yaptırdık hepsi temiz çıktı ancak suprax kullanmaya başladık ishal devam ettiği içim . Henüz kontrol amaçlı tahlil yapılmadı, antibiyotik tedavisi yeni başladı perşembe çoluk gastroya götüreceğiz ben amip olduğunu düşünmüyorum çünkü aynı gün 3 kez test yapıldı 1 dışında hepsi temiz sonraki gün 2 kez test yapıldı yine temiz da bebeğimin durumu için endişe ediyorum. Çok korkuyorum Gerçi oldukça iştahlı, keyifli, hareketli ve ağlamayan bir bebe, çok da endişelenmiyorum o yüzden ama 1 ay süren bir mukus da bir şeylerin yolunda olmadığını söylüyor sanki. Süt ürünleri alerjisi olsa 4. Ayından önce çıkmaz mıydı?
Lütfen yazın bir şeyler daha önce konu açtım ama düzgün ifade edemedim kendimi
Valla çıldrıyprım artık çok üzülüyorum has bu 1 ay (20 gün) süreçte 4 ayrı Dr da gittik
Kimse bir şey demedi amip tedavisi verdi alerji mi yoksa ne yapacağım ne okur yardım
İyileşsin artık gören dua etsin lütfen 🙏🏻

Alerji tanısı için genelde kakada kan aranıyor. Mukus çok anlam ifade etmiyor. Bebeğiniz keyifli iştahlı ise alerjik olmayabilir. Döküntüleri oluyor mu vücudunda ?
Amip ise tedavi edilebilir üzülmeyin alerji ise de ona uygun diyet yapacaksınız. Allah çözümsüz dert vermesin

Kakada kan olmadığı sürece alerji için endişelenmeyin. Yeşil ve mukuslu kakanın bir sürü sebebi var. Mama için kullandığınız malzemeleri sterilize ediyor musunuz? Amip negatif olmasına rağmen şikayetleriniz devam ediyor mu?

Bi alerjinin çıkması alerjene maruz kalmanın süresi/tolere edebilme ile alakalı, yıllar sonra da günler sonra da haftalar sonra da çıkabilir. Benim bebeğimde ilk 40 gün gaz yok denecek kadar azdı sonra artmaya başladı huzursuzluk başladı ve sonunda kan geldi kakadan.

Bi alerjinin çıkması alerjene maruz kalmanın süresi/tolere edebilme ile alakalı, yıllar sonra da günler sonra da haftalar sonra da çıkabilir. Benim bebeğimde ilk 40 gün gaz yok denecek kadar azdı sonra artmaya başladı huzursuzluk başladı ve sonunda kan geldi kakadan.
Aynı benim bebeğimi tarif ettiniz ilk 40-50 gün çok güzeldi hiçbir problemi yoktu şimdi 83 günlük ve alttan inanılmaz gaz çıkarıyor, çok huzursuz. Henüz kan görmedim ama doktorlar laktoz intoleransı dediler. Siz bu alerji sürecinde ne yaptınız anlatır mısınız çok ihtiyacım var 😔😪

Alerji tanısı için genelde kakada kan aranıyor. Mukus çok anlam ifade etmiyor. Bebeğiniz keyifli iştahlı ise alerjik olmayabilir. Döküntüleri oluyor mu vücudunda ?
Amip ise tedavi edilebilir üzülmeyin alerji ise de ona uygun diyet yapacaksınız. Allah çözümsüz dert vermesin
Döküntü yok amip eeçvet tekrarlayan bir şey ama 20 gün oldu ve testlerde amip negatif suan aynı günlü 3 testere 1 inse pozitif çıktı so raki gün 2 kez test yapıldı onlarda da negatif ama ishal başladı tekrar
Geçmedikçe her kakada içim gidiyor çok çaresiz hissediyorum ilk etapta bende alerji ye yormamıştım ana şuan alerji mi acaba o yüzden mi böyle

