Bebek Beslenmesi Bebeğim 4. ayına girdi, geceleri uyandırıp beslemelimiyim??

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zazu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Zazu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2011
138
2
118
Kızlar 3. ayı tamamladı oğlum bugün 93 günlük oldu. Gece 23.00 gibi mamasını yiyip yatıyor, 5 saat sonra uyandırıp besliyorum ama doğrumu yapıyorum. İki doktorumuz var, biri 4-5 saatde bir besle diyor diğeri de uyandırma kendi uyanıp ağlarsa besle diyor. Kafam karıştı ne yapacağımı şaşaırdım.
Sizler ne yapıyorsunuz? Doktorlarınız ne diyor bu konuda ?

maşallah o ne güzel uyku öyle...
bizimki 15 buçuk aylık hala gecede 1500 kere uyanıyor..ben bolca besledim yani :)

maşallah o ne güzel uyku öyle...
bizimki 15 buçuk aylık hala gecede 1500 kere uyanıyor..ben bolca besledim yani :)

beni ne güzel tariflemişsin canım:)))) 10 aylık oldu daha hiç gece yatıp sabah kalkmadık,o nasıl bi duygu unuttum,geçenlerde bigün çok güzel uyudu , ama ben deliksiz uyumanın ne oldugunu unutmuşum saat başı kalktım,hatta sürekli kontrol ettim nefes alıyo mu bişey mi oldu diye:)))) 5-6 aylığa kadar uyurdu 3-4 saat falan ama ondan sonra şimdi en uzun 2 saat uyuyo sürekli uyanır 2 saatte bir o da en uzun,yani senin bebeğin çok küçük acıkmaz mı o kadar saat,o uyuyo olsa bile ben emziririm en azından ek gıdaya geçene kadar beslesen,çoğu anne gece beslemesine alıştırmıyorum diyo ya o lafa çokkkkk kızıyorum,sağlıklı olsunlarda gece kalksınlar,yoruluyoruz ama bi süre sonra onlarda deliksiz uyumayı öğrenecekler,herşeye rağmen allaha çok şükür annelik duygusunu tatmak nasip olduu...

2.5 aydan fazla canımıza okudu geceler boyu hiç susmadan ağladı oğlan. Son bir haftadır uyumaya başladı allahıma bin şükür. Sütüm yok zaten mamayla besleniyor o yüzden 4-5 saatde bir veriyorum mamayı.
Ah bu annelik nasıl birşeyki ben uyuyamıyorum alışmışım saat başı uyanmaya ve sürekli bebeği kontrol etmeye. Bişey olacak endişesiyle gözüme uyku girmiyor, bebek mık dese uyanıyorum :(

benim kızım 2.ayından sonra 4 5 saat belki de daha uzun uyuyor ben kaldırıp beslemiyorum acıkınca uyanıyor zaten kilosuda gayet iyi fazlası bile var hatta görümcem 2 saate 3 saate uyanmazsa uyandır emzir deyip durdu ilk 2 ay uyku yüzü görmedim 2 saate bir kalk yat kalk yat sersem gibi oluyorsun zaten kendisi uykusuz kalmayınca söylemesi kolay geliyo birşey olmaz yani uyuyorsa sende uyu dinlen

canım uyuyorsa ne güzel işte sende dinlen. acıkınca uyanır o zaman verirsin. zaten 4. aydan itibaren acıkma süreleri uzuyor.

benim kızım da 2 buçuk aylık bazı günler 5 saat uyuyo :nazar: doktor uyandırma 6 saate kadar uyusun dedi tabi gece için. uyanık olduğu saatlerde sık emzir dedi.ben de öyle yapıyorum zaten bir kere uyandırmaya çalıştım Allah sizi inandırsın 45 dakika boyunca yapmadığım işkence kalmadı resmen, eni sonu altını açtım suyla silerken gözünü açtı bezi bağladım memeyi ağzına veremeden tekrar uyudu. ben de bıraktım uyusun diye 1 saat filan sonra kendiliğinden uyandı emdi.
bence uykuya da ihtiyaçları var bölmemek lazım sonuçta biz bile ne kadar aç olursak olalım uykuluyken canı yemek yemek isteyen var mı?
sana tavsiyem uyanıkken sık emzir ya da mama ver nasıl besliyorsan uykudayken dokunma uyusun.büyüme hormonu en çok uyurken salgılanıyor çünkü.

canım benim bebeğim de bugün 4.ayına girdi.aynı şey benim de kafamı kurcalıyordu.doktoruma sordum..doktor uyandırmana gerek yok 4-5 saat uyuyabilir acıkmadan dedi..ben de uyandırmıyordum..geçen gün tvde bir prof. çıktı..doktorum programına .3 saatte bir uyandırıp emzirin dedi..sebebi şuymuş..bebeklerin kan şekeri çok çabuk düşermiş..ve şeker düşmesi hayati tehlike taşıyan bişey tabi ki..allah korusun...benim bebeğim akşam 9.30 - 10.00 gibi uyuyor genelde..ben 1.30 da flan emziriyorum eğer kendiliğinden uyanmazsa..bi de sabaha karşı..çoğu zaman kendi uyanıyo da zaten...

İkinci ay sonunda doktorumuz fazla kilo almış, daha az emzir dediğinde ben de bıraktım ki geceleri rahat uyuyalım. 5-6 saat emzirmediğim oldu geceleri ama 3. ay kontrolunda kilo alımının az olduğunu görünce daha sık emzirmemi istedi doktor. Kimi sık emzir diyor, kimi bırak uyusun. Her kafadan farklı ses çıkıyor. Şimdi 3,5 aylık aç olmadığı zaman gece ne kadar memeyi ağzına soksam da bana mısın demiyor. Ama karnı aç olduğunda uyku falan dinlemiyor hapur hupur saldırıyor. Gündüz de aynı, acıkınca bazen 1 saat geçmeden emer ama 3-4 saat geçmesine rağmen uyumayı tercih eder bazen de. Bence her bebeğin ihtiyacı, beslenme sıklığı, miktarı farklı. Bebeğinin kilo düzenine ve isteğine güvenirsen için rahat edecektir.

bence bırak uyusun yemek kadar uykuya da ihtiyacı var.ayrıca bebekler ne istediklerini zaten kendileri biliyor açsa asla uyumuyor ayrıca 4.aya girmişsiniz onu 2 saatte bir rahatsız etmenin anlamı yok ki benimki 80 günlük geceleri beş altı saat uyuyor

nasil yani bebekleriniz butun gece uyuyor mu. maasallahh...!!!! benimki ilk yatirdigimda mutlaka 3-4 saat uyuyor. yani 7de yatiyorsa gece 11de emmek icin kalkiyor. sonrasinda da 2 saatte bir kalkip emmek istiyor. sabahlari esimden bebege 1 saat bakmasini rica edip uyuyorum. gunduzleri az mi besleniyor doymuyor mu? sadece 3 gun ard arda gece 1de ve sabah 5te kalkmisti. cok rahattim. ayy valla maasallah barekallah...

Back