• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim 6.ayına girdi, yiyor ama kilo alamıyor, lütfen bi yardımcı olun!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Tacsiz Prenses

Sakın görünüşe aldanma, görünüşte herkes insandır.
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2015
308
137
103
Selam sevgili anneler,
6 aylık nazlı bir prensesim var.. Bugün aylık kontolüne götürdük.. Geçen ay 6100gr. olan prensesim, bu ay 6250gr.olmuş :KK61: ortalama 20-25 gün önce ek gıdaya başladık.. Şu an günlük meyvesini yiyor, et suyundan yaptığım sebze çorbasını püre halinde tüketiyor, emziriyorum gündüzleri de.. Geceleri 2 kere yada 3 kere uyanıp emiyor. Sabahları kahvaltıya da başladık; bebek bisküvisi, yumurta sarısı, süt, labne peyniri veriyorum.. Ama bebeğim bir ayda sadece 150gr.almış.. Hareketli bir bebek, sürekli oraya buraya dönüyor, ayaklarını kaldırıyor, kucakta iken zıp zıp zıplıyor.. Görünüşü normal zayıf görünmüyor ama bir ayda böyle az olması :KK61:
Ne yapabilirim ne önerirsiniz? Kan testi yaptıracağız ama nasıl kilo aldırabilirim? Bu durumu yaşayan oldu mu? Neden kilo almıyor acaba sütüm mü besleyici değil? :KK64::KK61:

Merhabalar..
konunuzu okuyunca kendimi gördüm birden benim bebeğim de az kilo alarak büyüyor şimdi 12 aylığız hep 500- 700gram arası alarak büyüdü .endişenizi anlıyorum
yemesi normal diyorsunuz o yüzden idrar tahlili yaptırmanızı öneririm
inşallah yoktur ama enfeksiyon yüzünden almamış olabilir.kız çocukların da çok görülüyor

Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.. Gelecek aya kan ve idrar yapacak sanırım doktorumuz.. Bende internetten bakayım enfeksiyona.. Nedir nasıl geçer?

Antibiyotik tedavisiyle geçiyor bildiğim kadarıyla canım.birde alt temizliğine daha çok dikkat etmen gerekiyor bildiğim kadarıyla :) inşallah yoktur öyle birşey bebeğine sağlık diliyorum

Cnm yiyorsa bence enfeksiyon yoktur...iştahsız olursa oluyor enfeksiyon. ..istersen ayda 1 kilo aldıran corba tarifini verim..

1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı irmik
1 çay kasıgı Salça
Biraz kuru nane
2 bardak su
Unla yagı biraz kavurun sonra üstüne irmigide atıp 2 bardak su ekliyelim bebeginiz 6 aylık oldugu icin salcagı cay kasıgından daha az koyun...sonra 5 dakika kaynatın...ve hazır afiyet olsun..bol bol kilo yapsın :KK49::KK49::KK49:

1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı irmik
1 çay kasıgı Salça
Biraz kuru nane
2 bardak su
Unla yagı biraz kavurun sonra üstüne irmigide atıp 2 bardak su ekliyelim bebeginiz 6 aylık oldugu icin salcagı cay kasıgından daha az koyun...sonra 5 dakika kaynatın...ve hazır afiyet olsun..bol bol kilo yapsın :KK49::KK49::KK49:

Su yerine süt olurmu bebim kizim 15 aylik bide siz hergunmu verdiniz

Selam sevgili anneler,
6 aylık nazlı bir prensesim var.. Bugün aylık kontolüne götürdük.. Geçen ay 6100gr. olan prensesim, bu ay 6250gr.olmuş :KK61: ortalama 20-25 gün önce ek gıdaya başladık.. Şu an günlük meyvesini yiyor, et suyundan yaptığım sebze çorbasını püre halinde tüketiyor, emziriyorum gündüzleri de.. Geceleri 2 kere yada 3 kere uyanıp emiyor. Sabahları kahvaltıya da başladık; bebek bisküvisi, yumurta sarısı, süt, labne peyniri veriyorum.. Ama bebeğim bir ayda sadece 150gr.almış.. Hareketli bir bebek, sürekli oraya buraya dönüyor, ayaklarını kaldırıyor, kucakta iken zıp zıp zıplıyor.. Görünüşü normal zayıf görünmüyor ama bir ayda böyle az olması :KK61:
Ne yapabilirim ne önerirsiniz? Kan testi yaptıracağız ama nasıl kilo aldırabilirim? Bu durumu yaşayan oldu mu? Neden kilo almıyor acaba sütüm mü besleyici değil? :KK64::KK61:
canım öncelikle doktorunun sözünden çıkma olağan dışı bi durum olsaydı mutlaka söylerdi sana. tahlillerini yaptır tabi ama iştahı yerindeyse endişelenme. bildiğim kadarıyla böyle durumlarda boy uzamasına bakılıyor boy uzaması normalse kilo önemli değil.

Benim oğlum 6. Ayında 100 gr. Almıştı. Boyu da bir cm uzamisti. Ondan sonra dikkat ettim daha sık emzirdim 7.ayinda 700 gr. Aldı 3 cm. Uzadı. Olabiliyor yani. Sen doydu sanırsın ama açtır belki.

Cnm yiyorsa bence enfeksiyon yoktur...iştahsız olursa oluyor enfeksiyon. ..istersen ayda 1 kilo aldıran corba tarifini verim..
Iyi niyetinizi anlıyorum fakat 1 çay kaşığı da olsa ki bu onernize göre haftada 4 çay kaşığı Salça eder 1 yaşından küçük bebeğe asla verilmez. Bebeğin böbregi bu tuzu süzemez. Unun yağda kavrulmasi trans yağ olusumudur ve yanmış yağ bebeğe zararlıdır.
Salcasiz ve kavrulmadan yapılmalıdır bu çorba.
Kusura bakmayın bebekler zarar görmesin istedim

1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı irmik
1 çay kasıgı Salça
Biraz kuru nane
2 bardak su
Verdiğiniz tarif 1 yaş altı bebek için uygun değil, salça ve kavrulmuş un bebek için zararlı şeyler. lütfen böyle bir sorumlulugu almayın.

Merhaba, sütünüzün kalitesi bebeğinizin kilosunu doğrudan etkiler, bir diğer etkende kaka yapma problemi varsa buda etkiliyor.

Back