• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim 32 haftalık dogdu kuvezde entube

Gecen hafta bugün akşam suyum geldi hastaneye gittim doğuma aldılar 2 kilo 120 Gr dogdu bebegimin cigerleri hiç gelişmemis kuveze aldılar hemen entube ilk gün uyutular beslemediler oksijen borusu burnundaydi ikinci gün ağızdan taktılar ciğeri patlamış sonra gosgusnden oksijen tüpü taktılar ikinci gün 5 ml beslemeye baslamislar ama mide sondasiyla sonra 10 sonra 15 sonra 20 bugün 30 ml beslemeye geçmişler 1 hafta oldu çok özlüyorum dayanamıyorum daha ne kadar kalacak bilmiyorum ayni durumu yaşayan var mı aranizda ne kadar daha kalir
Geçmiş olsun canimm. 2017 de 31+3 dogun yaptim bebegim 1679 kilo dogdu. İlk gün kuveze konduktan bur sure sonra esime haber verip ambulans ile egitim arastirmaya gonderdiler bebegimi yolda simsiyah olmus nefessiz kalmis kuzum ama yapilan mudahaleler ile Allahim onu bana bagisladi.dohum yaptigim hastaneye geri getirildi 20 günlük yogun bakim sureci sonunda evimize döndük.
Sen inancini kaybetme bak kilosu da iyiymis benimkine nazaran. bebeğine kavusacagin gunleri dusunerek sütün ile ilgilen düzenli olarak sağım yap bebegini güzel karsila 🙏
Yogunbakimdaki doktorlardan asla bebegin iyi kelimesini duyamazsin temkinli yaklastiklari icin.bunu duymadığın icin kendini asla yipratma.
Mümkünse günlük tut icini dök bana iyi gelmişti.
Yogun bakimda 600 gramlik bebekler bile vardi .
Dua et icini ferah tut bebeginin yogun bakimdan çıkacağın güne sapasaglam hazirla kendini canim 🙏

Gecen hafta bugün akşam suyum geldi hastaneye gittim doğuma aldılar 2 kilo 120 Gr dogdu bebegimin cigerleri hiç gelişmemis kuveze aldılar hemen entube ilk gün uyutular beslemediler oksijen borusu burnundaydi ikinci gün ağızdan taktılar ciğeri patlamış sonra gosgusnden oksijen tüpü taktılar ikinci gün 5 ml beslemeye baslamislar ama mide sondasiyla sonra 10 sonra 15 sonra 20 bugün 30 ml beslemeye geçmişler 1 hafta oldu çok özlüyorum dayanamıyorum daha ne kadar kalacak bilmiyorum ayni durumu yaşayan var mı aranizda ne kadar daha kalir
Çok geçmiş olsun bugün bende doğum yaptım 33haftalik bizimkide kuvezde yoğun bakımda 2.400 kilosu süt sagdim icirmemisler beslenme yok diye gittim gördüm uyuyo ağzında boru vardı onunda ama ben sormadım neden vardı diye

Rabbim sana sabır, bebişine sağlık versin. Sabırlı ol rabbime emanet et.

İkiz Yeğenlerim prematüre doğdu. Tam haftasını bilmiyorum. Biri 1.200 gr’dı. Sizinki gibi ciğerleri gelişmemiş dediker. Doktorlar hiç ümitli konuşmadı. 1,5 ay küvezde kaldılar. Şimdi 6 yaşındalar, ilkokula gidiyorlar.
Tıp çok ilerlemiş. Anne karnındaki gelişimi dışarıda tamamlatıyorlar. Dirayetli olun. Sütünüz varsa sütünüzü sağın.

Rabbim tez zamanda şifalar versin çok zor tahmin ede biliyorum gönlünü ferah tut hepsi gelip gecicek Allah'ın izniyle bende 34 haftalıkken doğum yaptım 2 Ci bebeğimi ve dekolman yırtılmasıyla kanlar içinde götürüldüm hastaneye ilk doğumum normaldi 2cide öle düşünüldü herşey çok iyi gidiyor derken birden ve bişey geldi başıma hastaneye gittiğimizde bebeğin kalp atışları duzensizdi ve yavas yavaş dahada inmeye baslamisdi ben artık hiç hareket hissetmiyordum acil apartopar sezeryana alındım aksilik kendi doktorumda şehir dışındaydı ve ordaki nöbetçi bir doktorla girdik ameleyathaneye aç degildim epidural tutmadı 3 kere iğne yaptılar belimden olmadı o dakikarlar hiç aklımdan gitmiyor benimde saniyelerle yarışıyorlar di doktorun anneyide bebeğimde kaybedicez hemen bayiltin ben veriyorum onayı ben imzaların onamlarini dediğini hiç unutmuyorum sonrası yok bebeğimi yogunbakima almışlar kalp atımi yokmus doğduğunda entube etmişler ben kendime geldiğimde gördüm ayağa kalktığımda 3 gün öle kaldı sonra burundan oksijene bağlandı sonra kuvez içi derken 25 gün geçirdik bole hamd olsun sonunda çıktı sende gönlünü ferah tut canım herşey geçer Allah'ın izniyle üzme kendini. Dualarım seninle tez zamanda sağlıkla evinize yuvanıza gelsin inş 🙏
Allah razı olsun desteğiniz dualarınız için🙏

