Merhaba,
Benim bebegim de 2 aylik oldu ve eskisine gore daha az uyuyor. Bebekler sanirim kendilerine bir rutin olusturyorlar. Aslinda onlar rutin yasamaktan hoslaniyorlar. Her gun asagi yukari ayni saatlerde ayni seyleri yapmak istiyorlar. Birde ne kadar cok uyurlarsa o kadar daha uyuyorlar. Yani uyku uykunun mayasi oluyor. Evde varmi bilmiyorum ama bir ana kucagi edinmenizi tavsiye ediyorum. Sizinle ayni sorunu yasiyordum biz aldik ve beni kurtardi resmen. Uyumasa bile ana kucaginin isiklari ve muzigi ilgisini cekiyor ve sizi bir muddet rahat birakiyor. 2. Tavsiyem de basta soyledigim gibi bebeginizi bir rutine alistirmaya calisin ornegin her gun ayni saatlerde beslenme, ayni saatlerde uyku ve ozellikle her aksam ayni saatlerde banyo ve sonrasinda beslenme ve gece uykusuna yatirmaya calisin. Birkacgun icerisinde programauyum sagliyor. Ne yontem bulursaniz bulun bir sekilde uyutmaya calisin.
Birde cok onemli olan bir konuda sizin sakin olmaniz. Uyumuyor diye siz gerildikce bebekler de geriliyor. Koyun ana kucagina tv seyredin, yemek yiyin veya baska ne yapmak isityorsaniz onu yapin. Siz normal hayatiniza donmeye calisin, bebek sizin hayatinizin bir parcasi olsun. Ben bu deneyimleri yasadim simdiye kadar. Kizim yavas yavas duzene girmeye basladi. Umarim size de faydasi olur yazdiklarimin.
Simdi aklima gelen bir kac sey daha oldu. Gunduzleri gunduz oldugunu anlasin. Mutlaka onun oldugu yerde ses ve gun isigi olsun. Onunla bol bol konusun, fakat aksam oldugunda los ve hatta karanlik bir ortam olsun, daha az goz kontagi ve konusma yapin. Sessiz bir ortam yaratin.
Simdilik benden bu kadar. Bebeginiz hayirli olsun, saglikla buyutun insallah.