• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ağlayarak uyanıyor

yogurtlusemizotu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2019
316
366
103
33
Merhabalar hanımlar. Yaklaşık bir aylık bebeğim var. Gece gündüz demeden yatağına koyunca uyanıyor. Uykuya dalınca çok kısa sürüyor ve bağırarak ağlamaya başlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım gazı da var çıkaramıyor , kakasını zorla yapıyor. Sap simplex kullandık fayda etmedi. Probiyotik takviyesi veriyoruz. Bu konuda bana yardımcı olacak biri varsa çok sevinirim.

Gaz sorununu cok cok fazla yasadik biz. Bebek aglayarak uyaniyorsa bunun en buyuk sebebi gazdır. Her emzirmeden sonra gazini cikariyorsunuzdur zaten. Benim bebegim omzumda degil de oturur pozisyonda cikarirdi gazini. Dizime oturtur gibi tutup sirtindan hafifce vururdum. Osman Gonulal hocanin videosu var bu pozisyonlarla ilgili. Izleyebilirsiniz.
Onun haricinde gaz damlalarini 20 damla falan vermek gerekiyor. Bu olcuden az veriyorsaniz bu olcuye cikarabilirsiniz.
Bebeklerin sindirim sistemi gelismediginden anne sutundeki laktozu sindiremeyebiliyorlar. Relaktaz damla kullandim ben. Her emzirmeden once 6 damla.
Prebiyotik ayni sekilde 5 damla devam.
Ama bunlar bebegi sadece rahatlatiyor. Gaz bitmiyor. Ilk 4 ay bebegim kucagimda dik vaziyette uyudu. Cok az yatar pozisyona getirsem bagirarak aglardi. Surekli kucagimda dik tutarak uyuttum. Iyice dalinca koydum yataga.
4. aya gelince mucize gibi gaz kesildi bir anda. Sabredin ve bebeginizi bol bol kucaklayin.

Merhabalar hanımlar. Yaklaşık bir aylık bebeğim var. Gece gündüz demeden yatağına koyunca uyanıyor. Uykuya dalınca çok kısa sürüyor ve bağırarak ağlamaya başlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım gazı da var çıkaramıyor , kakasını zorla yapıyor. Sap simplex kullandık fayda etmedi. Probiyotik takviyesi veriyoruz. Bu konuda bana yardımcı olacak biri varsa çok sevinirim.
Ben günde 1 çay kaşığı dut suyu verdim ama bu yöntemi herkes doğru bulmayabilir eskiden babaannemler bize öyle yapıyomuş bana da dediler rahat olur hiç gazı olmaz diye bende yaptım. Kendim hergün en az 1 bardak içtim bide bebeğe 1 çay kaşığı verdim. Hiç gaz damlası kullanmadık.

Yatağı soğuk değil de hafif sıcak olsun bir de sizin üzerinizden çıkan bir giysi (fanila gibi) üzerine yatırmayı deneyebilirsiniz.

Back