bebeğim 2 gündür kıpırdamıyor

sehrayin

gül kokulu kızım
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
321
5
118
Diğer
arkadaşlar 22 haftalık hamileyim, hareketlerini kıpırtılarını hemen hemen 3 haftadır falan hissediyorum
ama 2 gündür hiç birşey hissedemiyorum,doktora gitmektende bıktım artık,ilk zaman her hafta bile gittiğim oluyordu,
bu normalmi? bu dönemde hareketlerini hissedemediğimiz oluyormu yada hareket etmiyormu
bişey olacak diye korkuyorum, yarında hareket etmezse doktora gidicem
ama lütfen biri bana normal bunlar desin :(

Merhaba, ben de bugun gun boyunca bebegimin hareketlerini hissetmedim ve asagidaki yazi icimi rahatlatti.cok sukur aksam hareketlendi yavrum..insallah senin bebisin de yine hareket eder, icini ferah tut.
Bunu 21. hafta icin olan bolumden alinti yaptim
http://gebelik.org/dosyalar/haftalar/hafta21.html
Bebek haraketleriniz bir iki hafta önce başladı ve bu haftadan itibaren bebeğinizin oynama sıklığı ve hareketlerin hissedilebilirliği artacak. Bu süreçte siz zaman zaman bebeğinizin "daha az oynadığını" hissederek endişeye kapılabilirsiniz. Bilmeniz gereken, bu haftalarda bebek hareketlerinin tutarsız olduğudur. Hareketler bebeğiniz büyüdükçe ve beyin dokusu geliştikçe daha anlamlı ve daha istikrarlı olacaktır. ıleri gebelik haftalarında bebeğinizin seslere, yediklerinize ve hatta sizin konuşmanıza tepki verdiğini görecek ve bu duyguyu çok seveceksiniz.

28 haftadan önce hareketlerini herzaman ve düzenli hissetmezsin.doktorum söylemişti.bende hep panik yapıp ya doktorumu arıyor yada sağlık ocağına gidip bebeğimin kalp atışlarını dinli,yordum.28 haftama geldiğimde artık hareketlerini saymamı söylemişti.günde en az 10 defa hareket etmesi gerekiyormuş.suan 32 haftalığım.şimdiyse hiç durmuyor.kendine has hareketler geliştirmiş yavrum.ya dönüyor yada yukarıyı tekmeliyor.dönerken artık okadar belirgin ki.resmen dışarıdan yumruk gibi oluyor.o yüzden endişelenme.daha çok erken.

benim o tarihte şimdiki kadar düzenli hareketleri yoktu ama sen yine de istersen doktora gitmesen bile en yakın sağlık ocağına git orda ultrason yoksa bile kalp atışlarını dinlerler için rahat eder. ayrıca doktor hareket etmesi için çikolata ye ve uzan demişti dene istersen

hareketleri hissetmemeniz normal. bebişiniz henüz çok küçük. fakat içiniz rahat etsin diye akşam tatlı bişeyler yiyin. karanlık bir odaya geçin. uzanın. bizim dr. söylemişti bunu bana. biraz bekleyince hareketini hissedeceksiz zaten...

benim bebeğim reçel ve dondurma yediğimde de çok hareketleniyor.. ayrıca onunla konuşunca da hemen kıpırdanmaya başlıyor.. inşalah bebeğinin bişeyi yoktur.. benim doktorum henüz takip et felan demedi. sanırım bu aylarda arkadaşların dediği gibi çok düzensiz olduğundan.. çünkü ben ulturasondayken bakıyorum kıpır kıpır ama ben sadece aralarından 1-2 tanesini çok hafif hissedebiliyorum.. belki o hareket ediyor ama sen henüz hepsini hissetmiyorsundur.. ama yine de tedbiri elden bırakma en azından için rahatlasın git kalbini dinlesinler..

dün gece araştırırken bi arkadaşın bebeğinin 4buçuk aylıkken kalbinin durduğunu okudum burda. en çok o endişelendirdi beni.
küçük olmasına rağmen sürekli hareket eden bi bebek olduğu için 3 gündür sesi soluğu çıkmayınca gerçekten çok korktum,anlatılamaz bir korku bu rabbim korusun bütün bebeklerimizi
bugün sağlık ocağına gittim kalp atışlarını duydum içim rahatladı
hepinize teşekkür ederim arkadaşlar
Allaha emanet olun

dün gece araştırırken bi arkadaşın bebeğinin 4buçuk aylıkken kalbinin durduğunu okudum burda. en çok o endişelendirdi beni.
küçük olmasına rağmen sürekli hareket eden bi bebek olduğu için 3 gündür sesi soluğu çıkmayınca gerçekten çok korktum,anlatılamaz bir korku bu rabbim korusun bütün bebeklerimizi
Allaha emanet olun

gozun aydin canim, sevindim bebisinin iyi olmasina:)

ilk gebelikte bir hassa bu dönemde hissetmemek normalmiş endişelenmeyin lütfen..5. aydan itibaren daha net hissedicekmişiz inş.

Allaha emanet olun

canım çok sevindim :) sana şaka yapmış demekki yaramaz :) inşallah sağ salim doğurursun bebeğini :)

hamile kaldığım günden beri yapmadığı şaka kalmadı bana,
gelsin ben ona yapacağımı biliyorum :)

bu arada imzanızdaki resimler çok güzel onu nasıl yapıyorsunuz

evet daha küçük annesi,telaş yapma Allah a emanet.
benim de 35 haftalık arada 1 gün falan kıpırdamadığı oluyo koştur koştur doktora hemen
bakıyo doktor amcası gayet iyi diyo kıpırdıyo diyo.o aralar ben hissetmiyomuşum hayret yani :)

Allah korusun meleklerimizi

dur hemen panikleme bak bu haftalarda bebeğin hareketlerinde tutarsızlık olurmuş.
doktorumda söylemişti.
çok iyi hatırlıyorum 22 haftalıktım ve bebeğimin gerçekten 2 gün hareketlerinde tutarsızlık sezmiştim.
her ne kadar araştırmış olsamda endişeleniyordum.
eşime durumu anlattım gel bakalım dedi elini karnıma koydu birden gümbür gümbür vurmaya başladı Rüzgar bey :)
baba yalakası nolcak dedim rahatladım.
demem o ki stresini bebeğe aktarıyorsun aynı şeyi yaşadım ve geçti.
her okuduğunu kendine uyarlama pozitif düşün oldu mu?
hadi sağlıcakla...

Alabiliyorsanız, angel doppler i tavsiye ederim. Bende hareket etmediği zaman psikopatra bağlayan bir anne adayıyım :) Bu gibi durumlarda hemen bebeğimin kalp atışlarını dinliyorum atıyorsa problem yok. Bu alet ile 14. haftadan sonra bebeğinizin kalp atışlarını duymanız mümkün. Ben çok memnun kaldım, internetten almıştım... Birde hareket etmesi için çikolata yiyip, yan yatın ve bekleyin mutlaka hareket etmeye başlıyorlar...

17+2 günlük ikiz hamileyim ama bebeklerimin hareketlerini hiç hissetmiyorum. 14. haftaya kadar göz seyirmesi gibi hergün hissediyordum artık göz seyirmesi gibi hissetmiyorum, daha büyük bir harekette hiç hissedemedim, normal olabilir mi, sabret erken diyorlar ama ikizlerde bu haftalarda hareket olması gerekmez mi, yani bende ilk hamileliğim olduğu için endişeliyim.

Back
X