Bebeği yemeyen annelere bir tarif ile geldim.

sevimlikumral

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2025
6
0
1
26
Selam kızlar. Benim oğlum 12.ayına girdi. 15 mayısta 1 yaş olacak Allah izin verirse. Pek yemek yemeyi sevmiyor. Tarhana yoğurt hariç. Pütürlü taneli hiç yemiyor. Bu şekilde ilerliyorum. Elbet bir gün yer nasılsa diyerek onu da zorlamadım,kendim yoruldukça ona bakamıyorum vs.
Tarif şu şekilde elma armut kuru kayısı üzüm biraz haşlıyoruz sonra içerisine muz katıp mix edip yediriyoruz. Siz isterseniz avakado mango ananans vs. Ne isterseniz gerçekten çok güzel yiyor. Ben bir akşam yatarken veriyorum içerisine az bebe bisküvi veriyorum tok uyusun diye birde öğlen yediriyorum meyvelerini kendim kafama göre. Yapıp yediren olursa buraya yazabilir mi sevinirim bebekleriniz yerse

bunun sırf meyvelisini yine kaynatarak aynı dediğiniz gibi sonradan muz ceviz ekleyerek blenderla püre kıvamına getirip yediriyorlar. ben henüz doğurmadım ama faydalı olduğunu duymuştum. kuru kayısı eklendiğini sizden duydum inşallah deneyeceğim doğurduğumda hepsini:))

Katı şeylere geçmesi lazım. Gün içinde eline verin siz de yanında yemek yiyin. Sadece meyve var içinde meyve çok şekerli bir şey çocuğun iştahını çok etkiliyor şeker. Elbette böyle karışımlar da verebiliriz ama belki 3 günde 1 falan her gün iki kere bu sadece şeker vermiş oluyorsunuz artık eline alıp biraz yemeyi de öğrenmesi lazım. Karbonhidrat almalı protein almalı. Zaten anne sütü ya da mamayla günlük alımını tamamlarsanız ek gıdada çeşitliliği artırmanızı tavsiye ederim. Bizim doktorumuz her gün Meyve vermeyin iştahı olmaz şeker hastalığına davetiye demişti. Her doktorun görüşü elbette farklıdır ama yoruluyorum diye de böyle yapmanız doğru değil. Kızım da çok yemeyen bir bebek prematüre ve büyüme geriliği de var. Yine de pirince meyveye abanmıyorum şeker hastası olur diye.

Back
X