Aynı benim bebeğimi tarif ettiniz ilk 40-50 gün çok güzeldi hiçbir problemi yoktu şimdi 83 günlük ve alttan inanılmaz gaz çıkarıyor, çok huzursuz. Henüz kan görmedim ama doktorlar laktoz intoleransı dediler. Siz bu alerji sürecinde ne yaptınız anlatır mısınız çok ihtiyacım var 😔😪
Kaka sayısı rengi kıvamı kokusu nasıl

Sadece anne sütüyle beslendiği için kakasını 3 ile 5 günde bir yapıyor, sizin dediğiniz gibi çok ekşi kokuyor ve sıvı. Mukus var mı yok mu tam anlayamıyorum ama varsa bile belirgin değil. Gürültülü, köpüklü şekilde yapıyor kakasını. Rengi de sarımsı

Bu süreçte teste gizli kan vs bakıldı hepsi temiz genel hali çok iyi hasta bebek demezsin kilo da almıştı ilk 10 günün sonunda şuan bilmiyorum
Ama ilk ishali başladığında o süreçte çok tahin pekmez helva ve çikolata yiyordum ama doğumdan beri bunlara düşkünüm gebelik şekerim olduğu doğumdan sonra bunları yemeyi abartmıştım o süreçte de artık çok çok abartmıştım suan kestim çikolata dışına onu da bugün keseceğim şuana kadar amip diyordum ama suan alerji kafamı karıştırıyor ayrıca kan gelirse mutlaka anlardım değil mi knkadan

Sadece anne sütüyle beslendiği için kakasını 3 ile 5 günde bir yapıyor, sizin dediğiniz gibi çok ekşi kokuyor ve sıvı. Mukus var mı yok mu tam anlayamıyorum ama varsa bile belirgin değil. Gürültülü, köpüklü şekilde yapıyor kakasını. Rengi de sarımsı
Sizle aynı şikayetlerimiz yok suan da gerçekten insanın yavrusu hasta olunca ne yapacağını şaşıyor Allah şifa vefin

Sizle aynı şikayetlerimiz yok suan da gerçekten insanın yavrusu hasta olunca ne yapacağını şaşıyor Allah şifa vefin
Amin hepimizin çocuğu sağlıklı, huzurlu olsun 🙏🏻 kaç farklı doktora kaç kere götürdüm normal diyorlar, en son laktoz intoleransı dediler. Ama bebeğimin huzursuzluğuna çare olmadı, insan düşünmekten araştırmaktan kafayı yiyecek gibi oluyor. Boş kalan bütün vakitlerimde araştırma yapıyorum neyi olabilir diye. Çok zor gerçekten

Kakada kan olmadığı sürece alerji için endişelenmeyin. Yeşil ve mukuslu kakanın bir sürü sebebi var. Mama için kullandığınız malzemeleri sterilize ediyor musunuz? Amip negatif olmasına rağmen şikayetleriniz devam ediyor mu?
Evet sterilize ediyorum dikkat ediyorum bebekle kullandığım bir çok ürüne
Yeşil mukuslu evet ama birde günde 3-6 arası sesli ishal şeklinde yapıyor
İlk testimizde amip pozitifti i10 gün antibiyotik kullandı 11. Gün kaka yapmadı 12. Gün akşam normal şekilde eskisi gibi kaka yapt ardında 2 kez tekrar yeşil mukuslu yaptı ertesi gün test yaptık amip tekrar pozitifti ardından 2 kez daha yapıldı negatif ertesi gün yapılan 2 teste negatif htestlerde sadece az sayıda lökasit vardı geri kalanlar temiz ve 13. Gün ve şuan 19. Gün ishal gibi 3-6 kez yapıyor öyle bele çıkacak şekilde de değil kakaları

