• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim aç mı??

lyss

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2009
568
781
628
merhaba herkese. 7 haftalik bir oglum var. 36. haftada 3 kg olarak doğdu. ilk ay tek memede 20 dk emer doyardi. 2-2.5 saatte bir o acıktıkça emzirirdim. ilk ay sonunda 1 kg aldı.

10 gündür filan sütün baya azaldığını hissediyorum. memeler artık pek dolmuyor hep yumuşak. sıkınca da hiç tazyikle çıkan yok, hep damla damla çıkıyor. ilk 10 gün sütüm artsın diye sağmıştım, sabah 120cc çıkmıştı bi kere, en az da 60 cc çıkıyordu. sonra hiç sağmadım. şimdi sağıyorum maksimum 25-30cc çıkıyor çift memeden.

bebeğim 1 saat boyunca emiyor, onda da ben çıkarıyorum artık. sonra 1 saat sonra tekrar ağlıyor ki bence acıktığı için. o 1 saatlik arada memeyi versem alır ama hemen. bu kadar uzun emmesi normal mi? sütüm az sanırım ama yine de uzun emzirerek farkı kapatmaya ve bebeğimi doyurmaya çalışıyorum. herkes bebek aç mama ver diyor.

benim gibi olan oldu mu hiç? yani uzun emzirenler olmuş ama herkes sanki emme refleksini tatmin için vermiş memeyi. bebek doymadığı için uzun emziren var mı?? kuvvetlendikçe emiş süresi kısalır mı ve ne zaman??

inşallah içimi rahatlatacak bikaç cevap alırım :(

Mama vermiyorsaniz lütfen çevrenin lafına bakıp vermeyin Allah tarafından o süt bebeğinize ilk 6 ay yetsin diye verilmiş sütüm az demeyin psikolojik olarak size öyle geliyor muhtemelen gogusleriniz terbiyeye girmiş ondan tazyikli gelmiyor azlikla alakası yok yani bende oğluma 6 ay sadece anne sutumu verdim ama inanın hangi ortama girsem bu çocuk aç sütun yok vsvs. O yüzden tek yapacağınız çevreye kulağınızı tıkamak ve bebeginizi bol bol emzirmek 🥰 uzun süre memede kalmasıda çok normal bu aylar böyle olur kafanıza takilmasin yani

Beslenme aralıkları 4 saat olmalı. 4 saat sonra da memenizde dolgunluk olmuyor mu?

sürekli memede olduğu için süt dolmuyor. Ondan 25cc çıkıyordur. Gece uyurken falan uzun emmediği bir aralıkta sağım denediniz mi? Bir de sağlık ocağına tartıma götürün 2-3 günde bir bence. Memede tutun bol bol. Zor biliyorum ama etrafı çok dinlemeyin. Bebeğinize odaklanın. Memede kalmak istiyorsa kalsın

Memeler belli zaman sonra terbiye oluyor,bir de bebegin memeden ayrilmak istememesi doymadigi için degil tamamen emzik niyetine kullandigi için de olabilir, kilo alımı normalse ki dediginize gore kilo aliyor, ac oldugundan degil.ben de nacizane mama onermem,insanlar hazir bu cocuk ac veya baska söylemlere, ama bebeginizin herseyine en cok siz vakifsiniz,bence dikkate almayın.

çok sağolun cevaplar için. bu memenin terbiye olma olayını bilmiyordum. biraz araştırdım içim rahatladı, dediğiniz gibi olabilir cidden. gerçi benimki biraz erken olmuş sanırım.
bugün dayanamayıp çocuğu tarttırmaya götürdüm. son bir haftada 220 gram almış, gayet iyi gibi. bebeğimde iye kaynaklı uzamış sarılık var, emişi kuvvetli olmadığı için de 1 saatte ancak doyup çabuk acıkıyodur belki. artık o istedikçe emzirecem yeterki sütüm kilo alımına yetsin.

sağınca çıkmamasına da takılmayacam artık çünkü 4 saat sonra denediğimde bile çok çok az çıktı (tek meme 20cc). resmen depolanmıyor artık :( nasılsa 6 ay daha çalışmayacam, emziririm çocuğumu.
çok saolun tekrar cevaplar için.

