Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
çıkamadım şu illetten nasıl bunalıyorum hala e tabi sürekli ben bakıorum bebeğe kayınvalidem gezio bunun da etkiisi var bebekle de dışarı çıkamıorum rahat edemiorum 10 gün evden çıkmadııım oluo nasıl kurtuldu girenler yokmu
Kizim Rabbime Emanet
Kayıtlı Üye
Neden disari cikmiyosun anlamadim ben kizim 2 haftalikken cikmaya basladim bebek arabasiyla ufak tefek alisverisleri yapiyodum uzak yerlere gittigim zaman oto kooltuguna koypu cikiyodum. evden cikmasan cikamazsin bunalimdan
Normaldir ben de yaşamıştım aynı şeyleri.Bebeğim de o zamanlar dışarı çıkmayı hiç sevmiyodu huzursuz oluyodu.Ben zaten bunalımdaydım yorgundum hi çıkmıyodum tek başıma.Sonra o da dışarıya alıştı 7.ay gibi.Ben kendime biraz kendime geldim alıştık yani.Hepsi geçici merak etme.Sadece birazcık çaban yeter.İnan şimdi senin için en kolay zamanları.Benimki 14 aylık sürekli hareket halinde.Keşke diyorum o günlerin tadını çıkarsaymışım.Doya doya gezseymişim oğlumu alıp.Havalar güzel al götür parka hem o temiz hava alır uyur hem sana değişiklik olur.Bunun çözümü sende.Eğer 1-2 saat bırakabileceğin biri varsa bırak yalnız çık.Dolaş alışveriş yap kuaföre git...vs.Bir de daha çok küçük pek düzeni yoktur.Uykusu yemeği düzene girsin herşey daha kolay oluyo.Çok zor tek başına bakmak.Bana annem çok yardımcı olduğu halde çok zorlandım.Allah kolaylık versin.Unutma geçici bir süreç.Hepimiz yaşadık o günleri.
çıkamadım şu illetten nasıl bunalıyorum hala e tabi sürekli ben bakıorum bebeğe kayınvalidem gezio bunun da etkiisi var bebekle de dışarı çıkamıorum rahat edemiorum 10 gün evden çıkmadııım oluo nasıl kurtuldu girenler yokmu
bence biz anneler benm bebğim var şunu yapamam şuraya gidemem falan filan diye kendimize engeller koydukça bebeklerimiz bizim yaşam enerjimiz olucağı yerde sanki bi yük haline geliyolar..bizim mutluluk kaynağımız olduklrı halde bizi mutsuz ediyolar..halbuki bebği olan bi anne pekala her yerede gider her sosyal aktivitenin içinde de olur..hazır havalarda ısınmışken neden kendimizi kapatalım..alalım bebişlerimizi çıkalım.. kendimize de onlara da iyilik yapmış oluruz..ancak mutlu anne babalar mutlu çocuklar yetiştirir derler.. dimi ama..kayınvaliden yalnız gezsin sen bebişinle gez ohh misler gibi)))
Rabbim ol der ve olur ...
Kayıtlı Üye
Korkma korkma çıkarsın bunalımdan ama evden çıkman lazım öncelikle.Niye bebişle bir yere gidemiyorsun,avmlere git,bebek odası var beslenme ve bakım için.Havalar ısınıyor,dışarı çıkabilirsiniz.Kaynananı boşver güzelim,bebek onun değil ki senin,o düşünmüyorsa seni azıcık nefes alsın diye sende ona minnet etme.İnan geçecek bu günler.İlk 4 ay bende bunalımlardaydım annem de annem diye tuttururdum.Ne zaman işe başladım dışarı çıkıp insan yüzü gördüm bunalımdan kurtuldum.Bu arada oğlum 5 ay 10 günlük.
benim doğumum kışa denk geldi bende 3 ay doğru düzgün dışarı çıkmadım hem soğuk hem bebek küçüktü,ama şimdi havalar ısınıyor bebek arabasına koyup gidebilirsiniz biryerlere bide büyükşehirdeyseniz hiç dert etmeyin yani,kayınvalideyi de bırakın gezsin,başınızda olmasında herşeye karışan tiplerde var yoksa :))
yaşama sebebim..fındığımm
Kayıtlı Üye
bende öyleydim benim stresim kızımada geçiyodu normal olarak ne zaman dışarı çıksak burnumuzdan getirirdi.. ki zaten asla yalnız bi yere gitmedim gidemedim korkumdan.. bende baktımki olmuyo kız çok huzursuz oluyo bi yerden sonra bıraktım stres stres evde oturdum oda hep huzursuz bi bebek oldu..bi gittiğim annemlerdi başka hiçbiyer.. bi imrenirdimki yalnız bebeğiyle gezen annelere..şimdi diyorum ne salakmışım..niye korkmuşsam..sende al bebeğini çık dışarı..bende işe başlayınca kendime geldim..meraklanma çıkacaksın bunalımdan..ve yaşadığında çook normal..ama alışveriş bile olsa bi ekmek bile alsan evden çık biraz..kendine gelirsin emin ol..
benim oğlum 9,5 aylık doğduğundan beri geziyoruz:) ve o kadar neşeli o kadar insanlarla barışık bi çocuk ki maşşalah diyorum 26 günlüktü denize gittik tam temmuz sıcaklarında düşün artık sen mangalimızada gittik alışverişimizede gittik çok soğuk havalarda bile evde oturmadık hep gezdik hep geziyoruz hayata birkere gerliyoruz onlar bizim yaşam sevincimiz kabusaçevirmeyin hayatııı diyorum ben