Amin hepimizin çocuğu sağlıklı, huzurlu olsun 🙏🏻 kaç farklı doktora kaç kere götürdüm normal diyorlar, en son laktoz intoleransı dediler. Ama bebeğimin huzursuzluğuna çare olmadı, insan düşünmekten araştırmaktan kafayı yiyecek gibi oluyor. Boş kalan bütün vakitlerimde araştırma yapıyorum neyi olabilir diye. Çok zor gerçekten
Bizde öyle 4 ayrı Dr özele götürüyorum birde 10 gün içindeki kontrol muamelesine gidiyorum yani 7 kere falan hasteneye gittim bu süreçte hiç biri net bir şey demiyor alerji de demediler ben araştırdım da olabilir olduğunu gördüm perşembe gastroya gideceğiz ne der ne yapar hiç bilmiyorum

Bu süreçte teste gizli kan vs bakıldı hepsi temiz genel hali çok iyi hasta bebek demezsin kilo da almıştı ilk 10 günün sonunda şuan bilmiyorum
Ama ilk ishali başladığında o süreçte çok tahin pekmez helva ve çikolata yiyordum ama doğumdan beri bunlara düşkünüm gebelik şekerim olduğu doğumdan sonra bunları yemeyi abartmıştım o süreçte de artık çok çok abartmıştım suan kestim çikolata dışına onu da bugün keseceğim şuana kadar amip diyordum ama suan alerji kafamı karıştırıyor ayrıca kan gelirse mutlaka anlardım değil mi knkadan
Toplu olmasa bile nokta nokta oluyor belli ediyor kakada ama sadece kan değil çok huzursuzsa da alerjidir muhtemelen (bağırsak tepkili)

Amip her testte farkli sonuc verebilir, cunku verilen ornek kakada amip hic olmayabilir ama biraz farkli bolgesinden ornek alinsa amip yine olabilir.

Bunu bana kendi yasadigim surecte laborant anlatmisti.

Dolayisiyla cocugunuz muhtemelen amip tasiyor, bu durumda hijyenle alakali problem yasiyor olabilirsiniz, dikkat etmeniz gerekenleri doktor acikladi mi?

Ornegin tuvalete girip ciktiktan sonra elini yikamayan pis biri cocugunuzun elini tutmus, elini agzina sokmus bile olabilir.

Laktoz intoleransı da olabilir tabi, bizim aşırı huzursuzluk en son kan oldu. Deri testi ile süt yumurta kesildi tam düzeldi çoklu gıdaya döndü. Kuruyemişte kesildi. Şuan diyetim takipte, kan hala geliyor ama kaka rengi normale döndü genel olarak. Ek gıda ile toparlayacağı ön görülüyor. Gaz ve huzursuzluk hala var ama genel olarak eskisinden daha iyi. Ya uyuyor ya ağlıyordu ilk başlarda 🥹

Amip her testte farkli sonuc verebilir, cunku verilen ornek kakada amip hic olmayabilir ama biraz farkli bolgesinden ornek alinsa amip yine olabilir.

Dolayisiyla cocugunuz muhtemelen amip tasiyor, bu durumda hijyenle alakali problem yasiyor olabilirsiniz, dikkat etmeniz gerekenleri doktor acikladi mi?

Ornegin tuvalete girip ciktiktan sonra elini yikamayan pis biri cocugunuzun elini tutmus, elini agzina sokmus bile olabilir.
Yaa o kadar dikkat ediyoruz ki kızım var kreşten geldiği gibi antibakteriyel ıslak mendil ile siler elini sonra yıkar tüm üst baş değişiyor her tuvaletinş kontrol eder el yıkar sadece öğretmen arkadaşlar gelmişti okuldan sonra kucaklarına aldılar acaba kıyafetlerinden mi bulaştı bi o aklıma geliyor

Siz amip de nasıl bir süreç yaladınız 20 gün oldu geçmedi daha 11-12. Gün düzeldi tekrarladı yine

Back
X