Mama vermiyorsaniz lütfen çevrenin lafına bakıp vermeyin Allah tarafından o süt bebeğinize ilk 6 ay yetsin diye verilmiş sütüm az demeyin psikolojik olarak size öyle geliyor muhtemelen gogusleriniz terbiyeye girmiş ondan tazyikli gelmiyor azlikla alakası yok yani bende oğluma 6 ay sadece anne sutumu verdim ama inanın hangi ortama girsem bu çocuk aç sütun yok vsvs. O yüzden tek yapacağınız çevreye kulağınızı tıkamak ve bebeginizi bol bol emzirmek 🥰 uzun süre memede kalmasıda çok normal bu aylar böyle olur kafanıza takilmasin yani
Ne alaka hic sutu olmayan kadinlar var. Bu dusumda sizin mantiginiza gore kesin sut var diye dusunup bebegi acliktan oldurelim o zaman 🤦🏼‍♀️

Konu sahibi cisli ve kakali bez sayisini takip edin amcak boyle anlayabilirsiniz

çok sağolun cevaplar için. bu memenin terbiye olma olayını bilmiyordum. biraz araştırdım içim rahatladı, dediğiniz gibi olabilir cidden. gerçi benimki biraz erken olmuş sanırım.
bugün dayanamayıp çocuğu tarttırmaya götürdüm. son bir haftada 220 gram almış, gayet iyi gibi. bebeğimde iye kaynaklı uzamış sarılık var, emişi kuvvetli olmadığı için de 1 saatte ancak doyup çabuk acıkıyodur belki. artık o istedikçe emzirecem yeterki sütüm kilo alımına yetsin.

sağınca çıkmamasına da takılmayacam artık çünkü 4 saat sonra denediğimde bile çok çok az çıktı (tek meme 20cc). resmen depolanmıyor artık :( nasılsa 6 ay daha çalışmayacam, emziririm çocuğumu.
çok saolun tekrar cevaplar için.
Benim göğüslerde öyleydi vıcık vıcık içi boş gibi. Bebeğinin emdiği kadarına göre süt salgılandiktan sonra göğüsler öyle oluyor.

Ne alaka hic sutu olmayan kadinlar var. Bu dusumda sizin mantiginiza gore kesin sut var diye dusunup bebegi acliktan oldurelim o zaman 🤦🏼‍♀️

Konu sahibi cisli ve kakali bez sayisini takip edin amcak boyle anlayabilirsiniz
Ama bu kadın öyle bir durumda değil 7 haftadır sadece anne sütü alan bebek şimdiye kadar açlıktan ölmediyse bundan sonra da ölmez diye düşünüyorum.

Ama bu kadın öyle bir durumda değil 7 haftadır sadece anne sütü alan bebek şimdiye kadar açlıktan ölmediyse bundan sonra da ölmez diye düşünüyorum.

haklısınız. ilk ay kilo alımı gayet iyiydi. o yüzden şu an en çok lazım olan şey moral. benim gördüğüm çoğu doktor bile hemen mamaya yönlendiriyor. iki farklı doktora gidiyorum, emzirme süresini söyleyince teki hemen mama verdi, diğeri gerekirse 24 saat emzir dedi. benim de kafam tamamen karışmıştı.
bu meme terbiyesi olayını öğrenmem ve bebeğimin kilosunun iyi çıkması çok moralimi düzeltti. artık ne sağılan miktara bakıcam, ne başkalarını dinlicem. hemen eve bi tartı alıyorum 😅 çiş miktarından anlamıyorum çünkü, bazı bezler hafif oluyor, bazısı ağır, ona güvenip hesap yapmak çok zor.

Hiç sütü olmasa bebek memede kalmaz ve meme ile savaşır resmen (meme reddi başlar). Aç olsa uyumaz. Kilo alımı durur ki kilo almaya devam ediyormuş.

Annenin sütü hala varsa dönem dönem bebeğin ihtiyaçlarına göre azalıp çoğalır, emzirme esnasında bebeğin tükürüğünden hastalığını anlayıp ona özel süt üreten harika bir vücudumuz var.

Hiç sütü olmasa bebek memede kalmaz ve meme ile savaşır resmen (meme reddi başlar). Aç olsa uyumaz. Kilo alımı durur ki kilo almaya devam ediyormuş.

