Bebeğim 9 aylık başını tutamıyor.lütfen yardım

Zeynep Masal Ada

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2022
43
16
3
34
Kızlar merhaba bebeğim 9 aylık başını tutamiyor.surekli hastanelerdeyiz. Şuana kadar yaptığımız testler temiz çıktı.dahada yapacağımız testler var.bana göre biseyi yok diyorum tembel diyorum ama cevredende etkileniyorum.sizinde benim gibi başını geç tutan çocuğu veya tanıdığı varmı.bu geçici birşey mi.her bebeğin gelişimi aynı değil diye biliyorum ben çok ta görüyorum çevrede ama bu normal mi . başını tutamamasi.yani şöyle diyim yüzüstü yatirdigimda azda olsa kaldiriyor ama sırt üstü elinden tutup çekince baş geriye düşüyor.eline bişey almıyor.elini ağzına götürmüyor.hareketleri diğer bebeklere göre çok yavaş.yarin fizik tedaviye baslicaz doktor tavsiyesiyle.ama sizlerden de fikir almak istiyorum belki böyle olupta sonra düzelen vardır diye bilmek istiyorum

Neden kimse cevap yazmıyor

Anlattıklariniz tembelliğin otesinde . Sirt ustu yatirdiginizda bas tutma refleksini dogar dogmaz yaptiklarinda bile tutuyor. Iki cocuk buyutum ahkam kesmek istemem ama tembellik deyip gecmeyin. Suanda onerilen tedavilerle iyi sonuclarinizi dileyebilirim . Uzman degilim ama uzulerek tembellik olmadigini soyleyebilirim

Tabii ki doktorlar tanı ve teşhis koyacaktır, birçok nedeni olabilir fakat benim kardeşimde de bebekken baş tutamama sorunu vardı. D vitamini eksikliğinden olmuştu, doktor takviye vermiş ve bebeği her gün güneşlendirmemizi istemişti. Aynı zamanda aynı sorunu yaşayan akrabamız verilen ilacı doğru düzgün kullanmadığı için çocuğu şu anda engelli. İnsan çok yakınında olunca olumsuz hiçbir şeyi konduramıyor ama lütfen ihmal etmeyin. Bebişe sağlıklı bir ömür dilerim.

Teşekkür ederim bilginiz için.zaten tüm tahlilleri yapılıyor.hatta bugün özelde tedaviye başladık.kisa zamanda farkı kendinizde göreceksiniz dediler.yaa hani anne hissederya birşey olup olmadığını.benimde içim o yönden hep rahat kalan tahlilerde temiz çıkacak hissediyorum.fizik tedaviyle inşallah sonuç alırız.

Doktorunuz sizi en doğru şekilde bilgilendirip yönlendirecektir, boyun kasları gelişememiş gibi sanki, bunun bir sürü sebebi olabilir, peki sizin elinizi kavrıyor mu, elinizi tutup kendini kaldırmaya çalışıyor mu ve oturabiliyor mu yoksa sadece boynunu mu tutamıyor?

Teşekkür ederim sağolun.dedigim gibi kontrolleri hiç aksatmiyoruz.ilac falan verilmedi hiç.zaten şuana kadarki testler hep temiz çıktı.fizik tedaviyi önermişti doktor bugün onada başladık.bir kaç tane daha test var onlarida yaptiricaz bakalım.bazen böyle coşuyor hareketleri hiç yok değil ama genelde az.kahkaha atıyor bazen ev sesinden yıkılıyor . göz teması kuruyor.aileyi tanıyor yabancıdan kaçıyor.herseyi çok güzel .işte baş tutamamasi hareketlerinin yavaş olması nedeniyle tahliller yapılıyor.cevredede söyleyenler var 1 yaşına kadar tutamayıp sonra başını tutan ,1 buçuk yaşında yürüyen sonra normale dönen vs çok kişi anlattı böyle.her çocuğun gelişimi bir değil diyorlar hep.insallah benim bebisimde geriden geliyordur .gelişmeleri ben buradan gene yazarım benim durumunda olanlara bilgi olsun diye

