bebeğim 2 aylık ve uyku düzeni

solgungul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2012
295
26
48
Erzurum
bebeğim iki aylık gaz problemimiz var onun dışında keyifli vakitler geçiriyoruz ama kendi başın a daha uyuyamıyor ya göğsümde uyuya kalıyor yada beşikt e sallanıyor nasıl uyutmalıym uyku düzenine nasıl ne zaman geçirmeliyim

uyku düzeninin olmaması çok normal ama düzene oturtmak için duştan başlayabilirsiniz.mesela aç karnına duş yaptırıp ondan sonra emzirip uyutabilirsin.hem acıkmadığı sürece uyanmaz hemde bu düzenle devam edebilirsin.birtek uyku düzeni değil yemesi ,uykusu ,duşu bi düzene oturursa sana da fazla fazla vakit kalır o zaman her işe yetişebilirsin.

teşekürler canım ama akşam 11 gibi uyuyo sabah 3 e 4 e kadar. gece banyo yaparsa üşümez mi

ben gündüzü kastettim.mesela ben bu hafta hep sabahları duş aldırıyorum mamayı veriyorum üç-dört saat uyuyorlar.o sırada yemek -ev işini hallediyorum.sonra uyanıyorlar karınlarını doyuruyorum.oyun oynuyoruz yoruluyorlar ya kendileri uyuyorlar yada mızmızlanıyorlar öyle uyutuyorum.

bebeklerin ortalama uyku süresi 14-16 saat.normalde öğleden sonra 14:00 gibi yıkıyorum.mamalarını verip uyutuyorum.

zaten iki aylık bebeğin hemen uyku düzeninin oturmasını bekleme.ne zaman karınları iyice doyar örneğin ek gıdaya -katı gıdaya geçişte o zaman uyku ve bağırsak düzenleri olur.
duş aldırdıktan sonra emzirirsin uyumuş olur.

ayrıca uykusu iyi.benim bebişler bile akşam 23:00 gibi uyuyorlar.gece 2-4 arası uyanıyorlar.uyanmazlarsa muhakkak sabah 6 da kalkıyorlar.

senin şu anda sadece yapman gereken saat düzenlerini oturtman.mesela emzirme saati , duş saati , uyku saati gibi.

gaz problemine gelince dört-beş aylık olunca kendi kendilerine döndükleri zaman gazlarını çıkarıyorlar o zaman senin çıkartmana gerek kalmicak.normal bir süreç.
benim kızım hala da gazlanıyor ağlıyor ayaklarını karnına hafif itip çekiyorum bisiklet sürer gibi hareketler yapıyorum hem hoşuna gidiyor gülüyor hemde gaz çıkarıyor :):):)

bu aralar iki aylık bebeğin karnını doyururken yüzüne bakıp hafif bir tebessüm yapabilir.ilk tebessüm bambaşka benim bebeklerim emzirirken bi an durup tebessüm etmişlerdi göz temasımızda çok iyiydi.ısıra ısıra yiyesim gelmişti müthiş bir duygu :):):)

yeni yeni şeyler keşfediceğin bir döneme girdin.bana göre anneliğe ilk defa merhaba demiş olucaksın.her anın tadını çıkar.

eklemeyi unuttum eğer mama veriyorsan iki aylık bebek 60cc mama yemesi gerek sanırım tabi kg si de önemli.
önce emzir sonra akşam yatmadan önce mama ver uyut.ama düzene oturt çok önemli.

Son düzenleme:
beslenmesesi iyi sütüm yetiyor. gündüzde gece de maşallah çok ii uyuyor ama galiba benim kolayıma geliyo iki sallıyorm uyuyo söz de sallamayacam diye demiştm doğumdan önce:)

Uyku düzeni malesef 5. aya kadar oturmuyor heleki bebek gaz sancıları çekiyorsa bidede bu sebepten kasık fıtığı ameliyatı olduk.. göbek fıtığıda olmuştu prematüreydi zaten kıızım.. . Emzirerek uyutmayı dene bence sallama zaten zamanla uyku düzeniniz oturacaktır..

kızlarr ah ah daha 2 aylık dıyosunuz kızım 15 aylık ve bız hala uyku problemı cekıyoruzz 3 yasına kadarmıs sanırım bebeklerın böyle sureklı uyku problemi sonra duzelıyo dıyolar ama inşallah diyorum

uyku düzeninin olmaması çok normal ama düzene oturtmak için duştan başlayabilirsiniz.mesela aç karnına duş yaptırıp ondan sonra emzirip uyutabilirsin.hem acıkmadığı sürece uyanmaz hemde bu düzenle devam edebilirsin.birtek uyku düzeni değil yemesi ,uykusu ,duşu bi düzene oturursa sana da fazla fazla vakit kalır o zaman her işe yetişebilirsin.

Benim bebegimde iki aylık ama havalar soğuk hergun dus olmuyo nasıl yapicaz

Ayni problem bende de var suan uyku gozlerimden akiyor goz kapaklarim yer cekimine yenik dusuyor artik rahatca uyumak istiyorum surekli esniyo uykudan ama inatla uyumuyoo

Back
X