Annenin sütü hala varsa dönem dönem bebeğin ihtiyaçlarına göre azalıp çoğalır, emzirme esnasında bebeğin tükürüğünden hastalığını anlayıp ona özel süt üreten harika bir vücudumuz var.
Benim bir arkadasim 2 ay boyunca yanlis emzirip bebegin ac kalmasina sebep oldu farkinda olmadan. Yani illa bebek hircinlasmiyor.

Emzirmeye ve anne sutune gereginden fazla anlam yuklediginizi dusunuyorum. Neticede tum memelilerin yaptigi bir eylem 🤷🏼‍♀️

Benim bir arkadasim 2 ay boyunca yanlis emzirip bebegin ac kalmasina sebep oldu farkinda olmadan. Yani illa bebek hircinlasmiyor.

Emzirmeye ve anne sutune gereginden fazla anlam yuklediginizi dusunuyorum. Neticede tum memelilerin yaptigi bir eylem 🤷🏼‍♀️

Dediğiniz gibi tüm memelilerin yaptığı bir eylem. Hiçbir kedi köpek emzirme eğitimi almıyor 🙈
Yanlış emzirme gibi bir durumda meme uçları yara olur yani bunu anlamamak imkansız. Zaten 2 ay çocuk aç kalsa kilo almaz ve bir anne bunu fark eder.
Ancak konunun sahibi bebeğinin kilo aldığını söylemiş yani ortada aslında bir sorun yok

aynisini ben yazacaktim ki siz yazmissiniz agziniza saglik
mamalar da zaten oylesine durup dururken uretilmeye baslandi veya bazi dr lar gerektiginde mama kullanmayi oneriyorlar yanlis mi yapiyorlar yani????

Çocuk emdikçe süt geliyor, yumuşak olması sütün az olduğunu göstermez.. Huzursuzluk, kaka, çiş durumu iyi ise problem yoktur.

Hi hi ben zaten yalan soyluyorum. Neyse hanimefendi siz istediginiz gibi, istediginiz kadar cocugunuzu ve/veya bebeginizi ac birakma riskine girebilirsiniz, ben girmem. Herkesin kendi cocugu 🤷🏼‍♀️

merhaba herkese. 7 haftalik bir oglum var. 36. haftada 3 kg olarak doğdu. ilk ay tek memede 20 dk emer doyardi. 2-2.5 saatte bir o acıktıkça emzirirdim. ilk ay sonunda 1 kg aldı.

10 gündür filan sütün baya azaldığını hissediyorum. memeler artık pek dolmuyor hep yumuşak. sıkınca da hiç tazyikle çıkan yok, hep damla damla çıkıyor. ilk 10 gün sütüm artsın diye sağmıştım, sabah 120cc çıkmıştı bi kere, en az da 60 cc çıkıyordu. sonra hiç sağmadım. şimdi sağıyorum maksimum 25-30cc çıkıyor çift memeden.

bebeğim 1 saat boyunca emiyor, onda da ben çıkarıyorum artık. sonra 1 saat sonra tekrar ağlıyor ki bence acıktığı için. o 1 saatlik arada memeyi versem alır ama hemen. bu kadar uzun emmesi normal mi? sütüm az sanırım ama yine de uzun emzirerek farkı kapatmaya ve bebeğimi doyurmaya çalışıyorum. herkes bebek aç mama ver diyor.

benim gibi olan oldu mu hiç? yani uzun emzirenler olmuş ama herkes sanki emme refleksini tatmin için vermiş memeyi. bebek doymadığı için uzun emziren var mı?? kuvvetlendikçe emiş süresi kısalır mı ve ne zaman??

inşallah içimi rahatlatacak bikaç cevap alırım :KK43:
Günlük kilo alımı nasıl...sağlık ocağına git tarttir üç gün yada iki gün sonra tekrar git tarttir...belli bir gram almaları lazım hergun. Almadiysa zaten mama ver derler...doyup doymadigini anca kilo alımıyla anlarsın onun bunun lafına takılma. Goguslerinin yumuşaklığında da takılma..benimde öyleydi ama kilo alımı çok güzel oldu oglumun.
Yalnız tekrar okudum da 1 saat emmesi çok fazla. Gerçekten sütun yetmiyor olabilir...kendinde tart evde bekleme pazartesiyi...aç kalmasın yazik

Back