Ben başımı tutamıyormuşum uzun süre , sonra düzelmiş hatta komşular falan çok darlamışlar annemi zamanında

Hayır elini hiç kullanmıyor.eline birşey almıyor biz kendimi eline oyuncak veriyoruz 5-10 saniye tutup sonra elini açıyor düşüyor.oturmayi destekli oturuyor yanlarına birşey koyunca ama uzandiginda dönmüyor sağına soluna .ama başını yanlara çeviriyor sesimize dönüyor.bir kaç sefer yakaladım eline bakıyor bazen sanki yeni keşfediyor elini.ona bile mutlu oluyoruz

Dayımın kızında lizensefali çıkmıştı hatta konum var …

Bebeğiniz başını, ellerini tümden kullanamaz halde değil, biz doktor değiliz tam olarak nedir bilemeyiz, ki siz zaten doktora götürmüşsünüz ve tedaviye başlanmış, tetkikleri de yapılıyormuş, muhtemelen kaslarında hafif bir zayıflık vardır, o da tedaviyle düzelir bence.
Arkadaşımın kızı da 9 aylıkken oturamıyordu yanlarına destek konsa bile düşüyordu, kızımın doktoruna götürdük kaslarda zayıflık olduğu söylendi vitamin takviyesiyle toparlar denildi, toparladı maşallah şimdi 27 yaşında gayet iyi durumda, siz elinizden geleni yapıyorsunuz içinizi ferah tutun

Fizikle doktorunuzun yönlendirmesiyle mutlaka düzelir cocuklar büyüyüp gelişmekte düzeleceğine inanın fiziği ihmal etmeyin şimdilik endişelenmeyin tedavinin faydası olacaktır.

Bizimde B12 vitamini eksikliği vardı.ama çok değil demişti. tek birtane iğne vermişti.onu da yaptırmıştık.hareketleri zaman geçtikçe iyiye gidiyor.doktorun dedigide iyiken kötüye gitmesi iyi değilmiş.benim kiziminda kaslarla ilgili sıkıntısi var ama henüz bişey çıkmadı

Fizikle doktorunuzun yönlendirmesiyle mutlaka düzelir cocuklar büyüyüp gelişmekte düzeleceğine inanın fiziği ihmal etmeyin şimdilik endişelenmeyin tedavinin faydası olacaktır.
Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için inşallah güzel sonuçlar alırım burdan da müjdeyi veririm size

Gecmis olsun bence arastirma hastanelerine basvurun dogrudan ..kaslari yada kemikleri guclensin diye yapabilecrginiz seyleri arastirin ama dojtora da danisin bunlari yaparken .
Biz zaten hep araştırma hastanelerine götürdük tahlillerin hep oralarda yaptırdık.çapa bakırköy genelde oralardayiz

merhaba bebeğiniz nasıl oldu diğer tahlil sonuçlarınızı bekliyordunuz , inşallah güzel sonuçlar alırsınız , bebişinizin sağlıklı uzun ömürleri olsun sizlerle ve tüm sevdikleriyle

Teşekkür ederim.suana kadar yapılan testler temiz çıktı.yeni tahliller yapıldı onların sonucunu bekliyorum.yapilacak 2 tahlil daha kaldı.bu arada fizik tedavi ye de başladık.bakalim inşallah biseyi yoktur
İnşallah onlarda güzel çıkar annesi , fizik tedavi ile de hemen toparlar , benim küçüğümde geç hareketlendi inanın 9.aya kadar hareketli olmayan çocuk bir haftada ara ara emekleme hareketi yaparak bi anda emekledi bi anda bize tutunup ayağa kalmaya başladı inşallah sizinde bi anda öyle olur

Benim ablam anlattığınız gibi çok geç oturmuş yürümüş kendini tutmuş annemin sütü yokmuş emzirememis eskiden mamada yok varmistirda eski zamanlar aldırmamışlar herkesin yaptığı gibi nisastayla muhallebiyle beslemişler annem doktora götürdüğünde doktor azarlamış kenmikleri zayıf kalmış guclenmemis diye 3 iğne vermis3 uncu yaptırmaya kalmadan toparlanmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…