Gecen hafta bugün akşam suyum geldi hastaneye gittim doğuma aldılar 2 kilo 120 Gr dogdu bebegimin cigerleri hiç gelişmemis kuveze aldılar hemen entube ilk gün uyutular beslemediler oksijen borusu burnundaydi ikinci gün ağızdan taktılar ciğeri patlamış sonra gosgusnden oksijen tüpü taktılar ikinci gün 5 ml beslemeye baslamislar ama mide sondasiyla sonra 10 sonra 15 sonra 20 bugün 30 ml beslemeye geçmişler 1 hafta oldu çok özlüyorum dayanamıyorum daha ne kadar kalacak bilmiyorum ayni durumu yaşayan var mı aranizda ne kadar daha kalir Ç ok geçmiş olsun. İnsallah tez zamanda kavuşursunuz.Benim oğlum gününde doğmuştu ama bazı sıkıntılar yaşamıştık o yüzden kuveze almışlardı.12 gün kalmıştı.Bana yoğun bakımda onu görmem için hergun ixin veriyorlardı.Azda olsa onu görmek iyi geliyordu.Sizede gösteriyorlardır umarim.Onunla konuşun onlar duyuyorlar hissediyorlar .Hergün dua edin.Rabbim ol derse olur.Rabbim tez zamanda şifa versin.
.

Allah şifa verdin en kusa surede inşallah 🙏🏼

Hafta da sadece 2 gün görebiliyorum süt birakmaya gidiyorum okadar yakınina gidiyorum ama göremeden cikiyorum okadar zor ki dayanamıyorum

Canımm allah yardımcın olsun, inşallah bir an evvel toparlar😔😔 benim bi yakınımında böyle olmuştu canım 31 haftalık dalan doğmuştu, şuan büyüdü 3 yaşında 🥰 inşallah senin de bebeğin büyücek tutuncak hayata allahın izniyle..

Rabbim tez vakitte şifa versin yavruna. Sağlıkla kucağına alıp evine götürmeyi sana ve seninle beraber aynı şeyleri yaşayan diğer anne ve babalara nasip etsin.

Zamanında doğum yapmama rağmen kızım 10 gün yoğun bakımda kaldi daha salı günü getirdim eve
Arkadaşımın gorumcesi yogun bakim hemşiresi bebekler sandiginizdan daha güçlü demis
Sizin de bebeğiniz çok güçlü en kısa zamanda yanınıza gelecek
Allah şifa versin inşallah ❤

Geçmiş olsun çabuk çıksın inşallah. Bende 33 haftalık doğum yaptım suyum geldi. Biri 2350 biri 1850 doğdu 25 gün kaldılar küvezde. 3 ayda da normal doğmuş gibi yakaladılar prematüre gibi değiller yaşıtlarından uzunlar

Merhaba rabbim şifa versin biran önce kavuşun .
Bende 33 haftalık 2.450 Gr doğum yaptım
Benim bebeğim de entubeydi aynı şekilde 30 ml ile başlamıştı şimdi 2 yaşında çok şükür sağlıklı bir bebek .
Özleminizi çok iyi anliyorum inşallah herşey iyi olacak kavuşacaksınız bebeğinize sıkıntı etmeyin ki bebeğiniz de sizi hissedip güçlü olsun prematüre bebekler çok güçlü gerçekten

26 haftalık 940 gram doğan bi mucize annesiyim. 93 gün kuvezde 10 günde anneli yoğun bakımda birlikte kaldık. Beslenmede cc artışı çok güzel demekki midesi tolere ediyor ve kaka ve çiş çıkışları iyi. Şuan önemli olan tek başına oda oksijeni alması. Ozamana kadar agizdan hortumla beslemeye devam ederler hem emme refleksi anca oluşacağı için hemde süt ciğerlerine kaçar diye henüz acele etmezler. Bebeğimin yanında ilk hastaneye yattığım gün hala ağzında hortum vardı beslenmesinin bi kısmını hortumla bi kısmını biberonla veriyodum. Sizinkinin haftası da ileride maşallah çabucak toparlayıp kollarınıza gelecektir. Bebeğinize inancınız daim olsun ihtiyacı olan tek şey bol anne sütü ❤️

Back