Bebek Beslenmesi bebeğim 4 aylık ek gıdaya neyle başlamalıyım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mdunal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
47
2
36
Ankara
bebeğim doğduğundan beri maaşesef sütüm yetersizdi. şimdi hiç yok. doktor yavaş yavaş ek gıdaya başla dedi. elma suyu mu yoğurtmu pirinç unu mamasımı yoksa hazır mı neyle başlayım. 2 gündür bir çay kaşığı elma suyu veriyorum.

oğlum var 4 aylık bize dr vermedi anne sütüne devam dedi Ama duyduğum okuduğum kadarıyla ve arkadaşım başladı ilk elma suyu 1 çay kaşığı verip çoğaltıyosun 1 hafta veriyosun sonra başka meyveye geçiyosun armut,şeftali gibi.3-4 gün suyunu sonrada biraz biraz püresi verilebilir azar azar sanırım benim bildiğim bu kolay gelsin

Bulgur pilavi ve beyaz uzum denedin mi? Bunlar sutu cok arttiriyor. Bir de gun icinde bolca dereotu ve su tuketmeye calis. Bir de geceleri mutlaka emzir, hormon en cok gece salgilaniyor. Yorucu olabilir ama deger. Ne kadar cok emzirirsen o kadar cok artar.

Mutlaka yaparsin ama ben yine de hatirlatmak isterim, doktoruna mutlaka danis, cunku 4 ay kati gidaya baslamak icin biraz erken gibi geldi bana. Hassas midesine uygun gidalari tanitmak lazim.

En faydalisi anne sutu tabi eger artirabilirsen. Ama eger sutun gelmezse, devam sutleri var. Onlara devam ederken, cok hafif ek gidalarla basla. Pirinc unu ilk tavsiye edilen mama, cunku bebek baska bir lezzete alismaya basliyor. Ama cok pirinc unu verme, birkac kez tanit sadece, birkac kasik. Sonra patates ve havuc puresiyle devam edebilirsin, cunku bunlar da hafif. Yurtdisinda 1 yasina kadar kesinlikle bal ve inek sutu verdirmiyorlar.

Kolay gelsin :)

Son düzenleme:

cnm yapmadığım kalmadı. psikolojik sorunlarımdan dolayı çokkk stresli bir hamilelik ve doğum sonrası geçirdim. stres sütü bitiren en büyük nedenmiş. yani olmadı. gerçi bir gün su içsem ertesi gün içmedim. devamlı ağlayan bir moddaydım ne yaptığımı bilmiyordum . şuan süt yok ne yapsam olmuyor.inanın devamlı emziriyorum. ilaçlarımada başlayamadım ama yok işte

canım benimde sütüm azdı işe başlayınca iyice kesildi 4.ayda. devam sütüyle devam ettik biz bide buzlukta biriktirdiklerimle. 5.ayda ek gıdaya geçirdi doktor. elma,armut,muz püreleri,yoğurt ve prinç unlu muhallebi. çarşamba günü elma püresi verdim cam rendeyle yaptım ama kızım hiç sevmedi kustu. kabız olduğu için armutu denedim 4/1 ni rendeledim ve onu çok sevdi. küçük bir dilim muzu çatalla ezdim onuda çok sevdi. ama yoğurdu hiç sevmedi bende ertesi gün içine 1 dilim muz karıştırarak verdim o zaman yedi yoğurdu. dün akşam muhallebiyi denedim kasenin 4/1 ni onuda çok sevdi ve yedi. ben de doktora sordum hangi meyveleri veriyim bana söledikleri bunlar.

benım sutum yetıyor.fakat cok kısıden duydum yetse de dr lar elma suyu fılan ver dıyorlarmıs.ne yapacagımı bende bılmıyorum.adıyamandayım ben su anda.oyle ılgılı ıyı bır dr bulamadım.sadece aylık bakıp yolluyorlar.bana da yardımcı olursanız sevınırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…