Bebeğim 2 aylık ve ben emzik veriyordum çok nadirende sağfığım sütü biberonla veriyordum şimdi sütümü emerken ağlıyor hırçınlaşıyor ne yapmalıyım

Ilkaz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Mart 2020
14
1
1
30
Bebeğim bu gün 2 ayını doldurdu sütünü çok güzel emerdi sağlığında dolayı sıksık seyahat etmek gerekti bu yüzden emzik veriyordum ve çok nadiren sağmış olduğum sütü biberonla veriyordum ama 3 -4 gündür biberonla süt vermemiştim sütünü emiyidu ve şimdi sütü verdiğimde ağlamaya başlıyor sütü emme esnasında sık aık ağzından çıkarıp nefes alıyor boğazında kalınca yada böyle ara verip nefes alınca bırakıp ağlamaya başlıyor sonrada hiç emmiyor ne yapmalıyım

Sutunuz eskisi kadar bol gelmedigi icin kiziyo olabilir. Atak donemine de girmis olabilir. Bu esnada bebekler meme reddi yapmaya baslar. Eger emmiyo diye biberona daha cok yonelirseniz sizi tamamen birakabilir. Surekli emzirmeyi deneyin aglayinca sakinlestirip biraz ara verip yeniden emzirin. Siz israrci olursaniz bu donemi atlatabilirseniz bi daha birakmaz sizi.

biberona alışmış , kuzucuk
Ne yapmalıyım şimdi biberonu çok az verdim ama şimdi yeni bir biberon sipar verdim annememesine en yakın olan onunla alıştırma yapıp tekraralıştırmayıdüşünüyorum uykudan yeni uyanınca emiyor ama uykuluyken yada boğazına kaçarken almıyor acaba korktumu yada burnu mu tıkalı

Az değil aslında şiddetli geliyorbazen böylefışkırıyor bu seferde boğazında kalıyor sonrada istemiyor

Az değil aslında şiddetli geliyorbazen böylefışkırıyor bu seferde boğazında kalıyor sonrada istemiyor
O zaman emzirmeden once sutunuzu biraz sagin. Biberonu arada da verseniz maalesef memeden daha cok seviliyo cunki istedigi kadar cekip iciyo. Sagdiklarinizi buzlukta saklayin ilerde sutunuzle kasik mamalari yaparsiniz.

Bebeği biraz daha dik tutarak emzirin. Bazı kadınların süt miktarı yeterli de olsa sütü cok tazyikli oluyor, bebek bunu yutmaya yetişemiyor olabilir. Ya da sutunuz gercekten cok olduğu için tazyiklidir. Sütün cok olmasi da az olmasi gibi bir sorundur. Bebek cogunlukla önsütle beslenmiş olur çünkü. Sütünüzün çok olduğunu düşünüyorsanız rengi şeffaftan bulanığa dönene kadar sağıp atın, öyle emzirin. Hem tazyiki azalabilir hem yağlı kısmı da emer bebeğiniz.

Zamanla bebeğin hircinlasmasinin sütün miktarıyla ilgili olmadigina kanaat getirirseniz süt alerjisini araştırmayı ihmal etmeyin.

Tşkr ederim:) bunu denicem

Fenilalalin haatası zaten ama süt le ilgili bişi demedi doktor

Sütünüzü ilk etapta sağmanız sonra emzirmeniz lazım.
Yoğun geldiği için boğuluyor ona sinirleniyor.
3 dk kadar sağıp emzirin, tazyik gitsin.

Ay sinirlenmeyide mi biliyorlar çok şeker ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…